Babis_the_Astronomer Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2013 Πριν λίγες ημέρες αγόρασα την celestron neximage 5 (μετά από πολύ και άσκοπο ζάλισμα τον μελών του φόρουμ που προκάλεσα και λυπάμαι γι αυτό και θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη). Σήμερα το πρωί προσπάθησα να φωτογραφήσω τον ήλιο αλλά δεν τα κατάφερα καθώς το μονό που έβλεπα στην οθονη του υπολογιστη ήταν μια μονό λάμψη που χανόταν ακαριαία. Μήπως φταιει το ηλιακο φιλτρο που ειχε πυκνοτητα 5 http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=789 ?Η προσπαθεια εγινε χωρις προσοφθαλμιο απευθειας με τον αισθητηρα . Μηπος φταιει οτι το τηλεσκοπιο ειναι κατοπτρικο? Who are we? We find that we live on an insignificant planet of a humdrum star lost in a galaxy tucked away in some forgotten corner of a universe in which there are far more galaxies than people.Carl Sagan
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2013 Μπαμπη δεν ζαλισες κανεναν, ολοι ρωταμε για να μαθαινουμε.κατ'αρχην πρεπει να εισαι σιγουρος οτι πραγματι στοχευεις τον ηλιο, κοιτα να εχεις ευθυγραμμισει σωστα τον ερευνητη σου.απο' κει και περα πρεπει να μαθεις τη σωστη ρυθμιση της καμερας σου αναλογα και με πιο προγραμα τη δουλευεις. μου περναει απ'το μυαλο για την λαμψη που λες οτι το προγραμα που δουλευεις το εχεις στο auto για gain kai bright.
Babis_the_Astronomer Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2013 Ναι αυτα τα έχω στο auto. Μήπως υπάρχει καποιο άρθρο για το πως τα ρυθμίζω αυτα αναλογα με το αντικείμενο φωτογράφησης?τον ηλιο τον ειχα στοχιευσει σιγουρα γιατι τον βρηκα με το προσοφθαλμιο πρωτα και μετα το αφαιρεσα για να βαλω αμεσως μετα την καμερα. Who are we? We find that we live on an insignificant planet of a humdrum star lost in a galaxy tucked away in some forgotten corner of a universe in which there are far more galaxies than people.Carl Sagan
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2013 Παιξε λιγο με τις ρυθμισεις και θα το βρεις ευκολα. Σκεψου οτι ειναι φωτεινος στοχος οποτε οι χρονοι σου να ειναι μικροι.
astrovox Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2013 Πέρα από τις ρυθμίσεις της κάμερας, ο ήλιος μάλλον ήταν ανεστίαστος. Ο προσοφθάλμιος και η κάμερα εστιάζουν σε διαφορετικό σημείο. Όταν αλλάξεις από προσοφθάλμιο σε κάμερα θα πρέπει να ξανα-εστιάσεις, λογικά μετακινώντας την κάμερα προς τα μέσα μέχρι να αρχίσει να καθαρίζει το είδωλο. Αν ο ήλιος δεν έχει κηλίδες είναι δύσκολο να εστιάσεις στο δίσκο γι'αυτό κοίτα προς το χείλος του. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
cptfurz Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2013 Η λήψη έγινε με το 8ιντσο στην ισημερινη?Πολική ευθυγράμιση? tracking στο solar?Η neximage με το συγγεκριμένο τηλεσκόπιο αλλα και με μικρότερο θα σου δωσει ενα παρα πολύ φωτεινό αλλα μικρό κομμάτι του δισκου. Λιγο να σου φύγει τον έχασες. Η εστίαση που λέει ο Ανδρεας είναι ενα εξ΄ίσου σημανικό κομμάτι οχι μόνο στην λήψη αλλά και στον εντοπισμό και την παρακολούθηση. Και μια γενικωτερη παρατήρηση: Στον ηλιο και ειδικά στην φωτόσφαιρα τα τηλεσκόπια με διάμετρο μεγαλύτερη των 70-80 mm φέρνουν υπερβολικό φώς. Μπουκώνει η εικόνα και χάνεις τις λεπτομέρειες. Παράλληλα οι μεγενθύσεις με καλό seeing δεν πρέπει να ξεπερνουν τα 70Χ - οσο πέφτει το seeing ρίχνεις την μεγένθυση. Ο ήλιος είναι πολύ μεγάλος και πολύ φωτεινός για να χρειάζεσαι μεγάλα τηλεσκόπια / μεγεθύνσεις.Πρόταση: εξοικιώσου πρωτα στην παρατήρηση και μετά οι λήψεις θα γίνουν ευκολώτερες. Αν σε ενδιαφέρει παραγματικά η παρατήρηση του ηλιου μπες στο παρακατω linkhttp://www.aavso.org/solar Μιχάλης - CptFurzwww.michael-stephanou.comLunt LS100THA DS PTSkylight 100 / f15Meade Lightbridge 12” HiLuxCelestron Nexstar 8SEIN ED 70/420Mod PST102/1000, CaK module
mixailg Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2013 Επειδή έχω την ίδια κάμερα θα χρειαστείς έναν αντάπτορα με προβολή εγώ έχω τον συγκεκριμένοhttp://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1043 χωρίς προσοφθάλμιο απλά θα χρειαστείς το ένα η δυο δακτυλίδια ανάλογα με την εστίαση του τηλεσκόπιου. Γεώργιος Ε. ΜιχαήλΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΟΥ www.astronomos.grhttp://amateur-skopelos-observer.blogspot.gr/http://volnet.gr/home/index.html
Babis_the_Astronomer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2013 που ακριβως θα βοηθησει?ειναι απαραιτητος? Who are we? We find that we live on an insignificant planet of a humdrum star lost in a galaxy tucked away in some forgotten corner of a universe in which there are far more galaxies than people.Carl Sagan
scipii Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2017 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 23, 2017 Επαναφέρω το θέμα για να εκφρασω κάποιες απορίες για την φωτογράφιση ήλιου Επειδη ειχα να δω τον ουραν καμια εβδομαδα σημερα ειπα να δοκιμασω διάφορα. Μεταξυ άλλων αποφάσισα να δοκιμασω με την ASI224 να φωτογραφισω τον ηλιο. Οκ εχω μονο το κλασσικο φιλτρο για την ηλιακη παρατηρηση -κοινός μονο κηλίδες θαβγάλω- αλλά χρόνο έχω οπότε ... Οι ερωτήσεις μου είναι - Ποιος ο χρονος που χρειάζεται να τραβήξω video? Έχω διαβασει πως πάνω απο 30 με 40" αρχίζει να υπάρχει πρόβλημα. Ισχύει? - Στο fire capture υπάρχουν κάπου ρυθμίσεις που αφορούν τον ήλιο συγκεκριμένα? - Να τραβήξω B&W ή με το debayer? - Στη συνέχεια ακολουθώ την ίδια οδό με πλανητική (Pipp, autostakkert κλπ) ? Skywatcher Mount AZ-EQ-5 SynScan GoToSkywatcher 130 PDS Skywatcher 200/1000 Celestron C8 SCTOrion Mini 50mmQHY 183MZWO ASI 224Canon 100D mod - cooling
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2017 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2017 - Ποιος ο χρονος που χρειάζεται να τραβήξω video? Έχω διαβασει πως πάνω απο 30 με 40" αρχίζει να υπάρχει πρόβλημα. Ισχύει? Εξαρτάται από την εστιακή απόσταση του τηλεσκοπίου, το μέγεθος του αισθητήρα κλπ. Π.χ. http://www.bloomingstars.com/maximum-movie-length-for-planetary-imaging/ - Στο fire capture υπάρχουν κάπου ρυθμίσεις που αφορούν τον ήλιο συγκεκριμένα?Ναι, αλλά πάντα να κάνεις μόνος σου δοκιμές. - Να τραβήξω B&W ή με το debayer?Αφού έχεις χρόνο, δοκίμασε και τα 2 και σύγκρινε. Ένα μεγάλο κομμάτι τηε πλανητικλης φωτογράφισης είναι οι δοκιμές με διαφορετικές ρυθμίσεις. Έτσι αποκτάς εμπειρία. - Στη συνέχεια ακολουθώ την ίδια οδό με πλανητική (Pipp, autostakkert κλπ) ?Ναι. Καλή συνέχεια! Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
scipii Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2017 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2017 Σε ευχαριστω πολυ Skywatcher Mount AZ-EQ-5 SynScan GoToSkywatcher 130 PDS Skywatcher 200/1000 Celestron C8 SCTOrion Mini 50mmQHY 183MZWO ASI 224Canon 100D mod - cooling
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα