Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα και καλο μηνα! :P

Θελω να τοποθετησω τον ερευνητη πανω απο το τηλεσκοπιο γιατι ετσι οπως ειναι τωρα μου προκαλει προβλημα στο ζυγισμα... Τι θα χρειαστω για να τον βιδωσω πανω στα δαχτυλιδια του τηλεσκοπιου;

Καθρεφτες ρεεεεε!! :D
Δημοσιεύτηκε

μια μπάρα αλουμινίου στο μήκος που έχεις ανάμεσα στα δαχτυλίδια (συν λίγο ακόμα για να μπορέσεις να το βιδώσειςστα δαχτυλίδια), δύο βίδες διαμέτρου όσης και στα δαχτυλίδια (παρε τα δαχτυλίδια για δείγμα και δοκίμασε μερικές βίδες) και μήκος όσο για να περνάει να βιδώνει την μπάρα αλουμινίουστα δαχτυλίδια (εαν βρίσκεις μεγαλύτερο μήκος παρτο και κόψε τις βίδες στο μήκος που θες), σημείωση το κεφάλι της βίδας να μην είναι όπως στις αλενόβιδες γιατί δεν θα μπορείς να βάλεις τον σωλήνα στα δαχτυλίδια. τέλος θες δυο παξιμάδια και ροδέλες.

για τον ερευνητή βρήκα δυο μεταλλικά δαχτυλίδια (απο αλουμίνιο) διαμέτρου 60 χιλιοστά αν θυμάμαι καλά. έκανα τρεις τρύπες σε ίσι απόσταση μεταξύ τους και με ένα κοαλούζο έφτιαξα τις στροφές γαι τις βίδες, διάμετρο και μήκος για τις βίδες βάλε ότι θες εγώ πήρα Μ5 αλλενόβιδες. Στην συνέχεια έκανα και μια τρύπα γαι να μπορώ να τα βιδώσω στην μπάρα αλουμινίου με μια βίδα αντίστοιχη με αυτή των δαχτυλιδιών. το μήκος υης θα πρέπει να είναι τόσο ώστε να μπορεί να βιδώσει τα δαχτυλίδια στην μπάρα και να μην βρίσκει στον σωλήνα. το κεφάλι της βίδας το έχω στα δαχτυλίδια ενω το παξιμάδι από κάτω από την μπάρα. ο λόγος είναι να έχω όσο το δυτανό περισσότερο χώρο γίνεται στο δαχτυλίδι του ερευνητή για να κάνει τις κινήσεις όταν θέλω να βρω αστέρι.

αν δεν βρίσκεις μεταλλικά δαχτυλίδια μπορείς να δοκιμάσεις και σωλήνες Pvc αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πόσο flexure βαζουν στο σύστημα

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης