kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2012 Χθες το βράδυ καθώς έκανα φωτογράφιση είδα ότι η εστίαση έφευγε, ξέρω θα πείτε ότι μάλλον έχεις θέμα με τον εστιαστή, δεν έχω θέμα, απλά καθώς ανεβαίνει ο στόχος αλλάζει και η ατμόσφαιρα αλλά ρόλο παίζει και η θερμοκρασία στο περιβάλλον που αλλάζει με αποτέλεσμα να αλλάζει η εστίαση. το να πηγαίνω σε αστέρι και να ελέγχω κάθε τρεις και λίγο είναι χρονοβόρο και μπορεί να κάνω και λάθος μικρομετρικά στην εστίαση (όπως το έπαθα εχθές με αποτέλεσμα να χαθεί σχεδόν όλη η βραδυά). το θέμα που θέλω να ρωτήσω είναι υπάρχει τρόπος να γίνει αυτόματα έλεγχος και διόρθωση της εστίασης από τον η/υ κατα την διάρκεια της φωτογράφισης χωρίς να πάω σε άλλο αστέρι; υπάρχει ένα πρόγραμμα το focusmax αλλά μιας και δεν έχω ακόμα σύστημα ελέγχου εστίασης από η/υ θα ήθελα γνώμες από άτομα που το έχουν δουλέψει ή κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα, επίσης σε συνδιασμό με έλεγχο θερμοκρασίας από αισθήτηρα πως μπορεί να γίνει ο έλεγχος; Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Bi2L Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2012 Κώστα λογικά απ'την αλλαγή της θερμοκρασίας θα είναι.Όσο για πρόγραμμα υπάρχει και το Robofocus αλλά δεν γνωρίζω περισσότερα...http://www.robofocus.com/products.htm Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
B.D. Foxmoor Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2012 Η αλλαγή της θερμοκρασίας και του ύψους του στόχου παίζει τεράστιο ρόλο.Αυτό που κάνει σωστά αυτό που περιγράφεις είναι το TFC-S της Optec.Αλλά φυσικά είναι πανάκριβο. Με ηλεκτρονικό εστιαστή "+/-" μπορείς απλώς να ελέγχεις την εστίαση κάθε 30-60min. Aν θες να το κάνεις αυτόματα, χρησιμοποιείς το FocusMax και την επιλογή "acquire star".Αλλά αυτό σημαίνει ότι θα πηγαίνεις σε ένα κοντινό αστέρι χειροκίνητα, και το πρόγραμμαθα διορθώνει αυτόματα την εστίαση με βάση ένα log που θα έχεις φτιάξει. Αν θες να αυτοματοποιήσεις πλήρως τη διαδικασία, χρειάζεσαι τα παραπάνω, συν το CCDAutoPilot,ώστε να μην πηγαίνεις χειροκίνητα στο κοντινό αστέρι. Άγγελος Μακρής www.aggelosmakris.comwww.facebook.com/aggelosmakrisnightscapeswww.instagram.com/aggelos_makris
DT Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2012 Κώστα η θερμοκρασία επηρεάζει σοβαρά την εστίαση. Σωλήνες κατασκευασμένοι από αλουμίνιο φέρεται πώς επηρεάζονται περισσότερο. το φαινόμενο όπως το περιγράφεις είναι η κύρια αιτία που πηγαίνουν άχρηστες πολλές ώρες λήψης. Για τους παραπάνω λόγους αλλά και γιατί το κόστος αγοράς ενός αυτόματου εστιαστή είναι μεγάλο αποφάσισα να ασχοληθώ με την κατασκευή ηλεκτρονικού εστιαστή με αντιστάθμιση θερμοκρασίας. Η πρόοδος του έργου είναι αυτή που βλέπεις στις φωτογραφίες και στον πάγκο δείχνει καλή συμπεριφορά.Πιστεύω να το τελειώσω μέσα στο χειμώνα και να δούμε την άνοιξη (αν είμαστε καλά και έχουμε ακόμη πατρίδα ) τι <ψάρια πιάνει> στην πράξη Φιλικά Δημήτρης
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2012 Οι πλακέτες είναι arduino? \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
DT Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2012 Γιάννη καλησπέρα. Για τον ηλεκτρονικό εστιαστή ο ελεγκτής που χρησιμοποίησα είναι ο Atmega 16A-PU. Το πρόγραμμα είναι γραμμένο σε γλώσσα c. Για τον προγραμματισμό του chip χρησιμοποιώ το WinAVR και το PonyProg 2000.Και τα δύο αυτά προγράμματα βρίσκονται ελεύθερα στο διαδίκτυο. Την ιδέα αλλά και μεγάλο μέρος του κώδικα τα πήρα από εδώ : http://qhy.narod.ru/FWF/index.htm Τέλος οι πλακέτες που βλέπεις είναι χειροποίητες. Φιλικά Τόλιας Δημήτρης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα