Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

εργαλεια σταυροκατσαβιδο βαμβακι νερο βρυσης (δεν βρηκα απεσταγμενο) υγρο σαπουνι πιατων χαρτι που δεν αφηνει ινες

ΥΓ. επιπολαιος? δεν ξερω. σιγουρα παντως επί πόλεως

d3.thumb.jpg.a0a2235850e16c4db4a3919b45b9255c.jpg

Δημοσιεύτηκε

Φοβάμαι και… «τροχήλατος» λίαν συντόμως!!! – (με αφορμή από την μικρή τελευταία σου φωτό) – no offence my friend.

Στην κουβέντα μας τώρα. Βρήκα σήμερα εκείνο το ηλεκτρικό φυσερό που σας είχα αναφέρει σε προηγούμενο post. Η εταιρία ονομάζεται Krauss, έχει τεχνικά χαρακτηριστικά 230V – 50Hz, 600W, 13.000 r.p.m. και τιμή 28 ευρώ. Το δοκίμασα στο σιδηροπωλείο, είναι σχετικά θορυβώδες, αλλά πετά με αρκετή δύναμη τον αέρα. Το μηχάνημα έχει το σχήμα που συνήθως έχουν τα αλισοπρίονα, δηλαδή το χώρο του μοτέρ και από τα πλάγια μια λαβή. Από μπροστά, αντί για το πριόνι, βιδώνει ένας επιμήκης ελαστικός σωλήνας, από τον οποίο εκτοξεύεται ο αέρας. Εξακολουθώ πάντως να έχω αμφιβολίες για την μέθοδο γενικά, κυρίως μετά από την άποψη που εξέφρασε ο Στέφανος και σε σχέση με αυτήν του Θέμη. Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα, ας βοηθήσει.

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε
Προσοχή με τις συσκευές που φυσούν δυνατά αέρα! Μπορεί τελικά να αποβεί μοιραία ένας τέτοιος καθαρισμός καθ' ότι η παρουσία σκληρών σωματιδίων στη ροή του αέρα θα μετατρέψει τον καθαρισμό του κατόπτρου σε αμμοβολή...

Save the darkness

Let it never fade away!

Δημοσιεύτηκε
εργαλεια σταυροκατσαβιδο βαμβακι νερο βρυσης (δεν βρηκα απεσταγμενο) υγρο σαπουνι πιατων χαρτι που δεν αφηνει ινες

Νίκο όλα τα super market έχουν νερό για ηλ. σίδερο δεν κάνει αυτό? Το χαρτί κουζίνας ναι μεν δεν αφήνει ίνες αλλά είναι σκληρό για τόσο ευαίσθητες επιφάνειες!!! Ίσως αυτά τα καινούργια χαρτιά μιας χρήσης που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για ξεσκόνισμα. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο? Μιλάτε για τηλεσκόπια ανοικτού τύπου το δικό μου είναι κλειστού και από έξω έχει γίνει όπως του Νίκου, μου είπαν να το αφήσω όπως έχει και ότι δεν πειράζει. Μήπως κάποιος φίλος ερασιτέχνης έχει κάποια άλλη άποψη!!!

Φιλικά Γιώργος

ΥΓ. επιπολαιος? δεν ξερω. σιγουρα παντως επί πόλεως

Ταρσούδης Γιώργος

Αλεξ/πολη

George Tarsoudis

Υπό κατασκευή / προσωρινό

http://lunarcaptures.wordpress.com/

Δημοσιεύτηκε

Γιωργο και λοιποι φιλοι

δεν εψαξα και πολυ ειναι αληθεια

το τηλεσκοπιο ΔΕΝ χριαζεται καθαρισμο σχεδον ποτε!

η όποια βρωμια δεν αλλοιωνει (αισθητα) το ειδωλο (ειδικα για παρατηρηση μεσα απ'την Αθηνα) αντιθετα η παραμικρη (αποτυχημενη) προσπαθεια καθαρισμου μπορει να ειναι καταστρεπτικη

ξεχνα τον καθαρισμο. συμφωνω οτι ολοι πρεπει να ελεγχουμε το collimation μετα απο καθε μεταφορα.

εγω ανοιξα το τηλε μονο για να δω αν μπορω να το ξανακλεισω σωστα, γιαυτο γραφω: επιπολαιος?

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης