Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αστρόφιλοι καλησπέρα.

Ηθελα να ρωτήσω πως κάνουν οδήγηση στην βάση αυτή Celestron CG5 Advanced GT

(η βάση δεν είναι δικιά μου αλλά ενός πολύ καλού φίλου).

Εβαλα την ascom platoform ver6

Κατεβασα απο το ιδιο site κάτι drivers που έχει η Celestron

Περασα τους drivers για την qhy5 και τέλος εβαλα το phd.

H βάση έχει autoguider.

Ετσι το πρώτο που έκανα ήταν να το συνδέσω με ST4 (on camera)......αλλά τζίφος...στο phd δεν πατιέται το κουμπί με το εικονίδιο της βάσης.

Δεύτερο βήμα ... ascom ....πέρασα και το eqmod αλλά τίποτα με τo phd

Και στις δυο περιπτώσεις το phd βλέπει κανονικά την οδηγητική κάμερα αλλά όχι την βάση.

Αν κάποιος αστρόφιλος το έχει κανει θα παρακαλέσω να μου πει τον τροπο είτε με πμ

Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε βοήθεια.

Εχω ψάξει στο νετ πολύ και έχω δει κάποιες περιπτώσεις που τα έχουν καταφέρει. Τι δεν κάνω σωστά ?

Φιλικα

Γιώργος

ATLAS TEAM OBSERVATORY

http://atlasobs.blogspot.gr/

Δημοσιεύτηκε

Αν θες να κάνεις οδήγηση μέσω ascom θα κατεβάσεις τους ascom drivers για Celestron από το site της Ascom http://ascom-standards.org/Downloads/ScopeDrivers.htm.

Αφού έχεις και έχεις κάνει align με 2-3 άστρα θα συνδέσεις την στήριξη με το καλώδιο της CG5 μέσω του χειριστηρίου με τον υπολογιστή (εφόσον δεν έχεις com θύρα θα χρειαστείς ένα καλώδιο usb to serial ). Στην συνέχεια στο phd θα επιλέξεις την κάμερα με τους ascom drivers της qhy και αφού επιλέξεις από πάνω ότι η σύνδεση με την στήριξη θα γίνει μεσώ ascom θα επιλέξεις κάτω το εικονίδιο της στήριξης και θα διαλέξεις τους ascom drivers της celestron ( προσοχή θα πρέπει να ορίσεις την σωστή com θυρα ) και είσαι έτοιμος . Αν θες με st4 στο phd απάνω θα επιλέξεις στην σύνδεση με την στήριξη 'on camera'

Ελπίζω να βοήθησα και μην σε μπέρδεψα περισσότερο :)

Δημοσιεύτηκε

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις Αντωνη και Ηλία

τα κατεβάσα αυτα που εχετε δωσει αλλα το συνδεσα κατευθειαν στο λαπτοπ χωρις να εχω κανει allign με

2-3 αστρα.

αυτό τελικά φταίει ?

ATLAS TEAM OBSERVATORY

http://atlasobs.blogspot.gr/

Δημοσιεύτηκε
Πρέπει να έχεις κάνει align την βάση και μετά να κάνεις σύνδεση με το Phd.

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε

Τώρα είναι στα δικά μου χέρια.....

1)Πρώτα κάνεις align την βάση με 1-2-3-4 αστέρια,πλανητική,last align,quick align,οτι θέλεις αρκει να έχεις καλή πολική(με drift)

2)Μετά απο το PHD διαλέγεις Celestron Ascom Drivers, την COM θύρα που βλέπει το καλώδιο σου

3)Ξεκινάς :cheesy:

To EQMOD είναι μόνο για synta (skywatcher) δεν κάνει για την celestron.

Επίσης δες MENU-UTILITIES-Version τι έχεις στο χειριστήριο και στα μοτέρ.

Αν έχεις το παλιό χειριστήριο version 3.xx και όχι 4.χχ δεν μπορείς να κάνεις αναβάθμιση.

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε
Εμένα η κάμερα μου δεν έχει st-4(Meade DSI) αρα κάνω οδήγηση με αυτό και διαλέγω ascom driver. Λογικά στην Qhy5 θα διαλέξεις On camera(ας με διόρθωση κάποιος αν κάνω λάθος).

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης