Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

μεγειά, εσύ είσαι που μας τα έκανε μούσκεμα ο καιρός ε; :mrgreen:

πέραν της πλάκας στη θέση σου, τώρα που έχει και κακοκαιρία, θα καθόμουν μέσα στο σπίτι και θα το έβαζα σε λειτουργία. μάθε τα ηλεκτρονικά του πως δουλεύουν και ειδικά το goto, μάθε το ζύγισμα, δες έστω και θεωριτικά την πολική ευθυγράμμιση, σε ποιες θέσεις σε βολεύει το τρίποδο και ο σωλήνας, ξεκίνα να δεις την ευθυγράμμιση των οπτικών πως γίνεται (ένας καλός οδηγός http://www.astro-baby.com/collimation/astro%20babys%20collimation%20guide.htm ), αν και νομίζω πως θα είναι εντάξει από τον προηγούμενο κάτοχο του. αυτές οι ενέργειες θα σε γλυτώσουν από ταλαιπωρία στην πρώτη καθαρή νύκτα και θα μπορέσεις να λύσεις τυχόν απορίες πριν το πρώτο φως.

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

• Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Χαχαχαχαχα

Ναι, Κώστα, όπως το λες είναι - εγώ, εγώ είμ'αυτή που μας τα χάλασε ο καιρός!!! :lol:

Έχεις δίκιο για τη συμβουλή σου - κι έλεγα κι εγώ να 'εκμεταλλευτώ' με κάποιο τρόπο αυτές τις μέρες της κακοκαιρίας.

Δεν ήξερα, όμως, ότι μπορώ να κάνω τόσα πράγματα, άρα οι συμβουλές ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΕΣ κι απαραίτητες!

(π.χ. νόμιζα ότι χρειάζομαι τουλάχιστον τη "ρύθμιση με τον Πολικό" για να ξεκινήσω ...

Στον κατατοπιστικό σύνδεσμο που έστειλες, λέει οδηγίες με βάση τον Cheshire Collimator ... :-s

Έχω εγώ τέτοιο πράγμα??? #-o :?: 8-[

Χωρίς Collimator, μπορώ να κάνω κάτι??? Με κάποιους προσοφθάλμιους που έχω; (6 & 40)

Κι αν ναι, ΤΙ;;;;;;;

Τέλος πάντων, θα διαβάσω προσεκτικότερα αυτά που λέει, και βλέπω ...

Α! Επίσης, ναι σίγουρα ο προηγούμενος κάτοχος είχε φτιάξει ρυθμίσεις, ΑΛΛΑ - δεν πρέπει να τα ξαναφτιάξω αυτά, αφού έχοντας μεταφερθεί με το κούριερ ίσως θέλει ξανά???

Ευχαριστώ και πάλι!!!

Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:

Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!!

Are you SIRIUS ..?!! :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Καλως τα δεκτηκατε, καλοριζικο και με καθαρους και μαυρους ουρανους !

Οχι, δεν χρειαζεσαι ουτε ευθυγραμμιση ουτε πολικη στην πρωτη φαση, δεν μπορει να ειναι ΤΟΣΟ πολυ εξω. Για ενα γρηγορο βαφτισμα μια χαρα θα ειναι. Μαθε το indoors, στα ακοταδια μαλλον γ@μ0$τ@υριδι@ θα ριχνεις, οχι να το μαθαινεις κιολας :mrgreen:

Διαβασε, υπαρχει τοσο υλικο διαθεσιμο. ΠΧ ευθυγραμμιση με κουτακι φιλμ, τι γατες τσεσαΙρ κλπ μιλαμε τωρα, στην αρχη εισαι :twisted: Πολικη ; Φαντασου οτι το εχεις να κοιταει τον πολικο, ανοιξε το προγραμμα που θα χρησιμοποιησεις για GOTO (πχ λεμε CDC), δες που θεωριτικα ειναι το αστερι ταδε, κανε goto, και δες ποσο μεσα ή εξω εγινε (παιξε σεναρια με φαντασια ). Μαθε τα χειριστηρια και το πως κουνιουνται οι αξονες κλπ κλπ. Καλη συνεχεια και εδω ειμαστε για αποριες.

(και ναι, ΕΣΥ φτες για τις βροχες :mrgreen: :roll: :twisted: :-$ :-$ :-$ :oops: :oops: :oops: )

Δημοσιεύτηκε

γεια σου Στελλα, οπως βλεπεις εχεις αρκετη δουλεια πριν καλα καλα το βγαλεις εξω.

οπως σου ειπα το πρωτο που θα παρεις ειναι το ελαφρυ αντιβαρο, γιατι η συσκευασια ειχε το βαρυ και δεν γινεται ζυγισμα. επισης για τροφοδοτικο απο 220βολτ αν δεν βρεις σε καποιο μαγαζι, εχει το πλανηταριο.

(και ναι, ΕΣΥ φτες για τις βροχες :mrgreen: :roll: :twisted: :-$ :-$ :-$ :oops: :oops: :oops: )

μην βαζετε στοιχημααααα....... :-note

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν - ακόμα μια ενημέρωση!

Όπως λέω και στον τίτλο:

ΕΙΔΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ!!!

Καλά, μη μου φανταστείτε ότι όλο αυτόν τον καιρό είμαι και παίζω ή το μαθαίνω ...

ΌΧΙ!!

Μετά δυσκολίας έμπαινα σπίτι μου, τον τελευταίο καιρό! (τρεξίματα κλπ)

Έχω πάρει το σωστό αντίβαρο και το καλώδιο για ρεύμα ... ΟΜΩΣ

Στο δε τηλεσκόπιο το μόνο που έχω μάθει πια καλά είναι το στήσε-ξέστησε!!! :-$

Προχτές λοιπόν το ξαναστήνω, αλλά έχει συννεφιά ... και τυχαία ξυπνάω μέσα στη νύχτα

και βλέπω ουρανό!!!

Βάζω ένα προσοφθάλμιο (το 40άρι, γιατί 12άρι δεν μου έστειλαν τελικά) και ΤΙ ΝΑ ΔΩ???

ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! χαχαχα

Ωραία, λοιπόν, ευθυγράμμιση ΔΕΝ χρειάζεται - σωστός ο Γιάννης!

Τώρα, όταν λέτε ζύγισμα κλπ ... τι εννοείτε, ΔΕΝ ΞΕΡΩ! O:)

Μένει να μάθω το GOTO, χειριστήρια κλπ .. ΟΚ!

Γιατί δεν δίνουνε οδηγίες χρήσης γι' αυτά - ΔΕΝ το κατάλαβα, αλλά τες'πα ...

Α! Ερώτηση:

Δυστυχώς, δεν έχω ακόμα λάβει απ'τους ιδιοκτήτες την τριγωνική βάση του τριπόδου...

Διαβάζω δε στο ίντερνετ, αλλά και βάσει λογικής, ότι αυτή η βάση δεν είναι τόσο για ν' ακουμπάς τα προσοφθάλμια, μα κυρίως σταθεροποιεί το τρίποδο! ΛΟΓΙΚΟ!

Τώρα, εμένα που ΔΕΝ μου την έχει στείλει -

έχω πρόβλημα, δεν πειράζει, ή πρέπει οπωσδήποτε να το έχω αυτό το εξάρτημα???

Δημοσιεύτηκε
για όλα υπάρχουν manuals από την σελίδα της εταιρίας ή οδηγίες ή βίντεο ακόμα και από χρήστες. απλά πρέπει να ψάξεις εάν δεν έχεις τις οδηγίες. όσον αφορά το ζύγισμα δες εδώ
είναι σημαντικότατο για να μην χαλάσουν τα γρανάζια/μοτέρ/βάση από έντονες καταπονήσεις. για το τρίγωνο στο τρίποδο επικοινώνησε με τον πωλητή αλλά αν δεν είναι διαθέσιμο θα μπορούσες να φτιάξεις κάτι αντίστοιχο αν πιάνουν τα χέρια σου ή κάποιου γνωστού σου

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε

Καλως την και ας βρεχει :mrgreen:

Αν θυμαμαι καλα πηρες μια vixen gp με το synscan goto upgrade για eq5 από την synta (skywatcher). Το μανουαλ υπάρχει στο site τους και διάβασέ το πριν κάνεις οτιδήποτε, εξηγεί σχεδόν τα πάντα.

Μερικές λεπτομέρειες: μην κάνεις ότι o κύριος στην αρχή, βίντεο που σου λέει o Κωστας, δηλαδή ΠΟΤΕ μην φορτώνεις εξοπλισμό χωρίς αντίβαρο. Πρώτα το αντίβαρο και μετά οτιδήποτε άλλο. Ξέρεις ποσό εύκολα ξεχνάς να κλειδώσεις τον άξονα και σου φεύγουν όλα και τουμπάρουν;

Ευθυγράμμιση θα χρειαστείς, αργότερα, για να βλέπεις καλύτερα στο μέγιστο της σωλήνας.

Πολική για αρχή κάνεις και μόνο από το polarscope, αρκεί για παρατήρηση.

Καλή συνέχεια (ναι, καλά, με τέτοιο καιρό, καλό καλοκαίρι :mrgreen: )

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Τελευταία μου καταχώρηση σ'αυτό εδώ το νήμα!

(απλώς ήθελα όλοι οι φίλοι που έχετε συμβάλλει να δείτε την έως τώρα εξέλιξη , και γράφω εδώ)

Ο εξοπλισμός (ακόμα δεν πρόλαβα να τον χρησιμοποιήσω, όπως τον αγόρασα),

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ!!!

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=203613#203613

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

έτοιμος ΚΑΙ για φωτογράφιση ... όταν θα είμαι έτοιμη κι εγώ!! #-o

Λοιπόν, έχουμε:

Ο εξοπλισμός μου τώρα είναι:

S/W ED 80, Vixen GP, Goto EQ5, celestron 70/400, SW 130/900

Κι έχει και μια νύχτα ... ΞΑΣΤΕΡΗ!!!!!!!!!!!!! :-({|=

να την σπάσουμε λιγο την παράδοση ,.. O:) Τζάμπα μ'έχουν βγάλει κι "ανατρεπτική"? (σ'άλλο νήμα) ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ όσους έχουν συμβάλλει με την προσφορά, τις συμβουλές, τη βοήθειά σας!!

ΚΑι η φωτο ... (κουνημένη απ'τη συγκίνηση) ...

ΥΓ - καλά η ξαστεριά .. με τέτοιο ψόφο, πώς βγαίνουνε τώρα έξω?? ... :oops:

175.thumb.JPG.6fee2beff45335957b0936d6f90c8147.JPG

Δημοσιεύτηκε

Βγαινουνε, βγαινουνε, πλακα μου κανεις ; Ντυνεσαι ζεστα, βαζεις γαντια και βγαινεις. Ποσο καιρο ακομη θα περιμενεις να τα βαφτισεις ; :mrgreen:

Αντε καλοριζικα, πολυ καλες επιλογες. Μακαρι ολοι να ειχαμε κοψει δρομο οπως εσυ.

Και οσο αφορα την αστροφωτογραφιση (ειπαμε, πας καρφι και εσυ για εκει, να κολλησεις), take it easy, ενα βημα την φορά, γιατι και δυσκολιες σε περιμενουν, και πρεπει να μαθεις μερικά πραγματα πρωτα και πρεπει να βαλεις το χερι στην τσέπη ποιο βαθια.

Δημοσιεύτηκε

roryt!!!!!!!!!!!!!!!!!!

καλησπέρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΙΓΟΥΡΑ, τώρα μένω για καιρό μέχρι να μάθω εξοπλισμό!!!!!!!!!!!!!!!

χαχαχαχαχα

Το επόμενο στοιχείο που θα προσθέσω στον 'εξοπλισμό μου' θα'ναι πρώτα ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΚΙ!!

& μετά οτιδήποτε άλλο!!! :lol:

Σ'ευχαριστώ ΠΟΛΥ για τις ευχές!!! :-note

ναι, νιώθω τη χαρά ότι όντως, είμαι στο σημείο που θα'θελα τώρα!!!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης