Nodens Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2005 Γεια σας. Η αστρονομία είναι το χόμπυ μου από τότε που ήμουνα μια σταλιά . Από το 1999 είμαι κάτοχος ενός Meade LX10 8" και μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά, αν όχι απόλυτα ικανοποιημένος. Πάντα ήθελα να βγάζω φωτογραφίες τα αντικείμενα που παρατηρώ. Αποφάσισα ότι έφτασε πλέον η ώρα να το κάνω. Σκέφτομαι να αγοράσω το Meade DSI για τους εξής βασικούς λόγους, 1ον είναι φθηνό (366 euro από τον κ. Νομικό) και 2ον απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους χρήστες. Τα αντικείμενα που θέλω να φωτογραφίζω είναι Deep Sky Objects κατά κύριο λόγο και στη συνέχεια τους πλανήτες και τη σελήνη. Επίσης με ενδιαφέρει να είναι έγχρωμες. Θα ήθελα να με βοηθήσετε όσοι γνωρίζετε και όσοι το έχετε χρησιμοποιήσει να αναφέρετε τις εντυπώσεις σας. Επίσης να προτείνετε εναλλακτικές λύσεις οι οποίες όμως να πληρούν τα παραπάνω στοιχεία (κόστος, ευκολία, χρώμα). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γεώργιος Ταρσούδης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2005 Γεια σας. Η αστρονομία είναι το χόμπυ μου από τότε που ήμουνα μια σταλιά . Από το 1999 είμαι κάτοχος ενός Meade LX10 8" και μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά, αν όχι απόλυτα ικανοποιημένος. Πάντα ήθελα να βγάζω φωτογραφίες τα αντικείμενα που παρατηρώ. Αποφάσισα ότι έφτασε πλέον η ώρα να το κάνω. Σκέφτομαι να αγοράσω το Meade DSI για τους εξής βασικούς λόγους, 1ον είναι φθηνό (366 euro από τον κ. Νομικό) και 2ον απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους χρήστες. Τα αντικείμενα που θέλω να φωτογραφίζω είναι Deep Sky Objects κατά κύριο λόγο και στη συνέχεια τους πλανήτες και τη σελήνη. Επίσης με ενδιαφέρει να είναι έγχρωμες. Θα ήθελα να με βοηθήσετε όσοι γνωρίζετε και όσοι το έχετε χρησιμοποιήσει να αναφέρετε τις εντυπώσεις σας. Επίσης να προτείνετε εναλλακτικές λύσεις οι οποίες όμως να πληρούν τα παραπάνω στοιχεία (κόστος, ευκολία, χρώμα). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Η DSI είναι για τα λεφτά της πολύ καλή !!! Αλλά είναι πιο πολύ για φωτογράφηση βαθύ ουρανού για πλανητική είναι η LPI και για πιο καλά η Toucam. Αλλά να μην περιμένετε στα χρώματα πολλά πράγματα όπως όταν θα φωτογραφίζατε με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή π.χ. EOS. Εξάλλου ο αισθητήρας βγάζει εικόνα 640 Χ 480. Βέβαια για τα λεφτά της αξίζει το τονίζω γιατί μια ψηφιακή φωτογραφική με 300mm φακό π.χ. 13 στοιχίζει 1300€. Φιλικά Γιώργος Τ. Ταρσούδης ΓιώργοςΑλεξ/πολη Υπό κατασκευή / προσωρινόhttp://lunarcaptures.wordpress.com/
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2005 Χρησιμοποιώ το DSI με ένα Celestron SCT και μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα που έχω πετύχει σε απλό Alt/Az mode - σε αναμονή του wedge Μην περιμένεις "τρελά" πράγματα, αλλά νομίζω ότι στα χρήματά της δεν υπάρχει κάτι ανάλογο (Για να είμαστε ακριβείς, υπάρχει κάτι στις ΗΠΑ από την Orion στα ίδια χρήματα, αλλά αφενός δεν έχει έλθει ακόμα στην Ευρώπη, αφετέρου κανείς δεν έχω δει κάποια σύγκριση με το DSI). Πάντως τα αποτελέσματα που βλέπουμε στις φωτογραφίες που συνοδεύουν τις διαφημίσεις του DSI δεν είναι υπερβολικά και μπορούν να επιτευχθούν με μία αξιοπρεπή βάση και λίγη υπομονή. Όσον αφορά την πλανητική φωτογράφιση μάλλον θα πρέπει να σκεφτείς τη λύση της Toucam ή το Celestron Neximage (που ουσιαστικά είναι η toucam σε κουτάκι της Celestron). Στο Astromart έχει πάρει το μάτι μου κάτι τιμές γύρω στα 200 δολλάρια για το DSI. Την Toucam μπορείς να τη βρείς εύκολα και στην Ελλάδα. Φιλικά, Ηλίας.
Flashy Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2005 εγω το δικο μου το πουλησα. Περιμενα περισσοτερα. Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
Nodens Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2005 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Απ' ότι φαίνεται πάντως αυτό θα αγοράσω.
arasteo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2005 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2005 Αν και κάτοχος DSI-C ,αν επέλεγα σήμερα , θα προτιμούσα με σχεδόν τα διπλά χρήματα - όχι πολλά για μία ψυχόμενη CCD και με 2η Θύρα για οδήγηση - τη SAC10 , CCD κάμερα που αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με το αντικείμενο , είναι κατά τη γνώμη μου αρκετά καλή και συμφέρουσα πρόταση. http://www.sac-imaging.com/sac10.html Θοδωρής Θοδωρής Αραμπατζόγλου www.arasteo.blogspot.com
Nodens Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2005 Χμμμ. Ωραία πρόταση. Υπάρχει αντιπρόσωπος στην Ελλάδα ή πρέπει να γίνει παραγγελία από εξωτερικό?
arasteo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2005 Απ΄όσο ξέρω δεν υπάρχει αντιπρόσωπος στην Ελλάδα.... Θοδωρής Θοδωρής Αραμπατζόγλου www.arasteo.blogspot.com
Flashy Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2005 Αν και κοστιζει 2 φορες αυτο το εργαλειο ειναι 3,3 Megapixel εναντι 307kilopixel του DSI. Αυτο σημαινει οτι το ΣΑΚ εχει 11 φορες την αναλυση του DSI. Celestron CPC C8 XLTCelestron NexStar GT - Mak-Cas 4"Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε ================================================Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)
arasteo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2005 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2005 Α κ ρ ι β ώ ς...... Θοδωρής Θοδωρής Αραμπατζόγλου www.arasteo.blogspot.com
Nodens Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2005 Την έχει δοκιμάσει κανείς για να μας πει εντυπώσεις?
Nodens Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2005 O επίσημος αντιπρόσωπος στην Ευρώπη είναι η Opticstar στην Αγγλία. Η τιμή της βέβαια από 899$ εκτοξεύεται στις 869 λίρες δηλαδή σχεδόν 1450 ευρώ. Οπότε μιλάμε πλέον για τετραπλάσια τιμή (χωρίς βέβαια να υπολογίζονται και τα έξοδα μεταφοράς). Πρέπει όμως να είναι πολύ καλή.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΣ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2005 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2005 Παιδιά λίγο υπομονή, αν κοιτάξετε στην shipping list της sac10 στο sacimaging είμαι δεύτερος στην σειρά (την περιμένω ένα χρόνο ) και από ότι διαβάζω στο yahoo group της sac υπολογίζω να την έχω σε 1 μήνα.Υπομονή λοιπον και θα σας πω εντυπώσεις κατά τον Δεκέμβρη.. SAC
arasteo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2005 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2005 Αντώνη , είχα δει το όνομά σου , περιμένω να μάθω λεπτομέριες. Αν επιτρέπεις πόσο σου κόστισε , η παραγγελία έγινε στην Αμερική ή από Μ.Βρετανία ; Θοδωρής Θοδωρής Αραμπατζόγλου www.arasteo.blogspot.com
Nodens Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2005 Δε φοβάστε να παραγγείλετε ένα τόσο ευαίσθητο προιόν από Αμερική ή έστω Αγγλία? Εννοώ μήπως χτυπηθεί ή γενικώς πάθει τίποτα κατά την αποστολή.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2005 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2005 Παιδιά λίγο υπομονή, αν κοιτάξετε στην shipping list της sac10 στο sacimaging είμαι δεύτερος στην σειρά (την περιμένω ένα χρόνο ) και από ότι διαβάζω στο yahoo group της sac υπολογίζω να την έχω σε 1 μήνα. Χαρα στο κουραγιο σου Αντωνη!Εγω δεν θα περιμενα αν δεν ηταν ετοιμοπαραδοτη ποσο μαλλον ενα χρονο και.... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΣ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2005 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 6, 2005 Άμα το ήξερα ότι θα περίμενα τόσο δεν θα την είχα παραγγείλει, αλλά στην αρχή νομίζω ότι είχαν ανακοινώσει ότι θα είναι έτοιμη τον Φεβρουάριο.... Τι να πεις; Τουλάχιστον τώρα που έφαγα τον γάιδαρο ας φάω και την ουρά του!!! SAC
Nodens Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2005 Να ρωτήσω και κάτι άλλο, για φωτογράφιση της σελήνης και των πλανητών καλύτερη είναι η Philips TouCam Pro II ή η Meade LPI? Να υποθέσω, από αυτά που διάβασα, η πρώτη σωστά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα