Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Είμαι κάτοχος 200mm/1000mm νευτωνείου Skywatcher black και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Έχω τον barlow 2X TeleVue και οταν το χρησιμοποιω μαζι με τον WA Plossl 6mm Eeyepiece το ειδωλο που περνω πασχει απο μια θολουρα και απο καποια χρωματικα σφαλματα στην περιφερεια του ειδωλου ( οχι του πεδιου) . Το ίδιο γίνεται όταν το χρησιμοποιώ και με το 8-24mm zoom Celestron σαφως στα 8 mm . Γενικότερα στην ψηλές μεγενθύσεις με την χρήση μπάρλοω βλέπω αυτό το πρόβλημα . Χωρίς αυτόν δεν παρατηρώ κάτι τέτοιο.το χρησιμοποιώ για πλανητική παρατήρηση φυσικά.Μπορεί να φταίει το seeing? η παραμετρος του seeing παιζει μεγαλυτερο ρόλο σε μεγαλυτερες μεγενθύσεις? Σε τι μπορεί να οφείλεται?? (collimation είναι οκ )
KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Δημοσιεύτηκε

Χρησιμοποιώντας τον 6mm μαζί με barlow x2 πιάνεις μεγέθυνση της τάξεως των 333,33...x, αυτή η μεγέθυνση απαιτεί πολύ καλούς ουρανούς για να έχεις καλό είδωλο, εγώ τις περισσότερες φορές φτάνω μέχρι 150χ, επίσης όσον αφορά τον zoom νομίζω ότι πρόβλημα εκεί είναι το ίδιο σε μικρότερο βαθμό βέβαια, αλλα και ότι οι zoom φακοί για πετυχαίνουν μεταβλητές μεγεθύνσεις χρησιμοποιούν έναν φακό barlow, άρα ίσως παίζει κάτι με τους δυο barlow στην σειρά.

Μηνάς

I''ve seen things you people wouldn''t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like tears... in rain. Time to die.
Δημοσιεύτηκε
Mινα πρεπει να χεις δικιο γιατι σημερα που ρωτησα και στον Πλανηταριο το ιδιο μου πανε. Οτι παιζει ρολο το seeing, To χα υποπτευθει αλλα το εξακριβωσα τωρα :) ευχαριστω για την απαντηση σου
KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Δημοσιεύτηκε
Βεβαιως, εχω το ιδιο τηλεσκοπειο περιπου και δεν μπορεις να πας κατω απο 10mm και 2Χ σε συνθηκες πολης με τιποτα, απο τερμα σκοταδι και καλο seeing ισως δουλεψει στα 300x-350x

Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.

HEQ5 Pro synscan

Bresser skylux 70/700.

Logitech webcam.

A3 webcam

Samsung pl70 12mp. compact camera

Acer Aspire One.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης