Papabiris Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2012 Καλησπερα σας. Εχω σκοπο να βαλω μπροστα μεσα στη χρονια την αγορα και εγκατασταση ενος θολου απο το http://www.scopedome-uk.com στην ταρατσα του σπιτιου μου στην Συρο. Πρωτα ομως πριν αρχισω να κανω ονειρα ειπα να παω να μιλησω στην πολεοδομια γιατι αν ειναι να κανω κατι θελω να γινει νομιμα. Στην πολεοδομια εμειναν λιγο σαστισμενοι και με κοιταζαν σα να ημουν εξωγηινος αλλα το καλο ειναι οτι δεν μου ειπαν ενα ξερο οχι, μου ειπαν οτι δεν ειχαν ιδεα για την περιπτωση μου και οτι θα το ψαξουν και θα μου πουν τι μπορει να γινει. Μου ζητησαν επισης να μαθω ποιος αλλος στην Ελλαδα εχει βαλει τετοιο στην ταρατσα του και τι χρειαστηκε για να το καταφερει (τι αδειες κλπ) . Αν καποιος εχει λοιπον θολο Scopedome και τον εχει εγκαταστησει νομιμα η γνωριζει καποιον που εχει τετοιο θολο θα το εκτιμησω πολυ αν επικοινωνησει μαζι μου να μου δωσει οτι πληροφοριες μπορει πανω στο θεμα.Ελπιζω καποιος να υπαρχει για να μπορεσω να εχω ελπιδες και να προχωρησω στην καταθεση μελετης και απο κει βλεπουμε. Οποιες συμβουλες επισης καλοδεχουμενες. Ευχαριστω I will bring my needle just in case...
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2012 δεν θέλω να είμαι κακός αλλά σύμφωνα με τον οικοδομικό κώδικα υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορείς να φτιάξεις στην ταράτσα και οι θόλοι/αστεροσκοπεία δεν είναι ενα από αυτά. Παραδειγμα φίλου ο οποίος αναγκάστηκε να γκρεμίσει το δικό του, φτιαγμένο από σπιτάκι για εργαλεία κήπου, ύστερα από καταγγελία στην πολεοδομία. Αντιθετα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα αν φτιάξεις πυλώνα και το σκέφτομαι και εγω στο σπιτι μου στην Αθήνα. Εάν όντως η πολεδομία το επιτρέψει πες και σε εμάς τι χρειάζεται. Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Papabiris Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2012 Οχι δεν εισαι καθολου κακος. Ρεαλιστης ισως και γω ονειροπολος Θα το προσπαθησω παρολαυτα κι ας βλεπω το "ακυρο" με το τηλεσκοπιο μου να ερχεται απτο βαθος...Δε λεω ενας πυλωνας σταθερος ειναι καλυτερα απτο φορτωνε και τρεχα γυρευε αλλα δε μπορω αλλο κουβαλημα. Θελω μια "μονιμη" σχεση οπως ολοι αλλωστε I will bring my needle just in case...
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2012 Μικρές κατασκευές "κουτιά" που είναι επάνω σε ροδάκια πιθανότατα δεν θεωρούνται μόνιμες οικοδομικές κατασκευές και δεν μπορούν να απαγορευτούν από την πολεοδομία. Έχει κάποιες καλές τέτοιες κατασκευές το βιβλίο του J. Dragesco "High resolution astrophotography". Ο συγγραφέας είχε φτιάξει αυτά τα μικρά "καταφύγια" για τα τηλεσκόπιά του στην Ρουάντα της Αφρικής όπου ζούσε τότε. Είναι ειδικά μελετημένα για θερμό κλίμα. Ταιριάζουν στο ζεστό ελληνικό καλοκαίρι που είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από το χειμωνιάτικο κρύο.ΥΓ για λόγους copyright δεν μπορώ να ανεβάσω σκαν από σελίδες του βιβλίου αν κάποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει με πμ ευχαριστώ! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
panos - LX12 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2012 Περιληπτικά να αναφέρω οτι οποιοδήποτε μόνιμη κατασκευή (κοινώς πακτωμενη) θέλει αδεια απο τη διοίκηση ως κατασκευή , εν προκειμενω την πολεοδομία του Δημου , οπότε ακόμα και ο στύλος εμπίπτει στις διαταξεις , πόσο δε μάλλον οι θόλοι . Έτσι αν ένας θολος είναι κινητος , δεν μπορει να θεωρηθεί οτι απαιτει αδεια εργασιών .Τώρα εφόσον ο θολος στην ταράτσα ή οπουδήποτε αλλού ως μόνιμη κατασκευή απαιτει αδεια , αυτη η κατασκευή δεν μπορει να αντίκειται στις διαταξεις του Ν.Ο.Κ. (νεος οικοδομικός κανονισμός) , που σημαίνει οτι πρέπει βασικά να είναι μέσα στο επιτρεπτό ύψος της περιοχής .... Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο , διότι δεν προβλέπεται τέτοια κατασκευη απο τις πολεοδομικές διαταξεις .. Θα πεις στον μηχανικό σου , να σου εκδόσει οικοδομικη αδεια , ως μια μόνιμη κατασκευη , απλώς αυτη θα είναι απο μεταλλικό φέρουν οργανισμο οπότε θα έχεις και ελάχιστο Ι.Κ.Α..Κατα την επαγγελματική μου άποψη είναι κάτι απλό , αρκεί αυτη η κατασκευη να μην αντίκειται στις πολεοδομικές διαταξεις ! ... αντικρίζοντας το σύμπαν , αντιλαμβάνεσαι τη θέση σου .. και συνάμα , πόσα ακόμα να ψάξεις ...με την αβίαστη μελέτη Του .. χωρίς αγκυλώσεις , ιχνηλατείς στις εσχατιες του πεπερασμένου απείρου Σου ... www.spartastronomy.gr
Papabiris Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2012 ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.ηταν πολυ κατατοπιστικες. μολις εχω νεα θα σας πω I will bring my needle just in case...
Bi2L Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17, 2012 Περιληπτικά να αναφέρω οτι οποιοδήποτε μόνιμη κατασκευή (κοινώς πακτωμενη) θέλει αδεια απο τη διοίκηση ως κατασκευή , εν προκειμενω την πολεοδομία του Δημου , οπότε ακόμα και ο στύλος εμπίπτει στις διαταξεις , πόσο δε μάλλον οι θόλοι . Έτσι αν ένας θολος είναι κινητος , δεν μπορει να θεωρηθεί οτι απαιτει αδεια εργασιών .Τώρα εφόσον ο θολος στην ταράτσα ή οπουδήποτε αλλού ως μόνιμη κατασκευή απαιτει αδεια , αυτη η κατασκευή δεν μπορει να αντίκειται στις διαταξεις του Ν.Ο.Κ. (νεος οικοδομικός κανονισμός) , που σημαίνει οτι πρέπει βασικά να είναι μέσα στο επιτρεπτό ύψος της περιοχής .... Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο , διότι δεν προβλέπεται τέτοια κατασκευη απο τις πολεοδομικές διαταξεις .. Θα πεις στον μηχανικό σου , να σου εκδόσει οικοδομικη αδεια , ως μια μόνιμη κατασκευη , απλώς αυτη θα είναι απο μεταλλικό φέρουν οργανισμο οπότε θα έχεις και ελάχιστο Ι.Κ.Α..Κατα την επαγγελματική μου άποψη είναι κάτι απλό , αρκεί αυτη η κατασκευη να μην αντίκειται στις πολεοδομικές διαταξεις !Πολύ καλή η ενημερωση σου Πάνο, σε ευχαριστούμε. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
japetus Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2012 Πλάκα στην πλάκα πόσο κοστίζει να έρθει ένα τέτοιο από Πολωνία; Θέλει κοντά μισό φορτηγό.
Papabiris Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 18, 2012 Αλλαζουν τα δεδομενα και θελω να ελπιζω πως φαινεται φως στο τουνελ. Βρεθηκε καποιος που εχει τον 3μετρο και θα προσπαθησω να τον δω απο κοντα. Ο εν λογω θολος ειναι "αποσπωμενος" και οχι μονιμη εγκατασταση μιας και ακουμπαει με ροδες πανω σε ραγα. Μου ειπαν να ψαχουλεψω τον ΓΟΚ 85 Αρθρο 17 αλλα δεν βρισκω κατι στο ιντερνετ. Ειμαι ασχετος με τα θεματα τα πολεοδομικα ειναι και αυγουστος και ο μηχανικος ειναι ψιλοαφαντος αλλα που θα παει. Japetus θα το ψαξω και θα σου πω I will bring my needle just in case...
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19, 2012 http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teelar/NOMOTHESIA/GOK%201985/097620FC1F261F54E0440003BA2D133C http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teelar/NOMOTHESIA/GOK%201985 δεν γραφει τιποτα που μπορεί να σε βοηθήσει Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα