giovanist Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2012 2 ιντσες κανουν διαφορα.?? απο 8 σε 10? ι κατευθιαν 12'' κυριος σε deep sky . μεταφορικοτιτα...καλυτερη το 10 , αλλα το 12 φανταζει σαν προκλησει .... τι λετε αξειζει λιγο πιο πολυ υπομονη για 12, μιας και σε λιγο καιρο θα αποχωριστο το 8 dob.. αν μου βγει βεβαια θα το κρατησω για δευτερο..τηλ...γιατι συνδιαζει αρκετα πραγματα αυτο το τηλεσκοπιο.!!
Bi2L Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2012 Καλησπέρα Γιάννη, πάντα με περισσότερες ιντες θα δεις διαφορές και αυτό συμβαίνει ακόμα και 1ιντσα διαφορά απλά δεν είναι τόσο αξιοπρόσεχτο, το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με την ποιότητα των κατόπτρων. Γνώμη μου είναι ότι θα δεις κάποιες διαφορές αλλά δεν αξίζει να χαλάσεις πολλά χρήματα για να αγοράσεις ένα ακόμα τηλεσκόπιο το οποίο θα είναι 2ιντες μαγαλύτερο εκτός και αν πουλώντας αυτό που έχεις και βάζοντας λίγα χρήματα παραπάνω το αγοράσεις (ή φυσικά και αν χαρίσει κάποιος αξίζει).Γενικότερα για παρατήρηση αν θέλουμε να δούμε διαφορές στα είδωλα μας καλό είναι να αγοράζουμε απο 4ιντες και πάνω όπου η διαφορά θα είναι αισθητή. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2012 Παναγιώτη,Αν μπορείς να περιμένεις, πήγαινε για τις 12. Ότι χάνεις σε φορητότητα το κερδίζεις σε φωτεινότητα οπότε......Βέβαια μιλάμε για σκοτεινό ουρανό έτσι; ΦιλικάΔημήτρης Δημήτρης
astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2012 Εγώ ψηφίζω υπέρ των 12, ειδικά με δεδομένο ότι έχεις ήδη ένα 8-άρι, για να "νιώσεις" καλύτερα την αναβάθμιση. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα