JeddyBear Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2013 Μου αρέσει η πολύ αστροφυσική αλλά δεν ξερω ποιά βιβλία να αρχίσω να διαβάζω. Έχω κανει μια προσπάθεια να διαβάσω το ΄Χρονικό του χρόνου' , του Hawking αλλά δεν κατάλαβα και πολλά. Εάν μπορείτε να με βοηθήσετε θα το εκτιμουσα πολυ! (Πηγαίνω λύκειο οπότε θα ήταν καλό τα βιβλία να είναι πιο εκλαϊκευμενα)
Pant Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2013 Θα μπορούσες να ξεκινήσεις ίσως με το βιβλίο Το σύμπαν που αγάπησα- Εισαγωγή στην αστροφυσική απο τις εκδόσεις Δίαυλος των Δανέζη και Θεοδοσίου. Αποτελεί ένα καλό βιβλίο αστροφυσικής που απευθύνεται κυρίως σε μη ειδικούς, αφού δεν έχει αρκετά μαθηματικά δίνοντας έμφαση στη Φυσική.
paranoia Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2013 Το χρονικό του χρόνου είναι μια πολύ καλή επιλογή όπως και τα υπόλοιπα βιβλία του Hawking. Το σύμπαν που αγάπησα εγώ δεν θα το συνιστούσα μιας και αν θέλεις κάτι καθαρά εκλαικευτικό χωρις πολύ φυσική το συγκεκριμένο θα σε δυσκολέψει αρκετά . Ωστόσο επειδή η αστροφυσική εμπεριέχει τη φυσική όπως είναι προφανές, εάν θελήσεις να εμβαθύνεις κάποια στιγμή θα σου πρότεινα τους δύο τόμους αστροφυσικής του Frank Shu. Γενικά έχω πολύ βιβλιογραφία να σου προτείνω αλλά δεν είμαι σίγουρη σε τι επίπεδο θέλεις να ασχοληθείς. Δυο καταπληκτικά βιβλία που εχω να σου προτείνω ωστόσο είναι τα παρακάτω. http://www.skroutz.gr/books/123373.%CE%A4%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AC.html http://www.koraisbooks.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=273973&category_id=&option=com_virtuemart&Itemid=54&vmcchk=1&Itemid=54 (δεν διαφημίζω κάποια σελίδα-τυχαίο γούγλισμα) Καλή ανάγνωση! "Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε" Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα
Heal Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2013 Δοκίμασε την Κόμη της Βερινίκης του Γιώργου Γραμματικάκη, πιστεύω πως είναι προσιτό για ένα μαθητή Λυκείου και αγγίζει πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.
Stella7 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2013 Συμφωνώ με τον Heal για την Κόμη της Βερενίκης του Γραμματικάκη.Είναι απλός, βατός κι εύκολα αντιληπτός ο τρόπος που γράφει.Το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο "Ένας Αστρολάβος του Ουρανού και της Ζωής" είναι επίσης καλό, κι εύκολο να διαβαστεί, μια που αποτελείται από αυτοτελή κεφάλαια από διαλέξεις του!Μέχρι δε τώρα έγιναν κιόλας τρεις εκδόσεις (απ'το Δεκέμβριο), άρα γίνεται μάλλον ανάρπαστο. Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
Sailor saturn Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2013 Ένα καταπληκτικό βιβλίο κοσμολογίας, κυρίως,που έχω διαβάσει είναι το "ένα σύμπαν από το τίποτε του lawrence krauss. Δεν ξέρω τι ακριβώς ψάχνεις να διαβάσεις ούτε τι γνώσεις έχεις, αλλά αν έχεις ψαχτεί σε κάποια θεματάκια λιγο πιστεύω θα καταφέρεις να το διαβάσεις. Θα σε συναρπάσει, ιδίως αν έχεις υπαρξιακούς προβληματισμούς. Viva la Relativity!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα