Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Γεια σας παιδια!Αποφασισα και εγω με την σειρα μου να παρω κυαλια.Ομως δεν ξερω τι διαστασεις!Για αυτο θελω να με πειτε εσεις τι διαστασεις να παρω και απο που..Ειδα αυτά http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=788 αλλα δεν ξερω αμα είναι πολύ καλά!Για πείτε γνώμες!
Με ένα άστρο πάνω απο το κεφάλι σου... :cheesy:
Δημοσιεύτηκε
Τα φθηνά κιάλια έχουν αρκετούς συμβιβασμούς που φαίνονται στην παρατήρηση. Βέβαια, βλέπω ότι είσαι νεαρός και πιθανώς η δυνατότητα να δώσεις λεφτά είναι περιορισμένη. Σε γενικές γραμμές τα 50άρια κιάλια είναι μια καλή αρχή από άποψης διαμέτρου φακών. Η μεγέθυνση για αστρονομικά κιάλια θα μπορούσε να είναι και μικρότερη από αυτή του μοντέλου που έδειξες, ειδικά αν παρατηρείς σε σκοτεινό ουρανό. Διάβασε αν μπορείς κάποια παλιά thread σε αυτή την κατηγορία, υπάρχουν κάποια πολυσέλιδα θέματα για αγορά κιαλιών που αναλύουν τι μπορείς να περιμένεις από φτηνά και τι από ακριβότερα κιάλια αλλά και φυσικά από κιάλια γενικότερα.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Τα φθηνά κιάλια έχουν αρκετούς συμβιβασμούς που φαίνονται στην παρατήρηση. Βέβαια, βλέπω ότι είσαι νεαρός και πιθανώς η δυνατότητα να δώσεις λεφτά είναι περιορισμένη. Σε γενικές γραμμές τα 50άρια κιάλια είναι μια καλή αρχή από άποψης διαμέτρου φακών. Η μεγέθυνση για αστρονομικά κιάλια θα μπορούσε να είναι και μικρότερη από αυτή του μοντέλου που έδειξες, ειδικά αν παρατηρείς σε σκοτεινό ουρανό. Διάβασε αν μπορείς κάποια παλιά thread σε αυτή την κατηγορία, υπάρχουν κάποια πολυσέλιδα θέματα για αγορά κιαλιών που αναλύουν τι μπορείς να περιμένεις από φτηνά και τι από ακριβότερα κιάλια αλλά και φυσικά από κιάλια γενικότερα.

Ναι οντως, εγω μπορω να δωσω μεχρι 100.Οκ θα δω και αλλα θεματα!

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Τάσο,

Με 50 ευρώ κιάλια που να είναι "πολύ καλά" φοβάμαι ότι δεν παίρνεις... :-k

Σκέψου πως πρακτικά τα κιάλια είναι 2 μικρά τηλεσκόπια σε ένα. Συμφωνώ πάντως με την προσέγγιση σου για μέγεθος 8-10 μεγεθύνσεις και για διάμετρο γύρω στα 50mm (ίσως και κάτι γυρω στα 40mm). Είναι τα ιδανικά για εισαγωγή στην αστρονομία κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη. Ομολογώ ότι η δική μου αναζήτηση για κιάλια με παίδεψε πάρα πολύ. Διαπίστωσα πως μπορείς να βρεις αρκετά καλά τηλεσκόπια σε καλές τιμές, ενώ αντίθετα στα κιάλια έχεις τελικά πολύ λιγότερες επιλογές. Αν έχεις όρεξη για ψάξιμο δες αυτό:

http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/1924388/Main/63783

Έχει πολλά ζευγάρια που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα, αλλά ίσως σου δώσει μια ιδέα.

Καλή αναζήτηση!

Νίκος Κουρούνης

Celestron C8 XLT

Helios Apollo 15X70

Vixen Ultima 7X50

Δημοσιεύτηκε
Φίλε Τάσο,

Με 50 ευρώ κιάλια που να είναι "πολύ καλά" φοβάμαι ότι δεν παίρνεις... :-k

Σκέψου πως πρακτικά τα κιάλια είναι 2 μικρά τηλεσκόπια σε ένα. Συμφωνώ πάντως με την προσέγγιση σου για μέγεθος 8-10 μεγεθύνσεις και για διάμετρο γύρω στα 50mm (ίσως και κάτι γυρω στα 40mm). Είναι τα ιδανικά για εισαγωγή στην αστρονομία κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη. Ομολογώ ότι η δική μου αναζήτηση για κιάλια με παίδεψε πάρα πολύ. Διαπίστωσα πως μπορείς να βρεις αρκετά καλά τηλεσκόπια σε καλές τιμές, ενώ αντίθετα στα κιάλια έχεις τελικά πολύ λιγότερες επιλογές. Αν έχεις όρεξη για ψάξιμο δες αυτό:

http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/1924388/Main/63783

Έχει πολλά ζευγάρια που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα, αλλά ίσως σου δώσει μια ιδέα.

Καλή αναζήτηση!

Φίλε καλυτερα είναι να παρω τηλεσκοπιο παρά κυάλια?Εχω μπερδευτει :-k

Και απο τι ειδα στο πλανηταριο ενα dob 8 κανει 349 ευρω αλλα τόσα δεν έχω..Επισης με τα κυαλια γινεται να δω τοσο οσο και στο τηλεσκοπιο?Δηλαδη γινεται να δω το Δία και τα 3 του ''φεγγάρια''?Και γενικα γινετε παρα πολυ κοντα να δω.Για δωσε λυση αμα γινετε.Ευχαριστω!

Δημοσιεύτηκε

Σε γενικές γραμμές τα κιάλια είναι καλή ιδέα για εισαγωγή στην αστρονομία. Θα δεις το Δία με τους δορυφόρους και θα δεις αρκετά φωτεινά αντικείμενα βαθύ ουρανού. Η εύρεση των αντικειμένων θα είναι πολύ εύκολη, δε θα θες χρόνο κουβαλήματος και στησίματος.

Μεγάλη μεγέθυνση δε θα σου δώσουν τα κιάλια, ούτε είναι αυτός ο ρόλος τους. Θα σου δώσουν, όμως, ένα μεγάλο πεδίο που δίνει και αυτό μια "χορταστική" αίσθηση.

Με δεδομένο πως δεν υπάρχει μεγάλη οικονομική δυνατότητα, το να επιλέξεις κιάλια για αρχή ενισχύεται περαιτέρω. Τώρα, για το τι μοντέλο να πάρεις, η αλήθεια είναι πως θέλει προσοχή, να κοιτάξεις κριτικές για συγκεκριμένα μοντέλα. Διάβασε τα παλιά θέματα, νομίζω έχουν υπάρξει διάφορες προτάσεις κατά καιρούς.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Τάσο,

Μάλλον δεν ήμουν σαφής: όχι δεν εννοώ να πάρεις τηλεσκόπιο. Καλά κάνεις και σκέφτεσαι τα κιάλια για το λόγο που σου είπε ο Αντρέας, δηλ. για να έχεις μεγάλο πεδίο και να μάθεις ευκολότερα τον ουρανό. Αυτό που ήθελα να πω είναι πως, αν επέλεγες τηλεσκόπιο θα ήταν ευκολότερο να βρεις (και να σου προτείνουμε) κάτι καλό και συγχρόνως οικονομικό. Τα κιάλια είναι δυστυχώς διαφορετική περίπτωση. Προσωπικά είχα (μέχρι που μου σπάσανε σε πτώση) τα Pentax PCF WPII 8X40, τα οποία είναι πράγματι πολύ καλά κιάλια, αλλά με 200 ευρώ μόνο φθηνά δεν είναι και σίγουρα μακριά από το όριο που έχεις θέσει. Γιαυτό σου προτείνουμε να το ψάξεις λιγάκι το θέμα. Δες και άλλα θέματα για κιάλια, όπως και το παρακάτω link:

http://www.astroshop.eu/binoculars/instruments/20_10

Βασικά να το δεις όχι απαραίτητα για να αγοράσεις, αλλά για να δεις δυνατές επιλογές. Το συγκεκριμένο site δεν είναι πάντα το φθηνότερο, υπάρχει μοντέλο (σε Pentax) που είναι φθηνότερο στην Ελλάδα...

Νίκος Κουρούνης

Celestron C8 XLT

Helios Apollo 15X70

Vixen Ultima 7X50

Δημοσιεύτηκε
Βρήκα κάτι παλιά κυάλια του πατέρα μου και λέω να αρκεστώ με αυτά!Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης