Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Κατευθείαν στο ψητό...

Δϊνει αυτός ο τύπος (http://pixinsight.com/forum/index.php?topic=2275.0) κάποια αρχεία-modules καθώς κ τον source κωδικα διάφορων modules...που μεταφράζεται σε μια σειρά αρχείων cpp (source files) k h (header files) καθως κ κάτι περισευούμενα.

Ας πάρουμε ως δεδομενο ότι δεν μπορώ να εισαγω τα διάφορα modules με τον γνωστό τρόπο Process-Modules-insert modules κ θέλω να τα εισάγω διαφορετικά ελλείψει άλλης λύσης.

ΠΩΣ?

Ισως με κάποιον compiler...βλεπε VS2008 Express...?

Τι ειναι το PCL k MakefileGenerator κ πως σχετίζονται με την παραπάνω διαδικασία?

PixInsight 1.8 RC7

Δημήτρης Πλατής

Δημοσιεύτηκε

Εεε, δεν ειμαι σιγουρος τι δεν καταλαβαινεις. Η PCL ειναι η βιβλιοθηκη (library) που στηριζεται το μεγαλυτερο μερος του Πιξ (εκτος απο τον πυρηνα). Για να κανεις compile τα modules του Carlos μονος σου χρειαζεσαι την βιβλιοθηκη και τα source του Carlos και ενα compiler, νομιζω ο VC++ ειναι καταληλος αλλα δεν εχω ψαξει ποιον ζηταει το πιξ.

Το PJSR ειναι αλλος τροπος να φιαξεις modules για το Pix με java scripts. Βασιζεται στην PCL αλλα ειναι λιγο ποιο περιορισμενο και προοριζομενο σε "τεμπεληδες" (φιρουλι φιρουλα 8-[ :-note ) που δεν θελουν να ανακατευτουν με C++ compiler.

Αν αυτα που λεω δεν βγαζουν νοημα θα σου συνηστουσα να το αφησεις το θεμα, τραβαει σε μακρος.

Δημοσιεύτηκε
Εεε, δεν ειμαι σιγουρος τι δεν καταλαβαινεις. Η PCL ειναι η βιβλιοθηκη (library) που στηριζεται το μεγαλυτερο μερος του Πιξ (εκτος απο τον πυρηνα). Για να κανεις compile τα modules του Carlos μονος σου χρειαζεσαι την βιβλιοθηκη και τα source του Carlos και ενα compiler, νομιζω ο VC++ ειναι καταληλος αλλα δεν εχω ψαξει ποιον ζηταει το πιξ.

Το PJSR ειναι αλλος τροπος να φιαξεις modules για το Pix με java scripts. Βασιζεται στην PCL αλλα ειναι λιγο ποιο περιορισμενο και προοριζομενο σε "τεμπεληδες" (φιρουλι φιρουλα 8-[ :-note ) που δεν θελουν να ανακατευτουν με C++ compiler.

Αν αυτα που λεω δεν βγαζουν νοημα θα σου συνηστουσα να το αφησεις το θεμα, τραβαει σε μακρος.

Μπα γουστάρω..γιατί να το αφήσω? Η γνωριμία μου με το σχετικό θέμαείναι 2 ημερών βεβαια..αλλά θα τη βρω τη λύση...

Compiler κατέβασα το VS2008 C++ κ έφτιαξα k τα enviromental variables στο Pix ώστε να δουλεύει το Makefile Generator Script..

To πρόγραμμα χωρις το PCl ειναι στο C:\Program files\PIxinsight κ έχει διάφορα folders (library, scr, bin κλπ).

Τωρα....κατέβασα το PCL-01.00.94.0367 που έχει ένα κάρο folders επίσης.

Ποιο ειναι το θέμα τωρα?

Εδω (http://pteam.pixinsight.com/pcldev/carlos/src) ο τύπος δίνει το source code αυτων των εφαρμογών....

Μετά? πως τα χρησιμοποιώ αυτά που δίνει?

PixInsight 1.8 RC7

Δημήτρης Πλατής

Δημοσιεύτηκε
Θα πρεπει να σου εξηγησει κανεις τι ειναι οι libraries, τι τα sources και πως κανουν compiling ενα προγραμμα C++, μαλλον ξεφευγει απο τα πλαισια του φορουμ και παει στα πλαισια του σεμιναριου προγραμματισμου Η/Υ
Δημοσιεύτηκε
Θα πρεπει να σου εξηγησει κανεις τι ειναι οι libraries, τι τα sources και πως κανουν compiling ενα προγραμμα C++, μαλλον ξεφευγει απο τα πλαισια του φορουμ και παει στα πλαισια του σεμιναριου προγραμματισμου Η/Υ

Δεν νομίζω ότι χρειαζεται πλήρες σεμινάριο..απλά λίγα πραγματάκια για το συγκεκριμένο ερώτημα κ θέμα κ όχι γενικά φυσικά.

Αλλωστε γιαυτό πόσταρα αυτη τη ερώτηση, ωστε να δεχθώ λίγη βοήθεια για το συγκεκριμένο θέμα από όποιον απαντήσει. Αν έχεις χρόνο μπορείς (δεν νομίζω να έχουν αντίρρηση οι διαχειριστές του Astrovox :D )....αν νομίζεις ότι ξεφευγει από τα πλαίσια του φόρουμ ..ΟΚ

PixInsight 1.8 RC7

Δημήτρης Πλατής

Δημοσιεύτηκε

Υποτιθεται οτι λογω δουλειας ξερω απο αυτα, αλλα εχω βαρεθει να το ψαξω τι το ιδιαιτερο χρειαζεται μεχρι να φτασεις να κανεις recompiling προγραμματα PCL και εχω ασχοληθει μονο με scripting PJSR. Προγραμματισμος σε C++ εν ετη 2012 και δη ειδικα για συγκεκριμενη library συγκεκριμενης πλατφορμας, αυτα ειναι για νεωτερους, εγω δεν αντεχω αλλο. Οποτε παω πασο, αν κανεις αλλος το εχει ψαξει ......

Αληθεια, γιατι δεν περνεις απλα τα modules ετοιμα ;

Δημοσιεύτηκε

Μηπως τοτε δεν θα κανεις τιποτα ουτως ή αλλως γιατι πολυ απλα ο Καρλος εχει βασιστει σε νεοτερη library και ακομη και αν κανεις recompiling και παλι δεν θα μπορεις να τις κανεις insert;

Η βιβλιοθηκη του προγραμματος πρεπει να ειναι ιδια version με αυτη του recompiling. Πληροφοριακα στο 1.7 τις εχω κατεβασει σε dll και δουλεουν μια χαρα.

Δημοσιεύτηκε

Δεν τα βλέπει καθόλου....τίποτα

ναι ακριβως αυτό προσπαθω να ακολουθήσω...ακόμα φορτωνω το SDK

PixInsight 1.8 RC7

Δημήτρης Πλατής

Δημοσιεύτηκε

Δωσε περισσοτερες λεπτομερειες ακριβως τι κανεις και θα προσπαθησω να επαναλαβω τα βηματα για να δω ποιο ειναι το προβλημα. Τι ενοεις δεν τα βλεπει καθολου ;

Αν οντως μπορεσω να το επαναλαβω θα το κανουμε bug report στον Carlos για να το φιαξει (αν και τωρα θα πρεπει να ειναι απασχολημενος με την 1.8RC1 Που βγηκε σημερα)

Δημοσιεύτηκε

Ααα, κατι αλλο, οντως υπαρχει θεμα 64bit/32 bit. Αυτες που δινει ειναι για 64 μονο.

Τα 32bit ειναι officially unsupported απο σημερα οποτε πρεπει οντως να κανεις recompile αν εχεις ακομη 32bit.

Δημοσιεύτηκε

Εχω Win7 64bit.....

βεβαια το Pix1.7 εγκατασταθηκε από μόνο του στο Program Files (X86).

Δεν ειμαι σίγουρος αν παιζει ρόλο αυτό

PixInsight 1.8 RC7

Δημήτρης Πλατής

Δημοσιεύτηκε

Παιζει, αυτο σημαινει οτι εχεις κανει εγκατασταση την 32bit και τα dll του Καρλος δεν θα παιξουν.

Ειτε το βγαζεις και κανεις εγκατασταση το 64bit (συνιστωμενη λυση) ειτε προσπαθεις το recompiling.

Απο την 1.8 μονο 64 bit υποστηριζει.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης