maxplanck Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2005 Λύστε μου μία απορία φίλοιΕάν θελήσει κάποιος να "ζουμάρει" σε κάποια περιοχή του ουρανού για να φωτογραφίσει καλύτερα ένα αστρικό σμήνος και θέλει να χρησιμοποιήσει αυστηρά και μόνο τη digital SLR που έχει(canon, nikon,matsabuki!) αυτό είναι ανέφικτο???Αυτά που διαβάζω για ορθοσκοπικούς προσοφθάλμιους , τί ακριβώς είναι?Είμαστε καταδικασμένοι στην prime focus???Tσάμπα πάει δηλαδή τόσος κόπος και τόση σκέψη για να πετύχουμε autoguiding που μας δίνει ΦΟΒΕΡΟΥΣ χρόνους έκθεσης???Ούτε διπλασιαστές στη νικον ούτε τίποτε?Εμ, να το'ξερα να μη το'κανα ΝΤΙΠ (ΝΤΙΠ:Θεσσαλική έκφραση η οποία υποδηλωνει τη καθαρά απαξιωτικη στάση ευθείας απεμπόλησης του γράφοντος,όσον αφορά το ως άνω αναφερόμενο ζήτημα)
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2005 Για να "ζουμαρεις" πρεπει να αυξησεις την εστιακη αποσταση,δηλαδη και τον εστιακο λογο,ειτε βαζονας διπλασιαστη, τριπλασιαστη (αρα αυξηση της εκθεσης 2 και 3 στοπ αντιστοιχα και επισης αυξημενες απαιτησεις για ακριβη οδηγηση) ειτε να κανεις προσοφθαλμια προβολη με επισης αυξηση της εκθεσης και των απαιτησεων ακριβους οδηγησης.Οι χρονοι εκθεσης θα γινουν υπερβολικα μεγαλοι για deep sky αστροφωτογραφηση....παντως δεν σε εμποδιζει κανεις να πειραματιστεις.Την ερωτηση σου για τους Orthoscopics δεν την καταλαβα. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
maxplanck Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2005 Γιώργο, σ'ευχαριστώ για άλλη μία φορά.Οσον αφορά τη χρήση διπλασιαστή δε σου κρύβω ότι αυτός που έχω είναι φτηνός.Μέσα στις σκέψεις μου λοιπόν είναι και η αγορά ενός "καλού".Μία πρόχειρη έρευνα τιμών όμως βρίσκει τις τιμές τους πολύ υψηλές(500-800 ευρώ!!!).Σκέψου, μετά την εκταμίευση τέτοιου ποσού να διαπιστώσω ότι φτηνός και ακριβός αποδίδουν το ίδιο!!!Οι ορθοσκοπικοί δεν είναι οι προσοφθάλμιοι που ΔΕΝ παραμορφώνουν στα άκρα του πεδίου???Οσον αφορά τους χρόνους έκθεσης τολμώ να πώ: ουδέν πρόβλημα!
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2005 Μία πρόχειρη έρευνα τιμών όμως βρίσκει τις τιμές τους πολύ υψηλές(500-800 ευρώ!!!). Σκέψου, μετά την εκταμίευση τέτοιου ποσού να διαπιστώσω ότι φτηνός και ακριβός αποδίδουν το ίδιο!!! 500-800(!!!!) ελεος! Εγω προσωπικα δεν θα δινα πανω απο 100 € για κανεναν διπλασιαστη η τριπλασιαστη......Στο φιναλε αφου ηδη εχεις μην πετας τσαμπα λεφτα! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα