KC Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2012 Έχει κανείς χρησιμοποιήσει τον Baader Newtonian and SC Laser Collimator Mark III για να κάνει collimate το Vixen VC200L; http//www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p754_Baader-Newtonian-Laser-Collimator---precise-fast-adjustment.html Τις οδηγίες της Vixen τις βρίσκω αρκετά περίπλοκες. “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
gio1983 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2012 auto eitela na agoraso proxtes kai kata latos pira euto: http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=5 tora den ksero an ta me voitisei na eutigramiso sosta.
DimitrisV Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2012 Καλησπέρα, Δεν νομίζω πως μπορεί να σε βοηθήσει στην ευθυγράμμιση το Laser colimator. Είχα στην κατοχή μου ένα VMC200L και όταν προσπάθησα να το ευθυγραμμίσω με το Laser Colli Mark II τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Η μόνη λύση που ήταν αποτελεσματική και πέτυχα καλή ευθυγράμμιση ήταν το star test. Τοποθετόντας μια DSLR στη λειτουργία live view και με εμφάνιση πλέγματος στην οθόνη της, αφεστάζοντας ένα άστρο μπορείς να κάνεις ρυθμίσεις από τις βίδες ευθυγράμμισης ελέγχοντας με τη βοήθεια του πλέγματος, τη συμμετρία των ομόκεντρων κύκλων. Θέλει αρκετή υπομονή και χρόνο... Φιλικά, Δημήτρης “The Truth Is Out There” "Stardust" Observatory - Chalkidiki
KC Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2012 Γεια σου ΔημήτρηΟ πολικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο star test;Ακολούθησες τις οδηγίες της Vixen για την ευθυγράμμιση; “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
DimitrisV Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 17, 2012 Καλημέρα, Είχα ακολουθήσει τις οδηγίες της Vixen, οι οποίες δεν μου έδιναν κάποιο σοβαρό αποτέλεσμα. Μετά από αρκετό ψάξιμο στον διαδύκτιο κατέληξα στο star test (με τη βοήθεια της DSLR) το οποίο ουσιαστικά χρησιμοποιείται για επαλήθευση /επιβεβαίωση της ευθυγράμμισης. Από όσο θυμάμαι, καθώς αυτή τη διαδικασία την έκανα πριν από ένα χρόνο περίπου, άφεστιάζοντας το άστρο μετακινώντας τον εστιαστή προς τα μέσα ρυθμίζεις την ευθυγράμμιση στο δευτερεύον, ενώ μετακινώντας τον εστιαστή προς τα έξω ρυθμίζεις την ευθυγράμμιση στο πρωτεύον (με επιφύλαξη). Νομίζω πως ένα αστέρι 2ου μεγέθους είναι καλό για το τεστ. Μπορείς με το zoom από το live view να το μεγεθύνεις αρκετά ώστε να καλύψει μεγάλο μέρος από την οθόνη της DSLR. Φιλικά, Δημήτρης “The Truth Is Out There” "Stardust" Observatory - Chalkidiki
KC Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το ccdinspector για να ευθυγραμμίσω το VC200L κάνοντας χρήση της μεθόδου Single (Defocused) Star Collimation Method. Θα ακολουθήσω τις οδηγίες της Vixen με την ακόλουθη σειρά1. secondary mirror collimation2. primary mirror collimation Το έχει κάνει κανείς; “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
KC Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Καλημέρα,Από όσο θυμάμαι, καθώς αυτή τη διαδικασία την έκανα πριν από ένα χρόνο περίπου, άφεστιάζοντας το άστρο μετακινώντας τον εστιαστή προς τα μέσα ρυθμίζεις την ευθυγράμμιση στο δευτερεύον, ενώ μετακινώντας τον εστιαστή προς τα έξω ρυθμίζεις την ευθυγράμμιση στο πρωτεύον (με επιφύλαξη). Αγαπητέ Δημήτρη, η διαδικασία που περιγράφεις είναι η αντίστροφη με βάση τις οδηγίες της Vixen. Παρακαλώ διόρθωσε με αν έχω καταλάβει λάθος. 1. Αφεστιάζοντας το άστρο μετακινώντας τον εστιαστή προς τα έξω ρυθμίζεις την ευθυγράμμιση στο δευτερεύον.2. Αφεστιάζοντας το άστρο μετακινώντας τον εστιαστή προς τα μέσα ρυθμίζεις την ευθυγράμμιση στο πρωτεύον. “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
Aris Panagiotopoulos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Οσο αφορα στο συγκεκριμενο Laser ,που αναφερεις, ειναι πολυ πιθανο μα μην ειναι ευθυγραμμισμενο και δεν ευθυγραμιζεται!!!Οποτε, οτι ενδειξεις περνεις θα ειναι λανθασμενες!Το εχω και στο λεω εκ πειρας...δες για Laser που να σου δινει δυνατοτητα ευθυγραμμισης.
DimitrisV Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Όπως έγραψα (με επιφύλαξη) υπάρχει όντως η πιθανότητα να είναι αντίστροφη η διαδικασία καθώς έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την τελευταία ευθυγράμμιση και έχω πουλήσει το τηλεσκόπιο οπότε δεν μπορώ να είμαι βέβαιος. Φιλικά, Δημήτρης “The Truth Is Out There” "Stardust" Observatory - Chalkidiki
KC Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Αγαπητοί φίλοι Σας παραθέτω τα πρώτα αποτελέσματα ελέγχου της ευθυγράμμισης των οπτικών (collimation) του Vixen VC200L. Θα εκτιμούσα τυχόν σχόλια σας. ΕυχαριστώTest VC200L collimation.doc “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα