βολιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2012 Με τον ένα κάπου R=700 και με τον δευτερο με 14αρι τηλεσκοπιο σε f/6,3 έχω R=5000. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2012 Παιδιά ξαναπροσπαθούσα με το IRAF. Κάτι πάει στραβά με το imexamine. προσπαθώ να ανοίξω τη φωτογραφία μου και γράφω imexamine M9525032012.fits αλλά μου βγάζει μήνυμα λάθους. Ενεργοποίησα και το noao>digiphot>pphot και μετά imexamine M9525032012.fits αλλά πάλι μου γράφει ''package imexamine not found''. Έχετε κάποια λύση ; Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
kkarpouz Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2012 Εχει καταφέρει κάποιος να κάνει alignment σε ΠΟΛΛΕΣ εικόνες(π.χ 200) με το ανάλογο task? Αν ναι,χρησιμοποιήσατε δικό σας αλγόριθμο για να υπολογίσετε τη μετατόπιση (shift) όλων των εικόνων από τη reference ή υπάρχει κάτι έτοιμο στην πιάτσα?
kkarpouz Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2012 Βολιώτης, το imexamine εμένα δουλεύει και χωρίς να μπώ στο noao.Μπορέις να δοκιμάσεις και το imexam το οποίο σε μένα τουλάχιστον έχει το ίδιο απότελεσμα . Το ότι σου βγάζει error πριν καν σου ζητήσει input πάντως δεν ακούγεται καλό...θα ρωτήσω κάποια άτομα που ξέρουν περισότερα και άν έχω άλλες λεπτομέρεις θα σε ειδοποιήσω.
RaQua Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2012 Παιδιά ξαναπροσπαθούσα με το IRAF. Κάτι πάει στραβά με το imexamine. προσπαθώ να ανοίξω τη φωτογραφία μου και γράφω imexamine M9525032012.fits αλλά μου βγάζει μήνυμα λάθους. Ενεργοποίησα και το noao>digiphot>pphot και μετά imexamine M9525032012.fits αλλά πάλι μου γράφει ''package imexamine not found''. Έχετε κάποια λύση ; Χμμ, ίσως το πρόβλημα να σχετίζεται με το login.cl. Από που ξεκινάς το IRAF? Υπάρχει πάντα ένα επίπεδο (πχ home directory) στο οποίο κάνει κανείς μετά την εγκατάσταση του IRAF: mkirafΑυτό δημιουργεί το αρχείο login.cl και το φάκελο uparm. Το πρώτο κάνει μια αρχικοποίηση των παραμέτρων για να τρέξει το IRAF και το uparm κρατάει τις τιμές κάποιων παραμέτρων. Άρα όταν ξεκινάς το IRAF πρέπει να είσαι σε ένα φάκελο που περιέχει το login.cl αρχείο και μετά μέσα από το IRAF πας στο φάκελο των δεδομένων σου. Διαφορετικά αν είσαι στο φάκελο που είναι τα δεδομένα σου και τότε μπορείς να κάνεις ένα mkiraf και να τρέξεις το IRAF (cl) από κει. Αυτό είναι λίγο προβληματικό με το IRAF, ενώ με το PyRAF το κάνεις μια φορά και τελείωσε - από όπου και αν το ξεκινήσεις τρέχει μια χαρά ! (δες και εδώ για την διαφορά: http://gmaravel.net/2011/688) Γ
RaQua Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2012 Εχει καταφέρει κάποιος να κάνει alignment σε ΠΟΛΛΕΣ εικόνες(π.χ 200) με το ανάλογο task? Αν ναι,χρησιμοποιήσατε δικό σας αλγόριθμο για να υπολογίσετε τη μετατόπιση (shift) όλων των εικόνων από τη reference ή υπάρχει κάτι έτοιμο στην πιάτσα? Δεν έχω χρησιμοποιήσει το alignment, αλλά έχω κάνει κάτι αντίστοιχο χειροκίνητα. Αν θυμάμαι καλά, η διαδικασία που είχαμε ακολουθήσει καθορίζει το αστέρι με το οποίο θα γίνει το alignment και με το imexamine κρατούνται οι θέσεις του (x,y) για κάθε εικόνα. Στη συνέχεια βρίσκεται η μέση τιμή του (x,y) για όλες τις εικόνες και με την εντολή lintran βρίσκονται οι απαραίτητες "διορθώσεις" (shifts) που πρέπει να γίνουν. Στη συνέχεια αναλαμβάνει το imshift για να πραγματοποιήσει αυτό το shift σε κάθε εικόνα (που της αναλογεί) και στο τέλος με ένα imcombine συνδυάζονται όλες οι εικόνες σε μία. Βέβαια υπάρχουν και μερικά ακόμα βήματα δημιουργίας κάποιων απαραίτητων λιστών αλλά δεν συνυπολογίζονται μια και το σημαντικότερο είναι να παρουσιαστούν οι εντολές πιστεύω. Ένα αντίστοιχο module που κάνει τη δουλειά αυτή είναι το alipy (http://obswww.unige.ch/~tewes/alipy/). Ωστόσο, ΔΕΝ το έχω χρησιμοποιήσει οπότε δεν ξέρω πως κάνει τι. Απλά μπορεί να βοηθήσει ενδεχόμενα. Γ
kkarpouz Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2012 Ευχαριστώ πολύ,θα το ψάξω παραπάνω καί όταν τελειώσω με το align θα ποστάρω τον τρόπο!
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2012 Κι εγώ ευχαριστώ Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα