Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

-Τέσσερα λεπτά από το χρόνο μας για να σκεφθούμε.. Η Χλωμή Μπλε Κουκκίδα είμαι μια φωτογραφία της Γης που τραβήχτηκε το 1990 από το Voyager 1 μετά από αίτημα του Carl Sagan, δείχνοντας αμυδρά τον πλανήτη μας μέσα στο αχανές διάστημα.

Pale Blue Dot: A Vision of the Human Future in Space

The Pale Blue Dot'm a photograph of Earth was taken in 1990 by Voyager 1 from a record distance, showing dimly our planet in deep space. At the request of Carl Sagan The Voyager, as he left the solar system, he turned for a last time the cameras toward Earth, pulling the picture from which inspired the title of author self-titled book.

"The spacecraft was a long way from home. Thought that would be a good idea, just after Saturn, make sure to take a last look back. From Saturn, the Earth appears too small for Voyager: O. planet would was a point of light, a lonely pixel, hardly distinguishable from that of the other points of light Voyager **: ... a pale blue dot .... "(Carl Sagan)

The name of the book:Pale Blue Dot: A Vision of the Human Future in Space (1994)

ΥΓ. Μου το έστειλε ένας φίλος και επειδή είχαμε ένα αφιέρωμα στον Carl Sagan στο σύλλογο μας αυτή την εβδομάδα.

Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Δημοσιεύτηκε

Αν και το έχω δει χιλιάδες κυριολεκτικά φορές...με συγκινεί κάθε φορά!

Η απόλυτη έμπνευση αυτός ο άνθρωπος...δεν βρίσκω λόγια για την αφήγησή του αυτή...

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Η απόλυτη έμπνευση αυτός ο άνθρωπος...δεν βρίσκω λόγια για την αφήγησή του αυτή...

+++++++1

PixInsight 1.8 RC7

Δημήτρης Πλατής

Δημοσιεύτηκε

Όπως το είπες Τάσο! "Η απόλυτη έμπνευση"!!!

Δημοσιεύτηκε

Η Αστρονομια ΔΕΝ ειναι Χόμπυ , αλλα σκοτεινή ενέργεια και ύλη για περισυλλογή .

Ο καρλ σαγκαν μας φωτίζει λίγο αυτές τις δυο συνιστώσες .

... αντικρίζοντας το σύμπαν , αντιλαμβάνεσαι τη θέση σου .. και συνάμα , πόσα ακόμα να ψάξεις ...

με την αβίαστη μελέτη Του .. χωρίς αγκυλώσεις , ιχνηλατείς στις εσχατιες του πεπερασμένου απείρου Σου ...

www.spartastronomy.gr

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης