Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Έχει εγκαταστήσει κανείς..... το Starry Night Pro Plus 6 στα Windows8 64bit ?

Δεν το έχω κάνει ακόμα και να πω την αλήθεια, καθυστερώ να το δοκιμάσω γιατί φοβάμαι ότι θα φάω πόρτα..... :-k

Με εκτίμηση

Άρης

Δημοσιεύτηκε

Εαν έχεις κάνει εγκατασταση τον τελευταίο Driver της κάρτας γραφικών (ο οποίος να υποστηρίζει OpenGl) τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Για εγκατάσσταση κλασικά όπως και μετα 7, σε Windows xp sp3 mode η εγκατάσταση και run as admin.

Υγ

Εαν δεν βγει Sp1 καλύτερα να μην τα βάλετε, ή καλύτερα να περιμένετε τα τα 9 :evil:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Παρεμπιπτόντως, δοκίμασε κανείς το Cartes du Ciel σε Win8; Όχι πως περιμένω να υπάρχει πρόβλημα απλά για να βεβαιωθώ.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Το Cartes du Ciel δουλεύει μια χαρά.

Η QHY5 μου έκανε κάποια κολλήματα ο Driver αλλά αφού τη εγκατέστησα και την εγκατέστησα 2-3 φορές τελικά τα Win8 την αναγνώρισαν.

Το VirtualDub στην καταγραφή avi για τις αποκρύψεις δουλευει μια χαρα.

Το Thesky6 σαν να μην άλλαξε τίποτα, το ίδιο και το Deepskystacker, Startrails, Photoshop, APT, Occultwatcher, Photomatix, Occult4 κ.α

Μόνο ο Driver του Usb->Serial uc232a δεν μου δελευει αλλά ευτυχώς έχω δύο Prolific όπου δουλεύουν οκ.

Σίγουρα τα παρακάτω δεν έχουν να κάνουν με την Αστρονομία, αλλα οταν σου κάνουν την ζωή δύσκολη στο βουνό σίγουρα και παίζουν ρόλο στην Αστρονομία!!!

Πάντως συνεχίζω να λεω να μην τα βάλετε αφου η MS αντι να προσθέσει λειτουργείς αφαίρεσε ώστε να εναρμονιστεί με τις δυνατότατες των Tables και τον τηλεφώνων... ενω θα μπορούσε να είχε μια έκδοση για PC. Φυσικά χειρότερα Windows δεν έχω ξαναδεί, ούτε τα Windows Millenium δεν ήταν τόσο χάλια, ίσως είναι ισάξια των Windows Βοb αλλά αυτά δεν ήταν καν λειτουργικό!

-Ξεχάστε τα διάφανα παράθυρα και το όμορφο περιβάλλον.

-Ξεχάστε το Start menu, και δεν μπορείτε να το επαναφέρετε παρα μόνο να εγκαταστήσετε καποιο πρόγραμα π.χ http://www.stardock.com/products/start8/ πλέον έχετε ένα start menu που πιάνει όλη την οθόνη και χειρότερο και δύσχρηστο απο αυτο δεν έχω ξαναδεί.

-Ακόμα και η αντιγραφή αρχείων πήγε χρόνια πίσω ιδικά σε περίπτωση αρχείων με ίδιο όνομα :evil:

-Ακόμα και το safe mode για να λειτουργήσει θα πρέπει να πατήσεις Shift+f8 και να το λιώσεις το πληκτρολόγιο αφού σου αφήνει μερικά milisecont περιθώριο για να το πατήσεις.

-Φυσικά όταν τρως BSOD αντι να βλέπεις που είναι το σφάλμα π.χ ntfs.sys ή nvdi.sys κτλ. το μόνο που βλέπεις είναι :( αντε ναβρεις τι φταει.

-Μπορω να γραψω πολλά ακόμα αλλα θα βγω ακτος θέματος

Γενικότερα είναι λειτουργικό για αρχάριους και όχι για Power users, και φυσικά λειτουργικό για Table και όχι για Δυνατό PC!!!!!!

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
πλέον έχετε ένα start menu που πιάνει όλη την οθόνη και χειρότερο και δύσχρηστο απο αυτο δεν έχω ξαναδεί.

Αν είναι αυτό που νομίζω, τοτε είναι κλεμμένη η ιδέα από το Gnome 3 (γραφικό περοβάλλον για linux), το οποίο χρησιμοποιώ και μου αρέσει πολύ. Κατά τα άλλα, είναι ότι πιο resource hog υπάρχει (για τα Win8 μιλάω), ανασφαλή (άκου admin privileges για κοινές εφαρμογές) και θέλουν και antivirus από πάνω. Συγχωρέστε με αν είμαι εκτός θέματος ή αν τρολλάρω, αλλά η... Microsucks παραμένει Microsucks :evil:

\"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Δημοσιεύτηκε
Η αλήθεια, όσον αφορά τα αστρονομικά, κάποιοι είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν windows διότι κάποιες συσκευές και κάποια προγράμματα βγαίνουν μόνο για windows. Πάλι καλά που τα μεγάλα open-source projects (Cartes du Ciel) είναι cross-platform αλλά υπάρχουν κάμερες κ.ά. που έχουν μόνο drivers για Win. Που θα πάει, θα αλλάξει και αυτό...
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης