Makis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2012 Το σαββατιάτικο βράδυ στέφθηκε με επιτυχία λόγω της εκδήλωσης που έκανε το ΑστεροσκοπείοΚρυονερίου στην Κόρινθο.Εκεί ο κόσμος "ξεναγήθηκε" στα όμορφα θαύματα του ουρανού μέσααπ'τα τηλεσκόπια της ΕΑΕ.Το μέρος απέχει από Αθήνα περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά απ'το Κιάτο.Αρχικά,υπήρξε ομιλία και μετά έγινε προβολή μίνι ταινίας-ντοκιμαντέρ διάρκειας 45 λεπτών.Στη συνέχεια,τα τηλεσκόπια της ΕΑΕ,ανάμεσα και εγώ φυσικά,έδειξαν στον κόσμο τα ουράνιαθαύματα.Το καλύτερο ήταν η συνέχεια:παρατηρήθηκε με επιτυχία η απόκρυψη του Δία από την Σελήνη!!!!Συμμετείχα και εγώ όπως πάντα στην εκδήλωση!!!!Τα τηλεσκόπια που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τον δικό μου το DOB 10",και ένα άλλο αποχρωματικόδιοπτρικό(κ.Δημήτρη). Αρχικά,πίσω απ'την Σελήνη κρύφτηκαν οι 2 πρώτοι δορυφόροι του Δία,η Ιώ και η Ευρώπη!!!!!Αυτό έβγαλε τα πρώτα επιφωνήματα ενθουσιασμού επειδή πολλοί από την παρέα που ήμαστανδεν είχαμε ξαναδεί ποτέ απόκρυψη.Τα μεγαλύτερα επιφωνήματα ενθουσιασμού "βγήκαν"την στιγμή που ο Δίας "κρύφτηκε" πίσω απ'την Σελήνη!!!!Μετά το "κρύψιμο" των προαναφερθέντωνδορυφόρων,η ταχύτητα με την οποία κρύφτηκε ο Δίας ήταν ιδιαίτερα αισθητή.Ολόκληρο τοφαινόμενο δεν παρατηρήθηκε λόγω κούρασης.Η αλήθεια είναι πως όταν ο Δίας ξεπρόβαλλε,μου θύμισε για λίγο την σημαία της Τουρκίας.Επίσης,φαινόταν και με γυμνό μάτι!!!!!Προσωπικά,το φαινόμενο αυτό μου άρεσε ιδιαίτερα επειδή για πρώτη φορά είδα απόκρυψη!!!!! Υστερόγραφο:Τίποτα δεν συγκρίνεται με την παρατήρηση από το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου όπου παρατήρησα για δεύτερη φορά το κεντρικό αστέρι στο Ring Nebula(Μ57).Παραθέτω εικόνες!!!! Εγώ με τον Κυριάκο. Τάσος-Μάνος-Εγώ. Εγώ με φόντο το ΑστεροσκοπείοΚρυονερίου. Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα