Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

γεια σας και παλι φιλοι.σε προηγουμενο post ειχα αναφερει οτι αγορασα

το πρωτο μου τηλεσκοπιο ενα gso dob 8 ιντσων στην πρωτη παρατηρηση

που εκανα χρησιμοποιησα ενα προσοφθαλμιο plossl 25mm και προσπαθουσα να δω τον αρη αλλα τον εβλεπα σαν αστρο,οι φιλοι που μου

απαντησαν μου ειπαν οτι αυτο ειναι λογικο γιατι εχω μεγενθυση 48Χ,ετσι

αποφασισα να αγορασω ενα barlow2x και ενα προσοφθαλμιο 9mm.

και τα δυο μαζι μου δινουν 265Χ αλλα και παλι δεν μπορω να δω πλανητες.

τι φταιει?τα φτηνα προσοφθαλμια και barlow και τα δυο ειναι vixen και

μου κοστισαν 60Ε.Το τηλεσκοπιο? τα κατοπτρα?να πω εδω πως η εικονα που μου δινει ο αρης με 265Χ ειναι θολη και το σχημα ακανονιστο.τελικα τι

χρειαζομαι για παρατηρηση πλανητων και deep sky?

ευχαριστω προκαταβολικα.

Υ.Γ.ενας φιλος την χωρις να ξερει τοποθετησε το προσοφθαλμιο εχοντας

ξεβιδωσει το μεταλικο σωληνα αυτου ετσι μεταφεροντας το τηλεσκοπιο

στον χωρο παρατηρησης ο μεταλικος σωληνας του προσοφθαλμιου επεσε μεσα στον οπτικο σωληνα επομενως και στο κατοπτρο,λετε αυτο να εχει προξενησει ζημια?

BLOODY SHADOWS
Δημοσιεύτηκε

Αν δεν έχει ορατή ζημιά μάλλον τη γλύτωσες!

Αλλά και να έχει δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου!!!

Πιο πολύ θα με ανησυχούσε η αποευθυγράμμιση λόγω της κρούσης!

Αυτό ομως διορθώνεται!!

Να με συγχωρείς κιόλας ,αλλά σε βλέπω λίγο "νευρικό" και ανυπόμονο.

Χαλάρωσε φίλε μου, για να το διασκεδάσεις ξεκίνησες, όχι για να αγχώνεσαι και να στεναχωριέσαι.

Ούτε υπάρχει το τέλειο τηλε που να τα κάνει όλα!

Αλλα υπερέχουν στους πλανήτες και άλλα στο βαθύ διάστημα.

Εγω προσωπικά δεν τα κατάφερα με τον Αρη μέχρι τώρα.

ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ .Τα κατάφερε ο Ηλίας(έναν χρήστη αναφέρω που τον συμπαθούμε όλοι, ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ δε μειώνω τις προσπάθειες και τα λαμπρά αποτελέσματα των άλλων φίλων!!!)

Ετσι απολαμβάνω και γω τον Αρη!!!

Οπως θέλω να πιστεύω κάποιοι φίλοι χαίρονται με τις δικές μου φωτό,καλές-κακές αυτές που είναι τελοσπάντων.

Εξοικειώσου με το μηχάνημά σου, εκτίμησε τα δυνατά του σημεία, παραβλεψε τις μικροαδυναμίες του και οι καλές θεάσεις θα έρθουν χωρίς να το καταλάβεις!!!

Μη πλακώνεσαι στα 250χ και στα 500χ!!!

Δεν είναι εκεί η ουσία!!!

Καλοπροαίρετα σου τα λέω και θα στεναχωρηθώ αν με παρεξηγήσεις!

Δημοσιεύτηκε

φιλε hammer μν απογοητευσαι..

κ γω στην αρχη δν μπορουσα να δω τπτ. :(

ειχα απογοητευτει οσοαναφορα τα αλλα αντικειμενα περαν της σεληνης.

κ ξερεις γτ?γτ περιμενα να δω τις φωτογραφιες της NASA!! :shock:

τι εκανα λαθος??επρεπε πρωτα να παρω ενα βιβλιο οπως το nigthwatch το οποιο θα μου εξηγουσε τι κ πως κ τι θα εβλεπα,ωστε αν δν με ικανοποιουσε το αποτελεσμα να μν προχωραγα καν σε αγορα τηλεσκοπιου. :wink:

το φρονυμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν. :wink:

οπως κ να χει οτι κανεις πρεπει να το κανεις με κεφι.διασκεδασε αυτο που κανεις λοιπον,εκμεταλευσου τις δυνατοτητες του τηλεσκοπιου σου,διαβασε βιβλια κ θα δεις οτι θα ανταμειφθεις για τον κοπο σου. :wink:

260Χ ειναι αρκετες για να διακρινεις λεπτομερειες στον Αρη..

εδω διακρινω εγω με 200Χ με το 4.5" :wink:

κοιταξε λιγο την ευθυγραμμιση,γτ αυτο που ειπες με το σωληνα που επεσε στον πρωτευον μου ακουγεται κ μενα οτι θα ναι εκτος collimation το τηλεσκοπιο σου.

τωρα για το αν δημιουργησε ζημια,δν μπορουμε να ξερουμε,αν ξερεις..βγαλε τον πρωτευον κ κοιτα τον.αν δν ξερεις μν το κανεις!!!!γτ μετα θα χεις αλλα βασανα..(αν δν φαινεται σμασμενος,τοτε δν εχει τπτ το σημαντικο)αν εχει καμια μικρογρατσουνια τοτε την γλυτωσες φτηνα.αν δν εχει τπτ...ο θεος σε βοηθησε! :D (γτ αυτα τα σωληνακια ειναι κ βαρια..θα μπορουσε ανετα να στον σπασει)

τωρα για messier πολυ δυσκολο.εγω προσπαθω μανιωδως να βρω το m31 κ το m33 που υποτιθετε οτι ειναι ευκολοι στοχοι αλλα δν τα χω δει ακομη.

το μονο messier που εχω δει ειναι το m45,κοιτα αριστερα κ λιγο κατω απο τον αρη(γυρω στις 15μοιρες)με μικρη μεγενθυνση κ θα δεις τις 7 αδελφες.(πανεμορφες!!!!!!)

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

celestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.

Δημοσιεύτηκε

Κατ' αρχήν θα πρέπει να διαπιστώσεις αν υπάρχει ζημιά (ράγισμα, ξεφλούδισμα) στον πρωτεύοντα καθρέφτη, λόγω της πρόσκρουσης του προσοφθάλμιου.

Μετά θα πρέπει να ελέγξεις την ευθυγράμμιση των οπτικών.

Συστήνω να έρθεις σε επαφή με τα μέλη του Ωρίωνα και του AstroVox από την Πάτρα για να ρίξουν κι εκείνοι μία ματιά στο τηλεσκόπιο και να διαπιστώσουν αν και τι ζημιά υπάρχει.

Κανονικά, το 8ιντσο πρέπει να δείχνει πολύ καλά.

Αφού λοιπόν λές οτι δεν βλέπεις καλά, κάποιο πρόβλημα πρέπει να υπάρχει.

Ελπίζω να είναι θέμα ευθυγράμμισης που απλώς χρειάζεται μερικές ρυθμίσεις και να μην υπάρχει ανεπανόρθωτη ζημιά στα οπτικά.

Αγγελος

Δημοσιεύτηκε

Ξεβίδωσε το κάτοπτρο απο το πίσω μέρος του σωλήνα και με ΠΟΛΥ προσοχή βγάλτο έξω (δες το, έχει κάτι βίδες). Έτσι -χωρίς να ακουμπίσεις το κάτοπτρο- θα δείς άμα έχει προκληθεί ζημιά (το θεωρώ σχεδόν απίθανο να μήν έχει προκληθεί).

Περίπτωση Α:

Υπαρχει ζημιά. κοινώς, την κάτσαμε τη βάρκα. Ρωτάμε τότε τους "μεγαλύτερους" στο φόρουμ τι πρέπει να κάνουμε (συνεννόηση με κατάστημα κλπ).

Περίπτωση Β:

Δεν υπάρχει ζημιά. κοινώς, φτηνά τη γλιτώσαμε! Ξαναβάζουμε το κάτοπτρο στη θέση του χωρίς να το βιδώσουμε βίαια. Πάμε να παρατηρήσουμε και δεν βλέπουμε τίποτα! Το τηλεσκόπιο χρειάζεται ευθυγράμμιση!! βλέπε http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=1018&postdays=0&postorder=asc&start=0

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται! Πάντως το να πάς στον Ορίωνα είναι κάτι που θα σε βοηθήσει πολύ...

Για κάποια άλλα γενικά ερωτήματα που ίσως να έχεις δές http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=8613&highlight=#8613

Γενικά ψαξε στο φόρουμ σε παλιά θέματα.

C8-NGT
Δημοσιεύτηκε
η εικονα που μου δινει ο αρης με 265Χ ειναι θολη και το σχημα ακανονιστο

hammer με την διαμετρο του τηλεσκοπιου σου κ την μεγεθυνση που ειχες επρεπε να εχεις πολυ καλο αποτελεσμα.Συνεπως οι πιθανοτερες αιτιες της απογοητευσης ειναι η κακη ευθυγραμμιση των κατοπτρων,η κακη ορατοτητα αυτων των ημερων κ ισως η λαθος εστιαση (?).

Μην απογοητευεσαι κ μην τα παρατας,να λες μοναχα να εισαι τυχερος κ να μην επαθε τιποτα σοβαρο το κατοπτρο,ακομα κ να γρατζουνιστηκε δεν θα εχει προβλημα.

Παντως οπως σου ειπαν κ οι αλλοι φιλοι παρε καποιο βιβλιο κ μελετα λιγο το θεμα..και βεβαια επιζητα τη συναναστροφη με αλλους ερασιτεχνες.Αν ερθεις στον "Ωριωνα" στην Πατρα θα σου προσφερουμε με χαρα τη βοηθεια μας οπως κ την παρεα μας σε παρατηρησεις!

Φιλικά,

Παναγιώτης Αντωνόπουλος

Δημοσιεύτηκε

ευχαριστω για τις κατατοπιστικες απαντησεις σας.θα ηθελα να μου πειτε

πως γινεται ευθυγραμιση σε ενα dobsonian σαν το δικο μου.

ευχαριστω πολυ.

Υ.Γ.Μπορει να ειναι αστεια η ερωτηση ας με συγχωρεσετε.

BLOODY SHADOWS
Δημοσιεύτηκε

Καθόλου αστεία, απεναντίας από τις σοβαρότερες, όσον αφορά τα νευτώνεια τηλεσκόπια. Εδώ θα χρειαστείς αρκετή μελέτη και προσεκτικό πειραματισμό. Μην πελαγώνεις, θα δεις ότι στην πορεία, όταν θα μάθεις την διαδικασία ευθυγράμμισης, θα σου γίνει ρουτίνα, διάρκειας το πολύ 5 λεπτών, κάθε φορά που θα στήνεις το τηλεσκόπιο για παρατήρηση. Θα σου συνιστούσα να ανατρέξεις στο google.com και να κάνεις αναζήτηση με τις λέξεις, αρχικά «collimation» και αργότερα «star test». Χρησιμοποίησε και τα βοηθήματα που ενδεχομένως σου συμπεριέλαβε μαζί με το τηλεσκόπιο η GSO (οδηγίες, collimation tool/eyepiece κλπ).

Παρακάτω σου παραθέτω εντελώς ενδεικτικά κάποια από τα links που βρήκα πρόχειρα και μπορείς να αντλήσεις πληροφορίες:

http://skyandtelescope.com/howto/scopes/article_787_1.asp

http://www.efn.org/~mbartels/tm/collimat.html

http://legault.club.fr/collim.html

http://members.aol.com/billferris/startest2.html

http://www.cloudynights.com/item.php?item_id=597

http://www.skywatchertelescope.net/EducationST.html

Θα σου επαναλάβω για ακόμη μια φορά: Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και στο τηλεσκόπιό σου. Γνωριστείτε καλύτερα. Το ταξίδι τώρα μόλις αρχίζει και η αστρονομία είναι μια χαλαρωτική εμπειρία, που αποφορτίζει από τις ζοχάδες της καθημερινότητας. Είδες πως σου μιλάει ο mr maxplanck? Έχει πιάσει το νόημα της ζωής!!! :wink:

Φιλικά

PapGeo

Δημοσιεύτηκε

Σιγουρα δεν ειναι και οτι καλυτερο να σου πεφτει το προσοφθαλμιο πανω στο κατοπτρο. Σιγουρα κατι θα προξενισε αλλα οχι τοσο σημαντικο ωστε να βλεπεις θολα τον Αρη.

Μη ξεχνας επισης οτι ειναι η χειροτερη εποχη με το χειροτερο καιρο για να κανεις παρατηρηση. Δε προκειται να δεις τιποτα οσο και να προσπαθεις.

Ο Αρης γενικα επειδη εχει και μιρκο μεγεθος σε σχεση με Δια και Κρονο που φαινονται καθαροτερα, απαιτειται αρκετα καλος και διαυγης ουρανος για να παρατηρησεις τελεια και να δεις πολους και θαλασσες (σκουρες περιοχες). Φαντασου οτι εγω με το 8αρι μου που ειχα παει στην Ακροκορινθο στο καστρο για παρατηρηση ειχα καταφερει να δω τον Αρη οπως στον περιγραφω. Οι συνθηκες παρατηρησης, αν εξαιρεσεις τη φωταψια της Κορινθου η οποια ηταν τρομακτικη, ηταν πολυ καλες με αποτελεσμα να καταφερω να δω αρκετα αντικειμενα εκεινη τη νυχτα.

Επισης μη δινεις σημασια στις μεγενθυσεις. Δε παιζει ρολο το 500χ το 700χ κλπ. Οι μεγενθυσεις αυτες αξιζουν για τηλεσκοπια τεραστια, απο 16 ιντσες και απανω. Τωρα σε 8αρι μπορει να σου λενε οτι μπορεις να βαλεις μεχρι και 400 μεγενθυσεις. Και παλι δε θα δεις τιποτα. Ασταθης εικονα τρεμουλιαστη με τρελη θαμπαδα. Χρησιμοποιησες πολυ σωστα μια καλη μεγεθυνση γυρω στις 250 φορες. Σε τετοιες ομως μεγεθυνσεις χρειαζεσαι και παλι τρελιαρη ουρανο!

Μεσα απο Αθηνα κατσε σε μικροτερες μεγεθυνσεις. Και μη περιμενεις πολλα. Παρε το τηλεσκοπιο σου και πηγαινε σε εξοχη... εκει πραγματικα θα καταλαβεις τι αξιζει!

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

ευχαριστω για τις υποδειξεις σας, βοηθατε πραγματικα ολους εμας τους νεους στο δυσκολο τομεα της αστροπαρατηρησης.

ελαβα σοβαρα αυτα που μου ειπατε και πλεον βλεπω τα πραγματα διαφορετικα.την απογοητευση διαδεχτηκε η ευτυχια αφου εδω και 2 μερες

παρατηρω το Μ42 και τον κρονο και εχω τρελαθει απο την εικονα τους.

το Μ42 το ειδα τελειως τυχαια,απο μικρος ειχα κολλησει στην θεα των αστεριων αυτων αλλα μολις πριν 3 μερες εμαθα οτι ειναι ο αστερισμος

του ωριονα.

περιμενω να μου πειτε και αλλα messier που ειναι ευκολα παρατηρησημα

ευχαριστω

BLOODY SHADOWS
Δημοσιεύτηκε
ευχαριστω για τις υποδειξεις σας, βοηθατε πραγματικα ολους εμας τους νεους στο δυσκολο τομεα της αστροπαρατηρησης.

ελαβα σοβαρα αυτα που μου ειπατε και πλεον βλεπω τα πραγματα διαφορετικα.την απογοητευση διαδεχτηκε η ευτυχια αφου εδω και 2 μερες

παρατηρω το Μ42 και τον κρονο και εχω τρελαθει απο την εικονα τους.

το Μ42 το ειδα τελειως τυχαια,απο μικρος ειχα κολλησει στην θεα των αστεριων αυτων αλλα μολις πριν 3 μερες εμαθα οτι ειναι ο αστερισμος

του ωριονα.

περιμενω να μου πειτε και αλλα messier που ειναι ευκολα παρατηρησημα

ευχαριστω

χαιρομαι φιλε μου!!! :D

δοκιμασε να δεις m45(πλειαδες) που ειναι το πιο ευκολο απο ολα!φαινεται κ με το ματι..για να σε βοηθησω λιγο,ειναι κοντα στον πλανητη Αρη. :wink:

το m41 εγω εχω ακομη κατεφερει να δω,αλλα δν ειναι καθολου ευκολο.εψαχνα αρκετη ωρα.

για αλλα ευκολα,περιμενω κ γω ν'ακουσω απο τους παλαιοτερους στο χομπι..

Υ.Σ:το nightwatch το πηρες??? :roll:

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

celestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.

Δημοσιεύτηκε
το m41 εγω εχω ακομη κατεφερει να δω,αλλα δν ειναι καθολου ευκολο.εψαχνα αρκετη ωρα.

Πολυ ευκολο ειναι, φαινεται και με γυμνο ματι απο σκοτεινο ουρανο. Καποιες καλες νυχτες το χω δει με γυμνο ματι και απο το μπαλκονι μου.

Αλλα ευκολα Messier ειναι τα 36-37-38 στον Ηνιοχο, το M35 στους Διδυμους (μπορεις να διακρινεις το αμυδρο ανοικτο σμηνος NGC2158 στο ιδιο πεδιο; με μικρα τηλεσκοπια φαινεται σαν συνεφακι...)

Ψαξε επισης το M52 στην Κασσιοπη και το NGC7789 στον ιδιο αστερισμο,επισης ανοικτα σμηνη.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

ευχαριστω πολυ οσον αφορα το Μ45 το εχω παρατηρησει απο την πρωτη

μερα,το βιβλιο το εχω παρει και προσπαθω να κατανοησω καποια πραγματα.

BLOODY SHADOWS
Δημοσιεύτηκε

Πολυ ευκολο ειναι, φαινεται και με γυμνο ματι απο σκοτεινο ουρανο. Καποιες καλες νυχτες το χω δει με γυμνο ματι και απο το μπαλκονι μου.

Αλλα ευκολα Messier ειναι τα 36-37-38 στον Ηνιοχο, το M35 στους Διδυμους (μπορεις να διακρινεις το αμυδρο ανοικτο σμηνος NGC2158 στο ιδιο πεδιο; με μικρα τηλεσκοπια φαινεται σαν συνεφακι...)

Ψαξε επισης το M52 στην Κασσιοπη και το NGC7789 στον ιδιο αστερισμο,επισης ανοικτα σμηνη.

εγω απο Αθηνα δν το εβλεπα με γυμνο ματι..σε αντιθεση με το m42!

οταν εννοω δν ειναι ευκολο,εννοω οτι δν ειναι σαν τον m45 που το βλεπεις με τα ματια κ στοχευεις με το τηλεσκοπιο κ ιδου..

θελει ψαξιμο για το που ακριβως ειναι...

εμενα μου πηρε 3-4 λεπτα,εψαξα λιγο πιο κατω απο τον Συριο κ το ειδα.

Γιωργο..ευχαριστουμε για τα messier!αν μου κανει τη χαρη ο καιρος σημερα θα δοκιμασω,αν κ το φεγγαρι θα με εμποδιζει παρα πολυ. :cry:

ΕΡΩΤΗΣΗ:το ngc7000,ngc6992 κ το ngc6960 ειναι ευκολα???

θελω πολυ να τα δω!οπως κ τα ngc884 κ ngc869!

να τα ξεχασω απο Αθηνα?? :cry: :cry: :cry: :cry:

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

Δημοσιεύτηκε

να τα ξεχασω απο Αθηνα??

NGC7000 (North America) και NGC6992,NGC6960 (Veil) απο Αθηνα;;;;;;

Ωραιο ανεκδοτο!!!! :D

Μια-δυο εξαιρετικες βραδιες (οριακο μεγεθος στο ζενιθ 5+) εχω δει ενα ιχνος του Veil απο το μπαλκονι μου με 8"+O-III.

Πηγαινε πολλα km μακρια απο Αθηνα εχοντας μαζι και κανα φιλτρο UHC η O-III και θα τα δεις.

Δημοσιεύτηκε
ευχαριστω πολυ,οσον αφορα γαλαξιες ποιοι απο αυτους μπορουν να παρατηρηθουν υπο τελειες συνθηκες παρατηρησης
BLOODY SHADOWS
Δημοσιεύτηκε

Η ερωτηση σου ειναι ανευ νοηματος..τι παει να πει να παρατηρηθουν; με κυαλια; με τηλεκοπιο; κι αν ναι τι ανοιγματος;;;

Και να παρατηρηθουν πως; απλως ορατοι; να διακρινεις καποια δομη;;;;

Την απαντηση θα την βρεις παρατηρωντας μονος σου!

Δημοσιεύτηκε

να τα ξεχασω απο Αθηνα??

NGC7000 (North America) και NGC6992,NGC6960 (Veil) απο Αθηνα;;;;;;

Ωραιο ανεκδοτο!!!! :D

Μια-δυο εξαιρετικες βραδιες (οριακο μεγεθος στο ζενιθ 5+) εχω δει ενα ιχνος του Veil απο το μπαλκονι μου με 8"+O-III.

Πηγαινε πολλα km μακρια απο Αθηνα εχοντας μαζι και κανα φιλτρο UHC η O-III και θα τα δεις.

κριμα..κ φαινονται πολυ εντυπωσιακα. :(

οταν παρω καλυτερο τηλεσκοπιο θα προσπαθησω,τωρα απο Αθηνα κ με 4.5" νομιζω πως θα ναι απλα χασιμο χρονου.

το Ο-ΙΙΙ βοηθαει καθολου σε μικρου διαμετρου τηλεσκοπια οπως το δικο μου??

BRESSER-GALAXIA(114/900)

K-6mm,K-25mm,barlow 2x

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδιά, αφήστε τα NGC και πιάστε τα messier απο αθήνα. Αφού δείτε ένα μεγάλο μέρος παλέψτε και με φωτεινά NGC. Σας το λέω σαν ομοιοπαθής! Και απο την πόλη βλέπετε συνεχώς πλανήτες και σελήνη.... θα σας προσφέρουν πολλές συγκινήσεις...

Ξεκινίστε με κάτι που κάνει ΜΠΑΜ, για να μάθετε να χειρίζεστε το τηλεσκόπιό σας, και κυρίως να βολευτείτε με το finderscope, και μετά θα έρθουν όλα.

Πάντως απο γαλαξίες απο αθήνα μην περιμένεις πολλά... τον πυρήνα της ανδρομέδας, και με δυσκολία σε πολυυυυύ καλές νύχτες, ένα σκοτεινό συννεφάκι που με λίγη φαντασία γινεται ο M51! Όταν πάς για δύσκολα φροντισε να βρίσκονται όσο πιο κοντά στο ζενίθ γίνεται... , (σημ: αυτά τα βλέπω απο την δική μου περιοχή. Μπορεί κάποιος να μένει κάπου με λιγότερη φωτορύπανση)

Ένα ΟΙΙΙ είναι χρήσιμο για πλανητικά νεφ, ειδικά απο την πόλη.....

Θέλει υπομονή... Δύσκολη η ζωή στην πόλη!

σημ2: έχω 8ιντσο νευτώνιο

C8-NGT
Δημοσιεύτηκε
...το Ο-ΙΙΙ βοηθαει καθολου σε μικρου διαμετρου τηλεσκοπια οπως το δικο μου??

Ξέχασέ το, είναι σαν να βάζεις ένα μαύρο καπάκι στο πρωτεύον.

Γιά το Veil συγκεκριμένα, έχω δεί ικανοποιητικές εικόνες από 10ιντσο και πάνω -και όντως είναι πολύ όμορφο.

Χρήστος Μαρινός

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης