raxxla Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2013 Πωλείται διοπτρικό τηλεσκόπιο (οπτικός σωλήνας) 60χιλ, F=700χιλ (f/11 περίπου).Το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο το χρησιμοποιούσα ως οδηγητικό από την αρχή της αστροφωτογραφικής μου ενασχόλησης έως χθες(!) που το αντικατάστησα με ένα μικρότερο. Φέρει 2 μικρά βαθουλώματα - κανένα γδάρσιμο (βλ. φωτό) τα οποία δεν επηρρεάζουν καθόλου την οπτική λειτουργία του. Δεν θα το πρότεινα για οπτική χρήση, είναι αχρωματικό και η άποψη μου είναι πως τα μπροστινά στοιχεία χρειάζονται collimation ώστε να αποδώσουν το καλύτερο που μπορούν, θα φανεί πολύ χρησιμο όμως σε κάποιον φίλο ως οδηγητικός σωλήνας. Πλεονεκτήματα:-Made in Japan (ναι!, κάποτε έφτιαχναν μικρά σκοπιάκια εκεί!)-Ο εστιαστής είναι μεταλλικός όπως και το σκίαστρο και γενικά όλη η κατασκευή (κάτι που οι κατασκευαστές σήμερα θεωρούν αδιανόητο..)-Ο εστιαστής φέρει στεφάνι με 2 βιδάκια (άπαντα μεταλλικά παρακαλώ!) σε γωνία για καλύτερο κράτημα/σφίξιμο των φακών/κάμερας κλπ. Μειονεκτήματα:-Ο εστιαστής είναι 0.965", ευτυχώς όμως είχα βρει από νωρίς στο ebay τον ανάλογο αντάπτορα για 1.25" (διαθέσιμος χωριστά αν κάποιος βαριέται να φτιάξει μια φθηνή μικροπατέντα μόνος του). Τιμή: 42 ευρώ Αν υπάρχει ενδιαφέρον, έχω στο συρτάρι και μερικά ακόμη αξεσουάρ που το συνόδευαν (ένα διαγώνιο πρίσμα, 2 προσοφθάλμια 6mm και 12.5mm, ένα ηλιακό φίλτρο, μερικούς αντάπτορες ακόμη κλπ), τα οποία μπορούν να δωθούν μαζί σε μια συμβολική τιμή. Ευχαριστώ! Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις