Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα αστροφιλοι :cheesy:

σκεφτομαι να φτιαξω εναν πυλωνα στο χωρο εργασιας μου και ενα με προβληματιζει η προστασια της στηριξης -τηλεσκοπιου απο καιρικα φαινομενα υγρασια και σκονη. η σκονη ειναι ισως το μεγαλυτερο προβλημα (εργοστασιο ξυλειας γαρ...) και μετα η υγρασια

θα ηθελα τις προτασεις σας και απο ετοιμες λυσεις, αν υπαρχουν, αλλα πιο πολυ απο δικες σας "πατεντες"

Δημοσιεύτηκε
Στο Πρακτικερ εχει κατι μεγαλες σακουλες για να καλυπτεις τα επιπλα κηπου (καναπεδες, πολυθρονες, τραπεζια κλπ), που τα διαφημιζουν για πληρη προστασια απο ηλιο, βροχη, υγρασια, σκονη κλπ, και δενουν με κορδονι. Μπορει να λεω βλακειες τωρα, εχω παρει ενα και θα σου πω μολις το δοκιμασω. Στην χειροτερη δυο τετοιες, η μια μεσα στην αλλη, μαζι με μερικα σακουλακια σιλικας μεσα, θα κανουν, δεν θα κανουν ; Τι παραπανω εχουν αυτες που πουλιουνται πανακριβα για τηλεσκοπια ;
Δημοσιεύτηκε

Γιαννη ειχα ενα τετοιο απο Λιντλ που ηταν για καρεκλες κηπου καλο ναυλον γερο και με κορδονι αλλα με τη μετακομιση χαθηκε....

ειμαι μεταξυ κατι τετοιου και ενος αντιηλιακου για μεσα απο το ναυλον

Δημοσιεύτηκε

Στελιο ψαχνω και εγω να βρω ενα τροπο να καλυψω τον πυλωνα και την κεφαλή. Εχω καταλήξει σε υφασμα απο αυτο που χρησιμοποιούν για τις κουκουλες αυτοκινητου και ψαχνω να βρω κάποια καλή κυρία να μου το ραψει (αλλοιώς θα δουλέψει σακοράφα και dental floss).

Ο λόγος που το προτιμησα είναι γιατί έχει ανακλαστική επιφάνεια και το εσωτερικό δεν είναι λειος μουσαμάς.

Αυτα του lidl είναι συνηθως μαυρα ή σκουρα πράσινα αρα ειναι θερμοσυλέκτες.

Στην κορυφή σκοπευω να ανοιξω μερικές μικρές τρυπες (5-6 χιλιοστων) για να αποβάλεται η θερμότητα και να μην εχω συγκεντρωση υδρατμων το βραδυ που πεφτει η θερμοκρασία.

Τα σακουλάκια με silica gel δεν βοηθάνε - ειχα τετοια με χρωματικό δεικτη και μέσα σε μια νυχτα με λιγη υγρασία είχαν κορρεστεί.

Η λύση βεβαια που προτείνει ο Παναγιώτης είναι ιδανική.

Μιχάλης - CptFurz

www.michael-stephanou.com

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Meade Lightbridge 12” HiLux

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Mod PST102/1000, CaK module

Δημοσιεύτηκε
επανέρχομαι για να στηρίξω την λύση μου, χωρίς να κάνω διαφήμιση... απλά η κουκούλα μόλις έφαγε το 2ο Αθηναϊκό της χαλάζι και είναι ..... όπως ήταν :)
Την ώρα που εμείς κοιτάμε τα :cheesy: , τα βλέπουν και κάποιοι άλλοι, ίσως όχι από τον δικό μας κόσμο... :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Παναγιώτη

Μεταφορικά πόσο σου στοίχισαν;

Μιχάλης - CptFurz

www.michael-stephanou.com

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Meade Lightbridge 12” HiLux

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Mod PST102/1000, CaK module

Δημοσιεύτηκε

Στέλιο καλησπέρα,

Εγώ έχω χρησιμοποιήσει κάλυμμα της GEOPTIK, αλλά βασικά μόνο το καλοκαίρι.

Αυτό που μπορώ να πω είναι πώς η θερμοκρασία της στήριξης και του οπτικού σωλήνα διατηρείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα παρ' ότι είναι διαρκώς εκτεθειμένο σε έντονο ήλιο. Είναι ανθεκτικό και φυσικά αδιάβροχο καθώς δεν έχει ραφές.

Στη TS μπορείς να βρεις καλύμματα από Geoptik, Orion και Telegizmo.

Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω σελίδα:

http://www.teleskop-express.de/shop/index.php/cat/c89_Acc------Cases---Covers.html/page/2

Φιλικά,

Δημήτρης

“The Truth Is Out There”

"Stardust" Observatory - Chalkidiki

Δημοσιεύτηκε
Λοιποοοον, αυτο που ελεγα απο το Πρακτικερ ; Ξεχαστε το. Για μεσα στο σπιτι κατι κανει, για εξω με υγρασια, βροχες χαλαζια και ηλιο, εγω δεν θα του εμπιστευομουν τον εξοπλισμο. Παμε για τα κλασσικα λοιπον, οτι πληρωνεις παιρνεις (οπως σε οτιδηποτε αλλο)

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης