Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα!

Ειμαι καινουρια στο φορουμ και παντελως ασχετη με την αστρονομια.

Χρειαζομαι λοιπον τα φωτα σας σε μια απορια που εχω και που πιστευω πως ειστε οι μονοι που μπορειτε να μου λυσετε.

Σημερα στις 7 παρα 15 το απογευμα, ημουν με αλλα τρια ατομα σε ενα χωριο στα γιαννενα, δυτικα των ιωαννινων, ειδαμε ενα απιστευτο αστερι με τεραστια ουρα και δυο σαν φωτα μπροστα να πηγαινει ανατολικα πολυ αργα και να χανεται.

Ηταν οπως πεφτει ενα αστερι απλα πολυ μεγαλο και πολυ φωτεινο και με μεγαλη ουρα. ΚΑι προλαβαμε να το δουμε ολοι τοσο αργα που πηγαινε.

Σορυ για την περιγραφη, ειναι χαλια το ξερω.

Αν μπορουσε καποιος να μας διαφωτισει περι τινος επροκειτο θα χαιρομασταν πολυ!

Δημοσιεύτηκε
Διευκρινιση: οχι δεν ηταν αεροπλανο, ειμαστε σιγουροι ολοι. Χαθηκε στον ουρανο. Τα αεροπλανα δε χανονται. :D
Δημοσιεύτηκε

Πόσο χρόνο κράτησε η λάμψη του? Για να έχει ουρά και να σβήνει σταδιακά προφανώς πρόκειται για κάποιο αντικείμενο που εισήλθε στην ατμόσφαιρα της γης και λόγω τριβής κάηκε. Η εντύπωση που σας έδωσε να εχει δυο φώτα μπροστά μπορεί να οφείλεται στη διασπαση του αντικειμένου αυτού σε πολλά κομμάτια κατά την διάρκεια της πτώσης του.

Εμοιαζε με κάτι τέτοιο???

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε

Πολύ πιθανό να ήταν ο ISS, δηλαδή ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

ο οποίος αντανακλά το φως του Ήλιου και φωτίζεται πολύ για λίγη ώρα.

Ύστερα χάνεται σιγά σιγά.

Η ταχύτητα της κίνησης που περιγράφεις, ταιριάζει.

Ας τσεκάρει κάποιος στο heavens-above να το επιβεβαιώσει.

edit: Τώρα είδα για την ουρά.

Ο ISS δεν εμφανίζει ουρά (εκτός ίσως από υπερβολική υγρασία στην ατμόσφαιρα; ).

Άγγελος Μακρής

www.aggelosmakris.com

www.facebook.com/aggelosmakrisnightscapes

www.instagram.com/aggelos_makris

Δημοσιεύτηκε

ναι ετσι ηταν η ουρα τοσο μακρια και φωτεινη!

η λαμψη κρατησε οση ωρα εκανε τη διαδρομη του...γυρω στα 10 δευτερολεπτα ή και λιγοτερο νομιζω...

ηταν απιστευτα εντυπωσιακο και πρωτογνωρο

τι αντικειμενο θα μπορουσε να ειναι? και αφου διαλυεται σε κομματια στην ατμοσφαιρα που πηγαινουν τα κομματια?

Δημοσιεύτηκε

η ταχυτητα πτωσης ηταν η ιδια η λαμψη οχι τοσο ...

Update: εστειλα το βιντεο και στους αλλους που ημασταν μαζι και μου ειπαν οτι δεν ηταν τοσο φωτεινο οσο στο βιντεο. αλλα σε ουρα και ταχυτητα πτωσης συμφωνουμε ολοι οτι ετσι εμοιαζε

Δημοσιεύτηκε

Αφου δεν ειναι εξωγηινοι ολα οκ!

Δεν ανησυχουμε πλεον και ιςα ισα ελπιζουμε να ξαναδουμε!!!

Ευχαριστουμε πολυ για την ενημερωση!!

Δημοσιεύτηκε

Γεια σου φιλη.Μενω και εγω στα ιωαννινα,λιγο πιο εξω απο το κεντρο της πολυς.Το βραδυ της κυριακης ειδα ενα φωτεινο αστερι να πεφτει περιπου στη φωτηνοτητα του δια.Αυτο που ειδα εγω κρατησε γυρω στα 2 δευτερολεπτα (μεχρι αν το πω στον φιλο μ ειχε χαθει... :P ) Μπορει να ηταν κατι παρομοιο,παντως πολυ ωραιο θεαμα. :)

Υ.Γ.Καλοσωρισες στο φορουμ και στο χωρο της αστρονομιας,σου ευχομαι καλη συνεχεια και καλες "εκπληξεις" :wink: .

Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:

https://www.instagram.com/specca_observatory

Η Σελίδα μου στο Facebook.

https://www.facebook.com/dailyastronomy1/

Specca Observatory,Ioannina

Λέκκας Γεώργιος.

Δημοσιεύτηκε
Γεια σου φιλη.Μενω και εγω στα ιωαννινα,λιγο πιο εξω απο το κεντρο της πολυς.Το βραδυ της κυριακης ειδα ενα φωτεινο αστερι να πεφτει περιπου στη φωτηνοτητα του δια.Αυτο που ειδα εγω κρατησε γυρω στα 2 δευτερολεπτα (μεχρι αν το πω στον φιλο μ ειχε χαθει... :P ) Μπορει να ηταν κατι παρομοιο,παντως πολυ ωραιο θεαμα. :)

Υ.Γ.Καλοσωρισες στο φορουμ και στο χωρο της αστρονομιας,σου ευχομαι καλη συνεχεια και καλες "εκπληξεις" :wink: .

:-) εμας κρατησε παραπανω γιατι απ τη στιγμη που το ειδε ο πρωτος προλαβαμε ολοι να γυρισουμε και να το δουμε να πεφτει για ωρα. πρωτη φορα μας συμβαινει.

μακαρι να μαστε τυχεροι να δουμε κι αλλα ειτε με τηλεσκοπιο ειτε χωρις :-)

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης