Greekdestiny Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2015 Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Αλέξανδρε για την απάντηση.Πολύ καλό το λινκ! Λογικά θα έχω πολύ μεγαλύτερη γκάμα αντικειμένων για πρατήρηση στην γραμμή του υδρογόνου από τα 21 Mhz.Αξίζει να φτιάξω ένα σύστημα για τα 1.4 Ghz? Ουσιαστικά όταν φτιάχνω την κεριά την συνδέω σε ένα LnB για να έχω την δυνατότητα να το συνδέσω στον υπολογιστή στην θύρα πχ του μικροφώνου και να μετασχηματίσω την συχνότητα που θα λαμβάνω? Αμα φτιάξω μαι κεραία για την γραμμή του υδρογόνου συγκεκριμένα θα έχω καλύτερα αποτελέσματα για τα κοσμικά αντικείμενα? Κάτι ακόμη, ποια είναι η διαφορά στα dB και στα tB σε αυτά τα συστήματα? Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σε κούρασα! Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:https://www.instagram.com/specca_observatory Η Σελίδα μου στο Facebook.https://www.facebook.com/dailyastronomy1/ Specca Observatory,IoanninaΛέκκας Γεώργιος.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2015 Λογικά θα έχω πολύ μεγαλύτερη γκάμα αντικειμένων για πρατήρηση στην γραμμή του υδρογόνου από τα 21 Mhz.Αξίζει να φτιάξω ένα σύστημα για τα 1.4 Ghz? Ναι. Είναι η κλασσική συχνότητα για ερασιτέχνες. Ουσιαστικά όταν φτιάχνω την κεριά την συνδέω σε ένα LnB για να έχω την δυνατότητα να το συνδέσω στον υπολογιστή στην θύρα πχ του μικροφώνου και να μετασχηματίσω την συχνότητα που θα λαμβάνω? Αμα φτιάξω μαι κεραία για την γραμμή του υδρογόνου συγκεκριμένα θα έχω καλύτερα αποτελέσματα για τα κοσμικά αντικείμενα? Εξαρτάται από το σχέδιο που έχεις στο μυαλό σου. Ίσως να μη χρειαστείς να το συνδέσεις στο μικρόφωνο. Εξαρτάται από το σχέδιο και τα υλικά. Ψάξε για έτοιμα σχέδια ερασιτεχνών. Π.χ. ο δέκτης μου για χαμηλότερες συχνότητες χρειάζεται να συνδεθεί και στο μικρόφωνο, ενώ άλλοι δέκτες μόνο με τη θύρα USB. Αν εννοείς κεραία αντί για lnb, νομίζω δε γίνεται αλλιώς. Τα lnb είναι για άλλες συχνότητες, οποε αναγκαστικά θα χρειαστείς κεραία. Κάτι ακόμη, ποια είναι η διαφορά στα dB και στα tB σε αυτά τα συστήματα? Δε το ξέρω. Καλή συνέχεια Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Greekdestiny Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2015 Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις! Κάτι τελευταίο όσο περισσότερο κέρδος έχω από τον τύπο: G = 4 * PI * A / L2 σημαίνει τόσο μεγαλύτερα decibel άρα καλύτερη απόδοση σωστά? Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:https://www.instagram.com/specca_observatory Η Σελίδα μου στο Facebook.https://www.facebook.com/dailyastronomy1/ Specca Observatory,IoanninaΛέκκας Γεώργιος.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2015 Ο παραπάνω τύπος σου "δίνει" ευαισθησία αλλά όχι σε dB. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
AntonArch Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2017 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2017 Καλησπέρα σας. Έχω φτιάξει ένα ραδιοτηλεσκόπιο αλλά το satellite finder δείχνει συνέχεια την ίδια τιμή όπου κι αν κοιτάξω. Τι μπορεί να φταίει;;;
AntonArch Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2017 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2017 Πως έχω συνδέσει τη πηγή ενέργειας με το ραδιοτηλεσκοπιο. Η μπαταρία είναι 12v.
marooned Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2017 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2017 Καλημερα, Απο οτι βλεπω χρησιμοποιεις offset κατοπτρο κατι το οποιο δυσκολευει την στοχευση -σε σχεση με τα prime focus- γενικως γιατι το αντικειμενο-στοχος δεν βρισκεται στην ευθεια του κεντρου του κατοπτρου αλλα υπο γωνία.Δοκιμασε να φωτισεις με ενα laser απο την θεση που καθεται το LNB για να δεις ακριβως την ανακλαση του πανω στο κατοπτρο και να καταλαβεις τι πραγματικα στοχευει το πιατο σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα