Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα παιδια του ηλιου :mrgreen: Εχει δοκιμασει κανενας αυτο http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p2242_.html ή καποιο αλλο παρομοιο φιλτρο ?

Αν ναι , μπορειτε να γραψετε τις εντυπωσεις σας? Εγω σημερα πεταξα το αστροσολαρ φιλτρο της baader που εφτιαξα για το ed 80 μου (οχι βεβαια οτι ειχα και καμια επιτυχημενη παρατηρηση :-note ) Αν και εχω δει μεσα απο τετειο φιλτρο τις κιλιδες του αστερα μας και ξερω οτι δεν μπορω να περιμενω περισσοτερα απο αυτα που ειδα στο ορατο φως απο ενα αντιστοιχο κατασκευασμενο απο γυαλι, δεν σας κρυβω οτι μετα την επαφη που ειχα με το φιλμ αυτο κατα την κατασκευη της μασκας για το μικρο διοπτρικο μου καταλαβα πως δεν θα εχω καλη σχεση μαζι του. Τα εκανα πανω μου και την πρωτη μου φορα που ειδα μεσα απο το 12αρι του φιλου μου του supernovus αλλα και σημερα που ξαναδοκιμασα μεσα απο το μικρο διοπτρικο μου για δευτερη φορα . Πολυ απλα δεν το εμπιστευομαι , αλλα αυτο ειναι δικο μου θεμα και σιγουρα οχι ο κανονας , γιαυτο λοιπον και η ερωτηση για τα γυαλινα ηλιακα φιλτρα της orion ή οποιασδηποτε αλλης μαρκας που τυχων θα μου προτεινετε.

Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Δημοσιεύτηκε

Εχει κατι παρομοια φιλτρα ο Νομικός. Κανε μια βολτα και δες τα πριν το αποφασίσεις.

Περίεργο που σε απογοητευσε τοσο το astrosolar. Το έχεις δοκιμάσει με πρασινο φιλτρο η solar continuum? Το χρησιμοποιώ συνέχεια με μικρότερο τηλεσκόπιο, συνηθως χωρίς αλλο φιλτρο και δεν παίρνω κακό είδωλο.

Μιχάλης - CptFurz

www.michael-stephanou.com

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Meade Lightbridge 12” HiLux

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Mod PST102/1000, CaK module

Δημοσιεύτηκε
Καλησπερα φιλε Μιχαλη , ευχαριστω για την απαντηση σου. Το ειδωλο που μου εδωσε το αστροσολαρ δεν με απογοητευσε αντιθετα με μαγευσε , δεν ειναι εκει το προβλημα μου . Το προβλημα μου εχει να κανει με το ποσο ευθραστο και ευαισθητο ειναι το αστροσολαρ παντα κατα την δικη μου αντιληψη βεβαια. Δεν μπορω να εμπιστευτω την οραση μου σε ενα υλικο με αυτα τα μειονεκτηματα σε βαθος χρονου . Για τον παραπανω λογο λοιπον στρεφομαι πλεον σε κατι πιο ανθεκτικο πιο "απτο" παντα κατα την αποψη μου βεβαια. Θα προτιμουσα να αγορασω το φιλτρο αυτο απο το εξωτερικο για προσωπικους λογους αν με καταλαβαινεις :-# Οπως και να εχει σε ευχαριστω για τον χρονο σου.
Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Δημοσιεύτηκε

:-#

Δημήτρη

Αφού μπαίνεις σ΄ αυτή τη διαδικασία δες και το 1,25" Herschel wedge της Lunt. Το έχει ο Γερμανός. Θα σου κοστίσει λιγο παραπάνω αλλα αξίζει.

Μιχάλης - CptFurz

www.michael-stephanou.com

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Meade Lightbridge 12” HiLux

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Mod PST102/1000, CaK module

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης