Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας.Πιθανό να γνωρίζετε ότι υπάρχει μια μεγάλη ιστορία γύρω από τον γαλαξία m102.Κάποιοι λένε ότι είναι ένας γαλαξίας "φάντασμα",άλλοι λένε ότι είναι επανάληψη του m101 και άλλοι λένε ότι ταυτίζεται με το γαλαξία ngc 5866.Στο λογισμικό του Stellarium μου τον εμφανίζει κανονικά ως ngc 5866.Ξέρετε ποια είναι η αλήθεια πίσω από την ιστορία του γαλαξία?

Αν θες να φτιάξεις μια μηλόπιτα εκ του μηδενός, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις το Σύμπαν.

Carl Sagan

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αλλά νομίζω πως η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι πως πρόκειται για τον Μ101, όπως έγραψε ο ίδιος ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε, ο Pierre Méchain. Από εκεί και πέρα πολλοί αρέσκονται να σκαλίζουν την ιστορία και να κάνουν άλλες θεωρίες. Ο Steven James o'Meara στο βιβλίο του Messier Objects θεωρεί προφανή την ταύτισή του με τον Μ101, με δεδομένη την επιστολή του Méchain.

 

Για το μαραθώνιο Messier, στην Αμερική θεωρούν πως είναι ο NGC 5866 αλλά αυτό το κάνουν για να δώσουν ενδιαφέρον στο μαραθώνιο αλλιώς θα έπρεπε με την παρατήρηση του Μ101 ο παρατηρητής να σημειώσει δύο αντικείμενα.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η πιναθότερη εξήγηση είναι πως μάλλον πρόκειται για λάθος καταγραφή του Μ101. Προσωπικά επειδή δεν θέλω να έχει κενά ο κατάλογος του Μεσσιέ προτιμό να θεωρώ M102 τον NGC5866. Έτσι κι αλλιώς πάντως όλα τα αντικείμενα μετά το Μ103 κανονικά δεν θα έπρεπε να περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Μεσσιέ. Είναι προσθήκες μεταγενέστερες.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης