Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Χρόνια πολλά σε όλους και καθαρούς ουρανούς

Επειδή ενδιαφέραμε για ένα ηλιακό τηλεσκόπιο ποιο κατά τη γνώμη σας θα ήταν το κατάλληλο; εγώ έχω κατασταλάξει μεταξύ αυτών των 2

http://www.telescope.com/Telescopes/Solar-Telescopes/Coronado-SolarMax-II-60-RichView-with-10mm-Blocking-Filter/pc/-1/c/1/sc/17/p/52089.uts

http://www.astronomics.com/lunt-ls60tha-60mm-solar-refractor-telescope-12mm-blocking_p18903.aspx

Γεώργιος Ε. Μιχαήλ

ΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ

www.astronomos.gr

http://amateur-skopelos-observer.blogspot.gr/

http://volnet.gr/home/index.html

Δημοσιεύτηκε
Γιώργο, εγώ έχω το Lunt το 60άρι (με το μικρότερο blocking filter) και μόνο καλά λόγια έχω να πω. Είναι ίσως η καλύτερη αγορά που έχω κάνει σε τηλεσκόπιο. Οξεία εικόνα, καλή κατασκευή, καλή λεπτομέρεια στο δίσκο, καλός εστιαστής. Βέβαια, πιστεύω ότι και το solarmax θα δίνει καλές εικόνες. Παλιότερα είχαν διαφορά τιμής σημαντική (το Lunt ήταν φτηνότερο), τώρα βλέπω έχει μειωθεί οπότε γίνεται πιο δύσκολο το δίλημμα.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Το Lunt 60 του Ανδρέα είναι απλά εκπληκτικό, καμία σχέση με το μικρό Pst/Coronado που έχω στην κατοχή μου.

Αυτο που δεν μου αρέσει με τα PST είναι ότι έχουν αυτη την άχαρη βιδούλα για εστίαση ενω τα Lunt έχουν διπλό Crayford εστιαστή όπου πολύ άνετα μπορείς να εστιάσεις αλλά και να βάλεις πάνω την κάμερα. Στο μικρό το Pst/Coronado εγώ έπρεπε να κόψω 2cm την πάνω πλευρά της υποδοχής του εστιαστή ώστε να μπορέσω να βάλω κάμερα, τώρα δεν ξέρω πως θα είναι το SolarMaxII-60 δεν έχω δει δεν το έχω δοκιμάσει, θα πρέπει να ψάξεις λίγο στο διαδίκτυο.

Επίσης αυτο που θα πρέι να ξέρεις είναι ότι όσο πιο καλο το BF φίλτρο τόσο μεγαλύτερη λεπτομέρια μπορείς να δεις και να πιάσεις, οπότε απ'το δύο παραπάνω τηλεσκόπια που έχεις στα λινκ σου το Lunt υπερτερεί και στα μηχανικά μέρη αλλά και στα οπτικά αφού είναι BF12mm ενω το PST είναι BF10mm και με βιδούλα, βέβαια το PST είναι f/6.6 ενω το Lunt είναι f/8.33 αλλά δεν μπορείς να πεις ότι αυτο είναι μειονέκτημα αφού τα 500μμ είναι πλεονέκτημα σε σχέση με τα 396μμ του Solarmax.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Tο Lunt χωρις συζήτηση. Μεγαλύτερο BF, καλύτερος εστιαστής αλλα και καλύτερη μοναδα ελεγχου του εταλον.

Ψαξε μονο απο που θα το παρεις και τι συνολικό κοστος θα σου βγει - η Lunt ανεβασε τελευταία τις τιμές στην Ευρωπη.

Μιχάλης - CptFurz

www.michael-stephanou.com

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Meade Lightbridge 12” HiLux

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Mod PST102/1000, CaK module

Δημοσιεύτηκε

Ανδρέα το δικό σου Lunt είναι double stack (0.55 A) ή Single stack (0.75 Α);

Λένε ότι η διαφορά στην ποιότητα της οπτικής εικόνας του δίσκου είναι τεράστια από το single στο double stack (υπέρ του double). Για αυτό και το double είναι τρελά ακριβότερο...έχει δει κάποιος από double stack στα 0.55 Angstrom να μας περιγράψει την εμπειρία; :-k

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Τάσο δεν συγκρίνεται το single με το double stack. Η ανάλυση και η καθαρότητα του ειδωλου ειναι εκπληκτική. Δες τις φωτογραφίες που ανέβαζε ο Πέτρος ο Δεσύπρης.

Μιχάλης - CptFurz

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Δημοσιεύτηκε

Τάσο το δικό μου είναι single. Παλιότερα είχα PST με double stacked (το οποίο πούλησα) και ξέρω πώς είναι να παρατηρείς από double stack.

Το Lunt ως single έχει εύρος μικρότερο από 0,8Α οπότε είναι ήδη αρκετά στενό (σε σχέση με το 1,0Α του PST) και δίνει πολύ χορταστική λεπτομέρεια στο δίσκο. Αναμφισβήτητα θα έχει ακόμα καλύτερη λεπτομέρεια με το διπλό (που δεν έχω δει από κοντά).

Για να μην υπάρχει όμως το δίλημμα, μπορεί κανείς να κάνει μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Το ενδιαφέρον έγκειται στις τρέχουσες τιμές της Lunt (σε Αμερική και Ευρώπη) και το γεγονός ότι η double stacked έκδοση πωλείται στην ίδια περίπου τιμή που κοστίζει η single και το δεύτερο etalon μαζί, χωρίς κάποια αξιόλογη έκπτωση όπως ίσως περίμενε κανείς. Το γεγονός αυτό δίνει σε κάποιον την ευκαιρία να αγοράσει το single και αν θέλει να αναβαθμιστεί στο μέλλον να μπορεί να το κάνει χωρίς να νιώσει πως έχασε τζάμπα λεφτά. Συνεπώς, η δική μου "ψήφος" είναι υπέρ ενός single stacked Lunt.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Δεν θεωρω οτι η τιμη αποτελεί ενδειξη της ποιοτητας η της ανταγωνιστικότητας. Εχω την αισθηση πως Meade και Lunt εχοντας το μονοπωλιο εχουν δημιουργήσει ενα ειδος καρτελ. Δεν μπορω να εξηγησω διαφορετικά την αυξηση των τιμων της Lunt απο 30-50% στην Ευρωπη τους τελευταιους 8 μηνες.

Χαρακτηριστικά την σφηνα των 1.25" την αγορασα πριν ενα χρονο 135-140 Ευρω και τωρα εχει γυρω στα 220. Ομοιως το Coronado BF10 και το Lunt BF1200 εχουν γυρω στα 850-900 Ευρω (το Lunt ειχε περσυ γυρω στα 600).

Επισης να πω οτι ψαχνω τροπο να φερω το BF10 απο Αμερικη και τρωω πορτα λογω απαγόρευσης της Meade πωλησης των προιοντων της απο Αμερικάνικα μαγαζια στην Ευρωπη. Ευτυχως για μας υπάρχουν και παραθυρα...

Μιχάλης - CptFurz

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Δημοσιεύτηκε

Παράθυρα όπως το...reship.com!!

Αυτό είναι το φάρμακο σε τέτοιες...πολιτικές! :mrgreen: :-note

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Καλή χρονιά. Τελικά είμαι αποφασισμένος για το LUND 60 πολλές εταιρίες έχουν απογράφη αν και θα προτιμούσα να το αγοράσω από Ελλάδα και ας έχει και μια μικρή διαφορά στην τιμή

Πάντως ευχαριστώ για τη βοήθεια ακλουθώ την πλειοψηφία.

Γεώργιος Ε. Μιχαήλ

ΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ

www.astronomos.gr

http://amateur-skopelos-observer.blogspot.gr/

http://volnet.gr/home/index.html

Δημοσιεύτηκε

Δε θα το μετανιώσεις!

Αποφάσισες να το πάρεις με το μεγαλύτερο blocking filter ή με το βασικό;

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης