Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους!

Τελειώνοντας πια τις προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα φυσικής της Κρήτης (θελω να ελπίζω δηλαδή!) ψάχνομαι για διάφορα μεταπτυχιακά στον τομέα της αστροφυσικής μιας και αυτή την κατεύθυνση έχω ακολουθήσει ήδη.

Γνωρίζει κάποιος μήπως πληροφορίες για το μεταπτυχιακό αστροφυσικής της Αθήνας; Ποιό είναι το επίπεδο, με ποιά ερευνητικά πεδία ασχολούνται κυρίως κλπ;

Ευχαριστώ!

ιωάννα

"Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε"

Τάσος Λειβαδίτης, Μικρό βιβλιο για μεγάλα όνειρα

Δημοσιεύτηκε

Ιωάννα,

για ποιό λόγο να θες να κανεις μεταπτυχιακό Αστροφυσικής στην Ελλάδα? Αν όντως θες να ασχοληθεις με το αντικείμενο κ να δουλέψεις κάπου αξιόλογα θα πρέπει να σε προσέξουν οι κατάλληλοι άνθρωποι.

Κ αυτό θα γίνει μόνο με σπουδές στα κατάλληλα Πανεπιστήμια που ειναι πιθανόν να σου εξασφαλίσουν δουλειά μετά.

PixInsight 1.8 RC7

Δημήτρης Πλατής

Δημοσιεύτηκε

Ετοιμάζομαι για αιτήσεις έτσι κι αλλιώς σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Εάν δεν με δεχτούν σε κάποιο απο τις επιλογές μου ή για διάφορους λόγους δεν μπορέσω να πάω σκέφτομαι να συνεχίσω με μάστερ στην Ελλάδα και επειτα για διδακτορικό να ξαναπροσπαθω έξω. Έτσι ψάχνομαι για το τι υπάρχει και εδώ μιας και μπορεί να επιλέξω το πανεπιστήμιο της Αθήνας ή της Κρήτης για οικονομικούς λόγους.

Για την Κρήτη ξέρω ποιά είναι η κατάσταση. Για την Αθήνα όμως δεν έχω ιδέα γιαυτό ρωτάω μήπως κάποιος γνωρίζει το τι γινεται κι εκει, επίπεδο έρευνας κλπ. Είναι η έσχατη λύση μου ωστόσο δεν την αποκλείω.

"Κι εσείς άστρα, αιώνες τώρα κάτι θέλετε να μας πείτε, μα σε λίγο ξημερώνει και δεν προφταίνουμε να μάθουμε"

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητή Ιωάννα,

Στο μεταπτυχιακό έχει μεγάλη σημασία με το ποιον θα δουλέψεις για την τελική σου εργασία εκτός από τα μαθήματα που θα παρακολουθήσεις. Δοκίμασε να μιλήσεις προσωπικά με παλιούς φοιτητές του τμήματος και δες την ερευνητική δραστηριότητα των καθηγητών του τμήματος μέσα από την ιστοσελίδα του ADS http://adsabs.harvard.edu/abstract_service.html . Επίσης σε περίπτωση που πας στην Αθήνα δες και τις ερευνητικές δραστηριότητες του Αστεροσκοπείου καθώς και της Ακαδημίας.

Καλή επιτυχία,

Κωστας

Δημοσιεύτηκε

Η σελίδα της αστροφυσικής του πανεπιστημίου Αθήνας δυστυχώς δεν ανοίγει.

http://www.phys.uoa.gr/metaptyxiakes-spoydes/metaptyxiaka-programmata.html

Δημοσιεύτηκε
Σ' ευχαριστώ πολύ Κώστα, δεν ήξερα οτι υπήρχε αυτή η σελίδα!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης