Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας! Είμαι νέος στην παρέα και έχω κάποιες ερωτήσεις που οι πιο έμπειροι (ίσως και οι λιγότερο) πιστεύω θα είναι σε θέση να απαντήσουν. Πρώτα απ'ολα να πω πως είμαι σχετικά νέος με το "άθλημα", περίπου 3 μήνες, μέσα στους οποίους προσπαθώ να μάθω τους βασικούς αστερισμούς κυρίως μέσω του Stellarium αλλά και παρατηρώντας τους (όποτε επιτρέπει ο ουρανός) με τα 12Χ50 κυάλια μου. Στα υπόψιν μου έχω να αγοράσω και το Nightwatch.

Στα του θέματος τώρα, θα ήθελα τη γνώμη σας σε κάτι. Είμαι ανάμεσα σε δύο τηλεσκόπια για τα οποία εχω διαβάσει καλά λόγια. Το πρώτο είναι το Sky Watcher Heritage 130p και το δεύτερο το Sky Watcher 6" . Το τηλεσκόπιο το θέλω για την παρατήρηση πλανητών αλλά και βασικών DSO και θα χρησιμοποιείται σε επαρχία (Σέρρες). To μπάτζετ δυστυχώς δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 250 ευρώ.

Η ερώτησή μου λοιπόν είναι η εξής:

Είναι προτιμότερο να αγοράσω το πρώτο και με τα υπόλοιπα χρήματα να αγοράσω κάποια αξεσουάρ (barlow, φίλτρο σελήνης ή ότι άλλο πιστεύετε ότι θα χρειαστεί) ή να ξοδέψω όλα τα χρήματα για την αγορά του δεύτερου; Η φορητότητα δεν παίζει σημαντικό ρόλο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσιεύτηκε

Καλώς ήρθες, έχεις σκεφτεί την αγορά μεταχειρισμένου? Συχνά στις αγγελίες του astrovox βρίσκεις μεγαλύτερα τηλεσκόπια (skywatcher 8 dob) σε τιμές γύρω στα 200. Ρίξε μια ματιά

Φιλικά,

Μηνάς

I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
Δημοσιεύτηκε
Η αλήθεια είναι πως το έχω σκεφτεί, απλά επειδή είμαι ακόμα στη διαδικασία του "μαζέματος" των χρημάτων δεν έχω κοιτάξει τις αγγελίες γιατί κάτι που μπορεί να υπάρχει σήμερα μπορεί να μην υπάρχει αύριο. Όταν με το καλό τα μαζέψω θα έχω στα υπ όψιν και τις αγγελίες. Αν και για να είμαι ειλικρινής έχω κάποιους ενδοιασμούς για τα μεταχειρισμένα τηλεσκόπια μιας και είμαι άπειρος και μπορεί να αγοράσω κάτι που αποδειχθεί ότι δεν είναι καλό.
Δημοσιεύτηκε

Γεια σου και καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Μολονότι δεν έχω ένα αξιόλογο τηλεσκόπιο συστήνω το Skywatcher 6'.Πιστεύω ότι είναι αρκετά εύκολο στη χρήση και θα σου φανερώσει τα βασικά DSO και ικανοποιητικές εικόνες του ηλιακού συστήματος

Το "Nightwatch"που προτάθηκε πιο πάνω είναι ένα ιδανικό βιβλίο για να μυηθείς σωστά,από την αναγνώριση των αστερισμών μέχρι και τα κατάλληλα βήματα ώστε να αγοράσεις το τηλεσκόπιο που θέλεις εσύ. Το αγόρασα τον Οκτώβρη του 2011 και το συστήνω ανεπιφύλακτα! Επίσης,αν έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις και το The Backyard Astronomer's Guide,το οποίο δεν το έχω,αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια,θα είσαι πανέτοιμος για την έναστρη εξερεύνηση :cheesy:

Καλές αγορές και καλές παρατηρήσεις να έχεις φίλε!!

Αν θες να φτιάξεις μια μηλόπιτα εκ του μηδενός, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις το Σύμπαν.

Carl Sagan

Δημοσιεύτηκε

+1

Δεν μπορείς να κάνεις λάθος, με αυτά τα χρήματα. Είναι καλό, χρηστικό τηλεσκόπιο, πολύ πρακτικό και αργότερα μπορείς να το αναβαθμίσεις.

Υ.Γ.:Εγώ έχω το 10"

\"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης