Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Το Cassini εννοείς; Λογικά θα φαίνεται αλλά εξαρτάται απο το τηλεσκόπιο και το seeing. Φωτογραφικά σε αυτή τη φωτό http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=1199 ο astron το πιάσε προχτές.

ναι....για το cassini μιλαω.

με 4.5" μπορω να το δω?

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

celestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.

• Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε
Φιλε amgamer με το δικο μου 4.5 φαινοταν με το ζορι. Τωρα με το καινουργιο το μωρο βγαζει ματι... σιγουρα παιζει ρολο και το "βλεπειν" :D .

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
Φιλε amgamer με το δικο μου 4.5 φαινοταν με το ζορι. Τωρα με το καινουργιο το μωρο βγαζει ματι... σιγουρα παιζει ρολο και το "βλεπειν" :D .

μερικες φορες,σαν να παω να το δω,αλλα δν ειμαι σιγουρος αν ειναι αυτο ή αν το μυαλο μου κανει παιχνιδια.. :D

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

celestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.

Δημοσιεύτηκε
Εκμεταλλευτου τις καθαρες νυχτες και κιτρινο φιλτρακι! Αν ησουν Κυπρο η αν ημουν καπου κοντα σου θα σε επερνα για παρατηρηση! Εδω στην Κυπρο τους ψαχνω με το κερι! "Κανει κρυο και προτιμω το κλαμπ και διαφορα!" Θαυμαζω την αφοσιωση σου στο επαγγελμα! :D keep up the good work!

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
Εκμεταλλευτου τις καθαρες νυχτες και κιτρινο φιλτρακι! Αν ησουν Κυπρο η αν ημουν καπου κοντα σου θα σε επερνα για παρατηρηση! Εδω στην Κυπρο τους ψαχνω με το κερι! "Κανει κρυο και προτιμω το κλαμπ και διαφορα!" Θαυμαζω την αφοσιωση σου στο επαγγελμα! :D keep up the good work!

ολα καλα ειναι! :D :D

ποιος σου ειπε οτι κ γω δν γυρναω τα clubs με τι σεσουλα??? :D

εχω δοκιμασει κ κιτρινο φιλτρακι..μπορω να πω πως κανει δουλεια. :D

ειμαστε μακρια γμτ!...αν κατεβω ποτε κυπρο θα σου πω. :wink:

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

Δημοσιεύτηκε

Καλα θα κανεις!

Δεν ξερω κατα ποσο το Neutral Density filter που εχω μπορει να "πιεσει" το τηλεσκοπιο μου μαζι με ενα απο τα 2 κιτρινα φιλτρα και να δωσει μια πιο καλη εικονα του cassini...ειδομεν! Προς το παρων περιμενουμε να καθαρισει ο καιρος εδω κατω! Ρε παιδες ο Διας ποτε ερχετε σε λογικες ωρες? κανενα μηνα ετσι? Ο Τηλεμαχος θα τρελλαθει με το καινουργιο του να βλεπει το Δια! :D

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
Καλα θα κανεις!

Δεν ξερω κατα ποσο το Neutral Density filter που εχω μπορει να "πιεσει" το τηλεσκοπιο μου μαζι με ενα απο τα 2 κιτρινα φιλτρα και να δωσει μια πιο καλη εικονα του cassini...ειδομεν! Προς το παρων περιμενουμε να καθαρισει ο καιρος εδω κατω! Ρε παιδες ο Διας ποτε ερχετε σε λογικες ωρες? κανενα μηνα ετσι? Ο Τηλεμαχος θα τρελλαθει με το καινουργιο του να βλεπει το Δια! :D

εξαρταται ποια ωρα θεωρεις εσυ λογικη... :D

για εμενα λογικες ωρες ειναι 10-12 το βραδυ ας πουμε...

για να τον δω αυτες τις ωρες θα πρεπει να περιμενω τον Απριλη. :D

τωρα αν εχεις κουραγιο να σηκωνεσαι 5-6 το πρωι,σε κανα μηνα θα μπορεις να τον απολαμβανεις ανετα!

κ τωρα μπορεις,αλλα βγαινει μετα απο λιγο ο ηλιος κ στα χαλαει...

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

Δημοσιεύτηκε

Συγνωμη!!! Φαινεται το Cassini με τηλεσκοπιο;;; :?: :?:

Απιστευτο δεν περιμενα κατι τετοιο. Για το διαστημοπλοιο δεν αναφερεστε;

Θεόδωρος Σπανός

Δημοσιεύτηκε

Για το διαστημόπλοιο θα χρειαζόσυν ένα τηλεσκόπειο πολλών μέτρων...Ίσως χιλιόμετρο :D

Μιλάμε για το χώρισμα cassini, το μεγαλύτερο χώρισμα στους δακτυλίους του Κρόνου.Με ένα τηλεσκόπειο 2.5" και πάνω φαίνεται εύκολα.

Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Μιλάμε για το χώρισμα cassini, το μεγαλύτερο χώρισμα στους δακτυλίους του Κρόνου.Με ένα τηλεσκόπειο 2.5" και πάνω φαίνεται εύκολα.

εγω με 4.5" δν εχω καταφερει τοσο καιρο να το δω παντως...

τωρα πως τα καταφερνουν αλλοι με 2.5"????? :shock: μου ακουγεται τελειως κουφο.

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

Δημοσιεύτηκε

Το seeing παίζει μεγάλο ρόλο, καθώς και η κλήση των δακτυλίων. Εγώ με το 6" βλέπω μια παχιά μαύρη λωρίδα. Με μικρότερα όργανα θα φαίνεται μια μαύρη γραμμή. Με το 4.5" θα έπρεπε να φαίνεται, αϋξησε μεγενθύσεις.

Καλή επιτυχία σε όλους, τώρα που ο Κρόνος ανατέλει όλο και νωρίτερα...

Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε
Με το 4.5" θα έπρεπε να φαίνεται, αϋξησε μεγενθύσεις.

εχω αυξησει..(μεχρι 225Χ που ειναι κοντα στα ορια του τηλεσκοπιου μου..) :-k αλλα cassini δν εχω δει!επιμενω οτι με 4.5" δν προκειται να το δω :frown:

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

Δημοσιεύτηκε

Το χώρισμα Cassini φαίνεται και με τηλεσκόπιο 60mm (2.4"). Μήπως παρατηρούσες τον Κρόνο πολύ χαμηλά στον ορίζοντα όπου το seeing πολύ κακό; Άν το πρόβλημα παραμείνει κι όταν ο πλανήτης θα βρίσκεται ψηλά, τότε είναι σίγουρο ότι τα κάτοπτρα του τηλεσκόπιου σου δεν είναι καθόλου καλά ευθυγραμμισμένα...

Φιλικά, Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

η αληθεια ειναι οτι ποτε δν εχω κατσει να τον δω κοντα στο ζενιθ.

τον παρατηρω καπου στις 60-70 μοιρες.

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

Δημοσιεύτηκε
amgamer ελεγξε το collimation σου γιατι μαλλον αυτο θα φταιει...

το collimation ειναι οκ...

μαλλον πρεπει να τον δω κοντα στον ζενιθ. :-k

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

Δημοσιεύτηκε

Με το NexStar 4GT το εχω δει αψογα. μηπως βλεπεις αλλο πλανητη??? :shock:

Celestron CPC C8 XLT

Celestron NexStar GT - Mak-Cas 4"

Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε

================================================

Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)

Δημοσιεύτηκε

Με το NexStar 4GT το εχω δει αψογα. μηπως βλεπεις αλλο πλανητη??? :shock:

ειπαμε!!!!αρχαριος,αλλα οχι κ ετσι. [-( ](*,)' ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

σημερα προσπαθησα παλι,αλλα το seeing μου τα χαλαγε συνεχεια!! 8-[

νομιζω οτι το ειδα,αλλα δν ειμαι σιγουρος..

με πολυ προσπαθεια στις 225Χ κ στις 200Χ φαινοταν κατι σαν πολυ λεπτη γκριζα γραμμη λιγο πριν το τελειωμα των δακτυλιδιων,αλλα καθαρα που λετε.....δν το χω δει ποτε! :-s

δοκιμασα με hartman mask,τπτ!με κιτρινο φιλτρακι τπτ...

με barlow νιωθω οτι χανω λεπτομερεια..επομενως κ ποιοτητα,αρα δε βλεπω cassini!

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

Δημοσιεύτηκε
Προσπάθησα να το δω σήμερα αλλά διαπίστωσα ότι έχω πρόβλημα ευθηγράμμισης του κατόπτρου :( :( :( Το διαπίστωσα κεντράροντας τον Σείριο και χαλώντας την εστίαση για να δω έναν μεγάλο στρογγυλό δακτύλιο (η κεντρική μαύρη περιοχή είναι του δευτερεύοντα). Εκεί είδα αντί για τα 3 στηρίγματα του καθρέφτη να κάνουν κοψίματα στην περιφέρεια του δίσκου μόνο τα 2 και το ένα μάλιστα αρκετά παχή :? :? Τώρα δεν ξέρω αν οι χθεσινές μου φωτό του m42 θα είναι καλές ή χάλια :-k :cry:
Δημοσιεύτηκε
amgamer οταν χρησιμοποιας τις ιδιες μεγεθυνσεις σε αλλα σωματα οπως π.χ. το φεγγαρι η τον Δια εχεις καθαρη εικονα? επειδη εισαι πολυ κοντα στο οριο του 114 σου μηπως να δοκιμασεις με πιο χαμηλες μεγεθυνσεις και παραπανω υπομονη? αν θυμαμαι καλα το Konus114/900 που εχω αρχιζε τα ναζια μετα τα 170-180x ενω το 8ιντζο μεχρι τα 333x που το εχω παει δεν ειπε λεξη:D . Εισηγουμε να μειωσεις μεγεθυνση.

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε

μια χαρα παιζω σε μεγενθυνσεις 200-225Χ στο φεγγαρι,ουτε θολαδα ουτε τπτ!

δ νομιζω πως τιθεται θεμα collimation.

οπως ειπα κ χθες στις 70 μοιρες περιπου, φαινοταν κτ σαν λεπτη γκριζα γραμμη,αλλα καθαρα δν μπορουσα να το δω!δν ξερω,αλλα ενιωθα οτι το seeing αλλαζε συνεχεια!ενω ειχα εστιασει σωστα,ξαφνικα θολωνε η εικονα κ μετα ξανα καθαριζε...(μηπως το αερακι δημιουργουσε ατμοσφαιρικη διαταραχη?..)

οσο για τις μικροτερες μεγενθυνσεις...

μα κ φυσικα τις εχω δοκιμασει!μαλιστα αρχισα απο 28Χ!(...56,60,100,120,150,200,220Χ)

πιστευω πως πρεπει να τον δω στο ζενιθ κ με καλο seeing.

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

Δημοσιεύτηκε

Φίλοι μου,

Όπως είπε κι ο Γιώργος, πρέπει να έφταιγε το seeing, το οποίο σε ασταθείς νύχτες μπορεί να μεταβάλλεται διαρκώς. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται να επιμείνετε λίγη ώρα για να δείτε κάτι ικανοποιητικό, τις στιγμές εκείνες που το seeing σταθεροποιείται (αν σταθεροποιείται). Εκτός από την ατμόσφαιρα, μπορεί να φταίει ο χώρος παρατήρησης (εκπομπές θερμότητας), ή το τηλεσκόπιο (θερμοκρασιακή εξισορρόπηση). Γενικά, αποφεύγω να παρατηρώ μέσα από την Αθήνα σε ώρες που λειτουργούν οι καυστήρες των καλοριφέρ. Άλλες φορές πάλι τυχαίνει, ενώ τα έχεις σχεδιάσει όλα καλά, έναν πλανήτη να τον βλέπεις χάλια, παρότι είναι στο ζενίθ, όπως μου συνέβη το Σάββατο, εκτός Αθηνών, με τον Άρη. Εγκατέλειψα κι ασχολήθηκα με DSO.

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

ευχαριστω παιδια...

θα ξαναδοκιμασω με καλο seeing. :cheesy:

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης