Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Οπως λεω στα σχολια του Μ51 που ανεβασα, το Σαββατο αντιμετωπισα το εξης περιεργο:

Την στιγμη που το nebulosity κατεβαζε το καρε, και ενω εδεινε εντολη για dithering στο PHD, το PHD τρελενοταν και εδειχνε μια ασπρη οθονη με χιονια. Το σταματαγα, ξαναπαταγα το κουμπι της καμερας, την επελεγα και ξανα-αρχιζα. Απο οτι φενεται για καποιο λογο η DSI που χρησιμοποιω για οδηγηση (ή ο οδηγος της) πηγαινε κατα διαολου και ηθελε reset σε καθε καρε.

Τι και αν δοκιμασα : neb 2 αντι για neb3 , παλιοτερο PHD, απενεργοποιηση του dithering, απενεργοποιηση του server στο PHD, αλλη πορτα USB στο λαπτοπ. Τιποτα. Υποψην, οι συνδεσεις μου ειναι :

IMG2PRO , DSI και τροχος καταλήγουν σε ενα καλο USB 2 hub, και απο εκει με ενα καλωδιο στο λαπτοπ. Αυτο το σχημα εχει παιξει καιρο τωρα χωρις προβληματα. Τωρα με τρελανε, εκτος του προβληματος που λεω ποιο πανω, μου εβγαλε εκτος τον τροχο 1-2 φορες και μια φορα μου εβγαλε εκτος την IMG2. Και σαν κερασακι μου βαρεσανε και 3 μπλε οθονες τα windows 7 (που μου το κανουνε μονο αν εχει κολλησει αγρια καποιο USB device) και επρεπε μες στα σκοταδια να ξεκιναω εντελως απο το μηδεν :( . Γενικα ενα χοντρο συχτηρισμα ](*,) Απλα δεν ειχα δυνατοτητα για μεγαλυτερα καλωδια και ξεχωριστες πορτες USB για να τα απομονωσω. Δοκιμασα και την option στο PHD που λεει να κανεις pause την οδηγητικη κατά την διαρκεια του download (συνηθως δεν το κανω), τιποτα.

Εχει τυχει σε κανενα το ιδιο να παρω ιδεες, πριν αρχισω να ξυλωνω και να τα ψαχνω ενα - ενα ;

Δημοσιεύτηκε
δοκίμασε πρώτα να κάνεις μια νεα φωτογράφιση με τον εξοπλισμό σου μπας και ήταν τυχαίο γεγονός. τις προάλες μου αποσυνδεόταν η βάση χωρίς λόγο από το usb hub χωρίς να έχω καμία ένδειξη ότι είχε αποσυνδεθεί, απλά τρελενόταν το Phd. σε δεύτερη φωτογράφιση που έκανα όλα δούλευαν κανονικά

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε

Γιάννη θα πω μια σκέψη για το αν έχεις ενεργοποιήσει κάποιο screensaver ή κάτι άλλο για battery saver, προστασία οθόνης και περισσότερο από όλα τα παραπάνω σταμάτημα του σκληρού δίσκου μετά από κάποιο inactivity. Ίσως ακούγετε λίγο τρελό αλλά μου έχει τύχει να αλλάξουν μόνες τους τέτοιες ρυθμήσεις (ή τουλάχιστον να το κάνω χωρίς να το καταλάβω ....;)

Ένα άλλο τώρα ...χρησιμοποιείς τις ίδιες θύρες στο hub; Γιατί ειδικά στην QHY αν έχεις περάσει το πρόγραμμά της σε μια θύρα (έστω και μεσω hub) και πας και τη βάλεις σε ένα άλλο έχεις πολλές πιθανότητες να μην πάρει σωστά το driver και να σου δημιουργήσει προβλήματα σύνδεσης.

(εγώ έχω σημειώσει σε ποιά port βάζω τα αντίστοιχα usb!)

Εύχομαι ότι και να είναι να το βρείς γρήγορα γιατί είναι μεγάλο σπάσιμο @*%#ων να χάνουμε πολύτιμες βραδυές από κάτι τέτοια περιστατικά....

Sequence Generator Pro v2.3, Pixinsight 1.8

1089626400_27_1_EUR_3_default.png

Δημοσιεύτηκε

Κωστα, το προβλημα που λες μοιαζει με το δικο μου.

Γιαννη, οχι screen savers, sleep του δισκου κλπ, εχω ενα power plan που το εχω ονομασει astronomy, το εχω σχεδιασει ακριβως για την δουλεια αυτη και ειναι το πρωτο πραγμα που ενεργοποιω με το που ξεκιναω. Ειναι σιγουρο οτι το ειχα κανει γιατι κατεβαζει την φωτεινοτητα της οθονης στο ελαχιστο, οποτε δεν το ξεχναω ποτε. Και δεν εχει χασει τις ρυθμισεις του (το κοιταξα τωρα μολις).

Επισης οι συνδεσεις κλπ ειναι μηνες ετσι, εχω τραβηξει τουλαχιστον 3 αλλες φωτογραφιες με αυτα. Το μονο που δεν μπορω να εγγυηθω ειναι το software στο λαπτοπ - το λιγοτερο εχω κανει upgrade το Neb απο την τελευταια φορα, αν και οπως ειπα δοκιμασα και τις παλιες εκδωσεις και στο Neb και στο PHD με ακριβως τα ιδια αποτελεσματα. Υποπτευομαι χαλασμενο hub, corrupted drivers για DSI, χαλασμενο USB στην καμερα ή στο λαπτοπ, κλπ κλπ

Μαλλον πρεπει να τα παρω κομματι κομματι, συνδεοντας το καθενα με ξεχωριστο καλωδιο και δοκιμαζοντας.

Δημοσιεύτηκε

Γιαννη δοκίμασε αυτο που λεει ο Κώστας μήπως ήταν τυχαίο αλλιώς δοκίμασε να κάνεις unistall τους drivers της DSI, μπορεί για κάποιο λόγο να έφαγαν κόλλημα.

Κάνε και μια δοκιμή χωρις το Hub, υποθέτω ότι χωρις δεν θα έχεις τον τροχό αλλά δεν πειράζει δοκιμή θα κάνεις.

Ποιο Phd δουλεύεις, το 1.11 ή κάποιο beta; γιατι με το 1.13.1 beta είχα κάποια κολλήματα, τώρα το τελευταίο beta είναι το 1.13.3.

Ενα ακόμα κόλλημα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η τροφοδοσία ρευματος.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Γιαννη αν δεν βρεις άκρη, πήγαινε στην διαχείριση υλικού και κάνε uninstall όλους τους USB Controllers, λύνει τυχόν κολλήματα στους Drivers (όπως είπα και στον Κώστα θα μείνεις χωρίς ποντίκι και πληκτρολόγιο μέχρι να κάνεις reboot)

usb_uninstall.jpg.a048511c070264608cff86c7ae23dece.jpg

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Μπααα, δεν νομιζω οτι φτανει μεχρι εκει, ολλα τα υπολοιπα USB devices, και οι ιδιες οι καμερες δουλευουν μια χαρα. Απλα την στιγμη που το neb κατεβαζει την εικονα απο την κανονικη καμερα - ή ισως την στιγμη που δινει εντολή στο PHD για dithering - τοτε η οδηγητικη καμερα παει για βρουβες, λες και ειτε μπουρδουκλωνεται ο οδηγος ειτε "χαλαει" για καποιο λογο το firmware μεσα στην DSI (αυτο το κατεβαζει ο driver απο το PC στην καμερα κατα την συνδεση, για αυτο και με την επανασυνδεση ξαναδουλευει).

Θα το παρω κομματι κομματι και καπου θα βρω την ακρη (χρονο να δω που θα βρω ! )

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης