Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα αστροφιλοι

Ειμαι σε φαση κατασκευης πυλωνα για τη στηριξη και ηθελα να σας ρωτησω εαν εχετε εστω καποιον παραμικρο κραδασμο σε ενα χτυπημα με το χερι. για να ξερω ποσο να το "ψειρισω" :wink:

Ευχαριστω Στελιος

Δημοσιεύτηκε

Αν θέλεις γέμισε τον πυλώνα με χαλίκι/ξερό άμμο και επίσης οι ντίζες σου να είναι παχιές και αρκετά χαμηλά βιδωμένες .

Ορίστε ένα δικό μου κακό παράδειγμα http://www.astrovox.gr/forum/download.php?id=34286

Δημοσιεύτηκε
Αν θέλεις γέμισε τον πυλώνα με χαλίκι/ξερό άμμο και επίσης οι ντίζες σου να είναι παχιές και αρκετά χαμηλά βιδωμένες .

Ορίστε ένα δικό μου κακό παράδειγμα http://www.astrovox.gr/forum/download.php?id=34286

βλεπω οι ντιζες ειναι 10αρες κι εγω τετοιες εβαλα :-k

ειχες κραδασμο σ'αυτον τον πυλωνα?

Εγώ πάντως αμα φάει καμία καλη , ε ένα πηγαινέ - έλα το έχει .....

νομιζεις μπορει να στο βγαλει στην οδηγηση καποια στιγμη?

Δημοσιεύτηκε

Εμενα τουλαχιστον αν δεν χορευεις διπλα ποτε δεν ειχε προβλημα.....

Βεβαια ειναι λιγο διαφορετικο απο του Αγγελου ,ολο τσιμεντο και 18αρες ντιζες μεσα.

Αν παω αυριο θα σου στείλω φωτο ...

Νίκος Πασχάλης

Αστεροσκοπείο Nunki-Σκιαθος

www.nunki.gr

Δημοσιεύτηκε

Άν φάει σφαλιάρα όπως είπε και ο Νίκος το μικροτρέμουλο το έχει.

Όπως σου είπα χαμήλωσε όσο σε παίρνει τις ντίζες ίσα να περνάει το χέρι σου για να σφίξεις την κόντρα βίδα.

Στον άλλο πυλώνα πάντως οι ντίζες είναι ακόμη πιο παχιές και επίσης τις έχω και πιο χαμηλά .

Τι να σου κάνει trail μπουνιές με τον πυλώνα θα παίζεις :-k ](*,) :-note [-X

officina+tak60.jpg

Δημοσιεύτηκε

Βεβαια ειναι λιγο διαφορετικο απο του Αγγελου ,ολο τσιμεντο και 18αρες ντιζες μεσα.

αυτο ειναι το θεμα οτι δεν μπορω να βαλω τσιμεντο και πιστευω ενα ψιλο τρεμουλο, οσο καλα και να το στερεωσω με κοντρες, θα το εχω

Δημοσιεύτηκε

Στέλιο μία καλή λύση είναι να επενδύσεις με ένα προστατευτικό κέλυφος του πυλώνα.

Αν το ερωτημά σου είναι το λάθος χτύπημα στον κορμό με συνέπεια το ταρακούνημα του σετ απ,με

παράγωγα τα trails σου επισυνάπτω φώτο.

Αν πιστευεις να εχεις θέμα στην κεφαλή ο Αγγελος σωστά επισήμανε για της ντίζες και το κατέβασμα του πλατό.

Τα δικά μου πλατό τα εχω κόψει απο 15αρα.

ob_34.JPG.063190f5f9ef6116bb6067a432194cd9.JPG

ob_33.JPG.7cc8915da676871cc4598368834a736b.JPG

ap1200_1.thumb.jpg.5329869824d481368641dcec80b26fbf.jpg

Δημοσιεύτηκε

Στέλιο καλημέρα,

Το πρόβλημα που είχα με μικροκραδασμούς στον δικό μου (μετά από οποιοδήποτε μικρό κτύπημα του πυλώνα) λύθηκε γεμίζοντάς τον με ψιλή, στεγνή άμμο.

Συμφωνώ πλήρως για τις χοντρές (18mm) και χαμηλωμένες ντίζες.

Δημήτρης

“The Truth Is Out There”

"Stardust" Observatory - Chalkidiki

Δημοσιεύτηκε

Σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας

Ο στοχος μου ειναι να τον φτιαξω με οτι σιδερα εχω στο μαγαζι χωρις να δωσω 1 ευρω

Εχω ενισχυσει αρκετα τον πυλωνα με πολλες κοντρες περιμετρικα, (ετσι που μοιαζει με τον πυργο του Αιφελ :cheesy: ) και με 14αρες ντιζες

αυριο πιστευω να τον βιδωσω και αν ειναι οκ το αφηνω ετσι και το βαφω μετα.

Δημοσιεύτηκε
Στέλιο καλημέρα,

Το πρόβλημα που είχα με μικροκραδασμούς στον δικό μου (μετά από οποιοδήποτε μικρό κτύπημα του πυλώνα) λύθηκε γεμίζοντάς τον με ψιλή, στεγνή άμμο.

Δημήτρης

+1

και μάλιστα καλύτερα μέσα σε σακουλάκια. Οσο και να σφίξεις όσο και μεγάλες ντιζες να χρησιμοποιήσεις ο κραδασμός χωρίς μέσο απόσβεσης = αμμος, θα υπάρχει. Επίσης μην τον κάνεις πολύ ψηλό.

Μιχάλης - CptFurz

www.michael-stephanou.com

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Meade Lightbridge 12” HiLux

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Mod PST102/1000, CaK module

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης