Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Του Linux είναι πρόβλημα τα win την αναγνώρισαν και την εγκατέστησαν σωστα χωρίς να ψάχνω για drivers.

Το ότι πολλά software και hardware δεν είναι συμβατά με τα linux δεν ευθύνεται το linux αλλά στους ίδιους τους κατασκευαστές οι οποίοι φτιάχνουν τα προιόντα τους με μόνο σκοπό το κέρδος, και φυσικά γιατί να θέλει κανείς να φτιάξει ένα πρόγραμμα για την μειονότητα του πληθυσμού που χρησιμοποιεί linux και δεν το φτιάχνει για το 90% των χρηστών που χρησιμοποιούν Windows? Είναι καθαρά θέμα συμφερόντων των εταιριών. Δηλαδή τι συγκρινουμέ τώρα? Linux με Windows? Στην ταχυτητητά, στην ασφάλεια, στην σταθερότητα, στις δυνατότητες? Σε όλα υπερτερούν τα linux. Απλά έχουν πιο μειωμένο το εύρος της συμβατικότητας τους, το οποίο όμως δεν οφείλεται στα ίδια όπως είπα και παραπάνω. Είμαι σίγουρος πως στα επόμενα χρόνια οι ρόλοι κάποια στιγμή θα αντιστραφούν με αυτήν την άνοδο των χρηστών του linux. 'Ήδη πολλές εταιρίες πουλούν Laptop dual boot με δεύτερο λειτουργικό τα Ubuntu.

Αυτά, νομίζω το αναλύσαμε αρκετά το θέμα! :P

Φιλικά,

Μηνάς

I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, απλώς να σας θυμίσω πως αυτή η διαμάχη Windows vs. Linux κρατάει ήδη αρκετά χρόνια και είναι εντονότερη ακόμη και από αυτήν του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό! Δεν θα βγάλετε άκρη σας το υπόσχομαι και σας προτείνω μια λύση: ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!

Στο PC από το οποίο σας γράφω έχω XP Pro SP3 Αγγλικά και είναι Dual Boot scenario με Ubuntu. Δεν το μετάνιωσα ποτέ! Αλληλοσυμπληρώνονται και όπως είπα και πριν και επανέλαβε και ο Βασίλης, NA EINAI ΚΑΛΑ το ACRONIS!! Μάθετε να το χειρίζεστε και θα τελειώσουν όλα τα παράπονά σας εδώ. Εξάλλου αν αρχίσουμε και μπούμε σε αυτό το τριπάκι...ξεχάσατε και το άλλο μεγάλο λειτουργικό MacOS X Leopard!!

:mrgreen: ](*,)

Με τον καιρό και με την δουλειά αυτή που κάνω έμαθα να...τα αγαπάω όλα!!! :D

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Παιδιά, απλώς να σας θυμίσω πως αυτή η διαμάχη Windows vs. Linux κρατάει ήδη αρκετά χρόνια και είναι εντονότερη ακόμη και από αυτήν του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό! Δεν θα βγάλετε άκρη σας το υπόσχομαι και σας προτείνω μια λύση: ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!

Στο PC από το οποίο σας γράφω έχω XP Pro SP3 Αγγλικά και είναι Dual Boot scenario με Ubuntu. Δεν το μετάνιωσα ποτέ! Αλληλοσυμπληρώνονται και όπως είπα και πριν και επανέλαβε και ο Βασίλης, NA EINAI ΚΑΛΑ το ACRONIS!! Μάθετε να το χειρίζεστε και θα τελειώσουν όλα τα παράπονά σας εδώ. Εξάλλου αν αρχίσουμε και μπούμε σε αυτό το τριπάκι...ξεχάσατε και το άλλο μεγάλο λειτουργικό MacOS X Leopard!!

:mrgreen: ](*,)

Με τον καιρό και με την δουλειά αυτή που κάνω έμαθα να...τα αγαπάω όλα!!! :D

Πολύ σωστός :cheesy:

I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
Δημοσιεύτηκε

Και για να μην μπερδεύουμε τον Νίκο με πάρα πολλές επιλογές,

Δεν θα μπω στο Θέμα Win vs Linux Vs Mac, ανάλογα με τους Drivers και τα προγράμματα που λειτουργείς βάζεις το ανάλογο λειτουργικό.

Για Αστροϋπολογιστή γνώμη μου είναι ότι Θες μπόλικη RAM, οπότε θες 64bit λειτουργικό.

Με το Ups που λες είσαι μια χαρά, μόνο να ξέρεις ότι κάθε μερικά χρόνια θα πρέπει να αλλάξεις μπαταρίες (θα το καταλάβεις όταν θα σβήσει το ups και δεν θα ανάβει)

Γνώμη μου είναι να κάνεις RAID1 τον δίσκο σου ή RAID5.

Κράτα Buckup με το Acronis, και αν φοβάσαι για μαζικό χτύπημα στους Σκληρούς τότε κάνε και ένα Clone στους δίσκους μια στο τόσο σε ένα 3ο σκληρο και κράτα τον σκληρό σε διαφορετικό μέρος μέσα σε κάποιο ντουλάπι.

Καλό το Avast αλλά αν θες να είσαι σίγουρος το Kaspersky είναι η λύση και αν έχεις και λίγο Ram-cpu παραπάνω βάζεις την προστασία στο Full.

Οσο για το Windows Update(ή ανάλογα το OS) να τα κάνεις πάντα το update, αλλά βάλε την ρύθμιση στο χειροκίνητο αφού αν είναι στο αυτοματο μπορει να σου κάνει αυτόματα επανεκκίνηση την ώρα που αστροφωτογραφίζεις (μου έχει συμβεί και είναι πολύ σπαστικό)

Εαν τις Αστροεπεξεργασίες θα τις κάνεις απ'το ίδιο PC τότε σου προτείνω να έχεις τουλάχιστον 8GB ram (πλέον η Ram είναι φθηνή αρκεί να τα δέχεται η MO/BO, δεν γνωρίζω τι Pc έχεις αλλά λογικά τα δέχεται)

Πάντα όταν έχεις προβλήματα να τσεκάρεις το Event Viewer τα σφάλματα.

Και φυσικά στο Internet μακριά απο περίεργα sites.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης