Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας θα ηθελα να παραθεσω καποιες αποριες μου αν ειναι δυνατον .

Διαβαζοντας στο Backyard για τα προσοφθαλμια ευρεως πεδιου και επειτα απο συζητηση με καποιον αρμοδιο και επειδη το καλοκαιρι θα εχω την ευκαιρια να απολαυσω σκοτεινους ουρανους μακρια απτην πολη θα ηθελα να μου κανετε καποιες προτασεις προσοφθαλμιων ευρεως πεδιου για deep sky περα απο Nagler γιατι ισως δεν το σηκωνει η τσεπη μου στην παρουσα φαση . Παρολα αυτα αν πιστευετε οτι καποιο Nagler πραγματικα αξιζει αναφερτε το

Επιπλεον εχω ακουσει οτι στην περιπτωση της Αφροδιτης με την χρηση ειδικου φιλτρου μπορεις να δεις καποια νεφικα χαρακτηριστικα. Αυτο ισχυει η οχι ?

Ο εξοπλισμος μου ειναι ο εξης :

-Νευτωνιο 8ιντσο Skywatcher 200mm/1000mm

-EQ-5 με το μοτερακι για παρακολουθηση

-Ενα 28αρι προσ/μιο που ειχε απο την μανα του

-Ενα ζουμ προσοφθαλμιο της Celestron 8-24

-Ενα 6αρι προσοφθαλμιο της Skywatcher(προφανως το χρησιμοποιω για πλανητικη παρατηρηση κυριως)

-Ο Τele-Vue Barlow 2X

-Φιλτρο Σεληνης

-Φιλτρο Ηλιου

-(Δεν αναφερω τους χαρτες και τα βιβλια )

Ποια πιστευετε οτι θα επρεπε να ειναι η επομενη αγορα μου και γιατι ; (δεν σκοπευω να κανω αναβαθμιση σε goto σε αμμεσο χρονικο διαστημα )

Ευχαριστω εκ των προτερων

:)

KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Δημοσιεύτηκε

Καμία :-#!!!

Ο εξοπλισμός που έχεις μου φαίνεται πάρα πολύ πλήρης. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πας σε κάποια εξόρμηση, όπως η 7η Πανελλήνια. Να χρησιμοποιήσεις σοβαρά αυτά που έχεις, να δοκιμάσεις και άλλα προσοφθάλμια και μετά βλέπεις τί σου χρειάζεται να αγοράσεις.

\"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Δημοσιεύτηκε

Nαι το επιδιωκω αλλα δυστυχως στην περιπτωση του ανηλικου μαθητη δεν ειναι και πολυ ευκολο να σου δωσουν αδεια να πας στην Καστορια :Ρ μπορει να παω στον Παρνωνα φετος. Παντως μου δινεται η ευκαιρια να παρατηρησω περα απτον φωτωρυπασμενο ουρανο της Αθηνας στο χωριο μου στα Ιωαννινα...

Τελος παντων στο θεμα του εξοπλισμου τωρα εχεις να μου προτεινεις καποια κατασκευη να φτιαξω που να με βοηθησει?? επισης ενα πλανητικο φιλτρο για την αυξηση του κοντραστ και την παρατηρηση των ζωνων του δια και του Κρονου πιστευω θα μου ηταν ευπροσδεκτο. Τελος η Neximage5 με ενδιαφερει και αυτη .( βεβαια ολα αυτα που σου λεω θα τα αποκτησω μακροπροθεσμα οχι στο αμμεσο μελλον ). Επιπλεον οσον αφορα τα φιλτρα νεφελωματων δεν πιστευεις οτι καποιο θα βοηθησει???Eπισης θα χρεαστω dew shield η dew heater? πιστευω πως τον heater οχι αλλα ενα shield αξιζει να κατασκευασω??

Δημοσιεύτηκε

Η πρώτη αγορά που προτείνω είναι ένα Telrad. Ο χρόνος που θα σου γλιτώσει και η ευκολία στην εύρεση αντικειμένων αξίζουν και με το παραπάνω.

Όσον αφορά φίλτρα νεφελωμάτων, όπως έχουμε πει επανειλημμένα αν πάρεις ένα φίλτρο τότε αυτό πρέπει να είναι στενού εύρους UHC (π.χ. Lumicon UHC, Orion Ultrablock).

Dew shield/heater για τα νευτώνεια δεν πολυχρειάζονται εκτός και αν παρατηρείς χειμωνιάτικα ή σε μέρος με πάρα πολλή υγρασία. Τα πλανητικά φίλτρα σε γενικές γραμμές δεν κάνουν θαύματα και δεν κρίνω σκόπιμο να πάρεις.

Προσοφθάλμιο δε χρειάζεσαι αν υπολογίσουμε τον ζουμ, όμως να ξέρεις ότι οι μεμονωμένοι καλοί φακοί είναι πολύ ανώτεροι. Αν το σκεφτείς να αγοράσεις, κοίτα τους Hyperion που είναι οικονομικοί.

Τέλος, μάθε οπωσδήποτε να κάνεις καλή ευθυγράμμιση (δοκίμασε τη φτηνή μέθοδο με το κουτάκι του φιλμ και αν δυσκολεύεσαι βλέπουμε και για κανένα αξεσουάρ ευθυγράμμισης).

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Για το Τελραντ το σκεφτομαι ακομα δεν ξερω θα δω.

Για το φιλτρο νεφελωματων θα το κοιταξω αμα ειναι .

Το γνωριζω αυτο για τα προσ/μια οτι τα μεμονωμενα ειναι πολυ καλυτερα . Για αυτο ρωταω αν μια αγορα της της ταξη 30mm και πανω θα αξιζε

Μια αλλη ερωτηση σχετικα με τον εξοπλισμο ειναι αν γινεται να αγορασω ενα φιλτρο για ηλιακη παρατηρηση H-a ή χρειαζεται ηλιακο τηλεσκοπιο. Δεν εννοω την συμβατικη ηλιακη παρατηρηση που κανω με το φιλτρο ηλιου μου αλλα να μπορω να βλεπω τις προεξοχες για παραδειγμα και το πορτοκαλοκοκκινο χρωμα. Αυτο υφισταται η οχι? Δυστηχως αυτο το θεμα δεν το χω πολυ ψαξει και ειμαι λιγο απειρος.

Για την ευθυγραμμιση το γνωριζω.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης