fever24 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2013 Την προηγούμενη εβδομάδα μου ήρθε επιτέλους ο ερευνητής telrad που έψαχνα εδώ και καιρό... Τον αγόρασα από USA καθώς στα Ελληνικά αλλά και σε αρκετά Ευρωπαϊκά καταστήματα δεν υπήρχε διαθέσιμος (στα 50 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά). Σκέφτομαι τώρα να τον τοποθετήσω στο dob 8 αλλά έχω κάποιες απορίες με τη διαδικασία! Αρχικά στη βάση του telrad έχει αυτοκόλλητες ταινίες, που υποθέτω ότι χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση. Σωστά; Και κάτι ακόμα: Σε ποιό σημείο του dob να το τοποθετήσω;
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2013 Ναι, οι αυτοκόλλητες ταινίες είναι για την τοποθέτηση. Δεν ξέρω αν σου γεμίζουν το μάτι αλλά είναι πολύ γερές, χρόνια μετά σε μένα και δεν έχουν ξεκολλήσει. Όσον αφορά την τοποθέτηση, μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες αν γράψεις "τοποθέτηση telrad" στην αναζήτηση google από την κεντρική. Το καλύτερο σημείο θα ήταν σε γενικές γραμμές να τον βάλεις ανάμεσα στον εστιαστή και το οπτικό σκόπευτρο. Συχνά όμως δε χωράει αν και πολλοί (όπως και εγώ) έχουμε κόψει ελαφρά τη βάση του telrad προκειμένου να χωρέσει. Όταν θα αναζητάς αντικείμενα θα θέλεις να μπορείς χωρίς μεγάλες κινήσεις να εναλλάσσεσαι μεταξύ telrad, προσοφθαλμίου, οπτικού σκόπευτρου. Προτείνω να στήσεις τον εξοπλισμό σου και με πρόχειρη τοποθέτηση (πχ με λίγο σελοτέιπ) να κάνεις δοκιμή και να δεις πως σε βολεύει, έχοντας στο νου και όσα σου είπα. Προσοχή και να μην υπάρχει εμπόδιο από το ένα σκόπευτρο στο άλλο, δηλαδή όταν τοποθετείς το μάτι σου στο ένα να ακουμπάς και να σε ενοχλεί το άλλο. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2013 Να είσαι σίγουρος για την θέση τοποθέτησης ΠΡΙΝ τον επικολλήσεις. Η δύναμη επικόλλησης είναι πανίσχυρη και ο μόνος τρόπος να τον αφαιρέσεις αν χρειαστεί (την βάση δηλαδή), θα είναι περνώντας από το σημείο οδοντικό νήμα και τραβώντας με δύναμη! Οπότε καλή μελέτη για την οριστικοποίηση της θέσης πριν τον τοποθετήσεις.. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα