Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ξέρει κανείς να μου πει αν οι εν λόγο Ethos κουμπώνουν πάνω σε 1.25 clicklock ως έχουν, με τον υβριδικό σχεδιασμό τους;

Ethos_10.jpg

baaderclick.jpg

To 2" βαρελάκι αποσπάτε μόνο στον 3,7mm.

LoginImage.png

The goal of planetary imaging is not to acquire beautiful images, but to capture useful scientific data !

https://www.e-astronomer.com - Ιωάννης Α. Μπούχρας

Δημοσιεύτηκε
Καλησπέρα Γιάννη, έχω τον Ethos-8mm και κουμπώνει κανονικά σε αντάπτορες 1.25", μάλιστα τον έχω μόνιμα πάνω σε έναν 2"->1,25" γιατι χωρίς τον αντάπτορα η εστίαση ξεφεύγει και πρέπει ο εστιαστης να ανεβει πιο ψηλα κι εμενα δεν με βολεύει.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Καλησπέρα Γιάννη, έχω τον Ethos-8mm και κουμπώνει κανονικά σε αντάπτορες 1.25", μάλιστα τον έχω μόνιμα πάνω σε έναν 2"->1,25" γιατι χωρίς τον αντάπτορα η εστίαση ξεφεύγει και πρέπει ο εστιαστης να ανεβει πιο ψηλα κι εμενα δεν με βολεύει.

The 10mm ETHOS fits both 2" and 11⁄4" focusers or diagonals. Typically, in a 2" focuser, you will

focus “out” a bit (about 3/8" further than a 26mm Nagler Type 5), and in a 11⁄4" focuser, you’ll focus

“in” about 1⁄2" inch further than a 25mm Plössl.

Ευχαριστώ Βασίλη,

Σκεφτόμουν πως θα μπορούσα να τον κάνω να εστιάσει στο τηλεσκόπιο μου μιας και ο Nagler 26 εστιάζει κοντά στο έξω τέρμα του εστιαστή οριακά... άρα πχ. ο Ethos 10mm θα χρειαστεί FINETUNING RING 2" της Baader + extension lock ή της Televue για να εστιάσει. Πράγμα που μαζεύονται πολλά τσουμπελέκια και είναι κρίμα για τα χρήματα που δίνεις!!!

μήπως έχεις μια photo του αντάπτορα που χρησιμοποιείς;

LoginImage.png

The goal of planetary imaging is not to acquire beautiful images, but to capture useful scientific data !

Δημοσιεύτηκε
μήπως έχεις μια photo του αντάπτορα που χρησιμοποιείς;
Έναν απλό αντάπτορα 2"->1,25" όποιον και αν βάλεις την ίδια δουλειά κάνει.

Κάτι σαν αυτόν, αλλά εγω έχω αυτον που είχε πάνω ο εστιαστης.

TS2-1.jpg

Με τον Αντάπορα 2"->1.25" ο Εστιαστης δεν χρειάζεται να βγει τόσο εξω, ένω χωρίς τον αντάπτορα θα πρέπει να βγει πιο εξω, βέβαια δεν γνωρίζω που εστιαζει ο ethos-3.7mm αλλά μπορεί να μην έχεις πρόβλημα αν τον χρησιμοποιείς ως 2", αλλά αν δεν εστιάζει σαν 2" τον χρησιμοποιείς σαν ένα απλό 1.25" προσοφθάλμιο και είσαι οκ.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Τώρα κατάλαβα,

Έχω ενδοιασμούς, γιατί με την τελευταία αναβάθμιση πού έκανα με 2 clicklock back to back 2"->1.25 τα σημεία εστίασης έχουν αλλάξει και δεν θα ήθελα να έχω ένα προσοφθάλμιο 500 Ε που δεν εστιάζει #-o :D

LoginImage.png

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης