Στρατος τσιβιρλης Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2013 Προσωπικά σαν Στράτος θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά πιστό και κοντά στο Θεό.Το αν ο Θεός δημιούργησε ''κατ'εικόνα του το ανθρώπινο γένος,τον άνδρα και τη γυναίκα,είναι ζήτημα πίστης.Το ότι οι πρόγονοι μας όμως πάσχιζαν για αιώνες να ολοκληρωθούν σύμφωνα με την εικόνα που είχαν για το Θεό τους είναι ιστορικό γεγονός. Καθ'όλη τη διάρκεια των αιώνων που ο θεός των Ιουδαίων και των Χριστιανών ήταν η αδιαφιλονίκητη απόλυτη πραγματικότητα της Δύσης,οι Ευρωπαίοι (κι αργότερα οι Αμερικανοί)επιχειρούσαν να τον έχουν σαν παράδειγμα στη ζωή τους.Κατά τη γνώμη μου τα έκαναν σαν τα μούτρα τους διότι έπεσαν στη παγίδα του Καθολικού δόγματος imitatio Dei(μίμηση του θεού) το οποίο αρχικά ήταν μια κεντρική ιδέα της Ιουδαικής ευσέβειας.Αποτέλεσμα? Πολλοί άνθρωποι στη δύση δεν πιστεύουν πια στο Θεό.Ένα βιβλίο που έγραψαν άνθρωποι ''Εβραίοι'' όπως αναφέρει ο φίλος παραπάνω στο σχόλιο του ,έχει γνωρίσει μια επιτυχία που ξεπερνά και τα πιο τρελά όνειρα οποιουδήποτε συγγραφέα που κανένας ήρωας σε οποιοδήποτε βιβλίο δεν έτυχε της αποδοχής που έτυχε ο Θεός.Εχω διαβάσει αρκετά τη παλαιά και τη καινή Διαθήκη και θυμάμαι πάντα τον εαυτό μου να βρίσκει αντιφάσεις ανάμεσα στα δύο αυτά βιβλία.Τελικά τι είδους"πρόσωπο'' είναι ο Θεός?Ποια είναι η'' ιστορία της ζωής'' του?Είναι δυνατόν να τον προσεγγίσω όχι ως αντικείμενο θρησκευτικής ευλάβειας,αλλά ως το πρωταγωνιστή του σημαντικότερου κειμένου στον κόσμο?Την πιο σωστή απάντηση κατ'εμέ την πόσταρε ο φίλος arroway με Σοφότατο Ιερέα που έστειλε ένα σαφέστατο μήνυμα για όσους το κατάλαβαν:Πως οι θρησκείες είναι αναγκασμένες να εξελιχθούν στη σχέση τους με τον Ανθρωπο!! http://suprnovagr.blogspot.gr/
Skyline Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2013 Δε βλεπω κανεναν απολυτως λογο για την υπαρξη θρησκειων στον 21ο αιωνα. Το συμπαν δημιουργηθηκε απο φυσικες δυναμεις και οχι υπερ-φυσικες.
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2013 https://www.youtube.com/watch?v=0MNvms-r73U Δεν έχω λόγια... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Roofastro Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2013 hypercube +1 το πιστεύω ακράδαντα αυτό που λες και υπάρχουν και τεκμήρια ανά τον κόσμο αρκεί να ξέρεις που και πως να κοιτάξεις. ( αρχαιολογικοί χώροι ) όσο για τα υπόλοιπα άμα θέλεις στείλε πμ για να μην μας πουν και συνωμοσιολόγους Skyline οσο για αυτο που λες η επιστημη και η φυσικη σημερα μπορει να εξετασει μονο μετα την στιγμη της δημιουργιας του συμπαντος ( 10^-43 sec μετα την Μεγαλη Εκρηξη και οχι πριν ) αρα δεν ξερουμε τι πυροδοτησε αυτη την εκρηξη η τι υπηρχε πριν με σιγουρια οποτε δεν ειμαστε σε θεση να πουμε οτι δημιουργηθηκε απο φυσικες δυναμεις μονο Sailor Saturn οπως προανεφεραν οι φιλοι ερασιτεχνες αστρονομοι η επιστημη ειναι αλλο πραγμα απο την θρησκεια και με το να εξεταζεις την θρησκεια με το εργαλειο που ονομαζεται επιστημη ειναι αδυνατον. Ειναι σαν να προσπαθεις να βιδωσεις μια βιδα με ενα πριονι . Στο τελος δεν θα τα καταφερεις και θα καταληξεις να πιστευεις οτι το πριονι η η βιδα ειναι βλακειες . Επιπλεον εχω διαβασει για αρκετες περιπτωσεις ανθρωπων θεολογων που εχουν μελετησει φυσικη . Επιπλεον η θεωρια του δαρβινισμου ειναι απλα μια πολυ καλη θεωρια ( οπως και η θεωρια των υπερχορδων ) αλλα προς το παρον παραμενει θεωρια και δεν ειναι 100% σιγουρο οτι ισχυει, εστω με την μορφη που ξερουμε Και οσο για το θεμα του θανατου μπορουμε μονο να τον ξεγελασουμε και να τον παρατεινουμε δεν μπορουμε να τον νικησουμε δυστυχως και ειλικρινα δεν πιστευω οτι θα γινοταν .Το γεγονος επισης οτι δεν τον καταλαβαινουμε ειναι υποκειμενικο σε μεγαλο βαθμο . Για παραδειγμα εγω μπορω να σου πω οτι τον καταλαβαινω αυτον και την μορφη του ενω καποιος αλλος οχι Τελος οπως ανεφερα πιο πανω η θρησκεια ( τουλαχιστον για εμενα ) ειναι διαφορετικο πραγμα απο την πιστη και το θειο . Για αυτο υπαρχουν Αθρησκοι ανθρωποι που πιστευουν στο υπερφυσικο οπως και Αθεοι που δεν πιστευουν . Επισης μονο και μονο το γεγονος οτι γνωριζουμε και κατανουμε το 4 % του συμπαντος ( σκοτεινη υλη-σκοτεινη ενεργεια παραμενουν μυστηρια ) και οτι εχιε αποδειχθει οτι χρησιμοποιουμε μικρο τμημα του εγκεφαλου μας πιστευω ειναι λιγο αλαζονικο να λεμε οτι τα γνωριζουμε ολα . Οπως και οταν πιστευαν οτι ο ολος ο κοσμος ειναι ο γαλαξιας μας ετσι και τωρα δεν ξερουμε τι μπορει να υπαρχει περα απτο συμπαν η τι να το δημιουργησε πραγμα ομως που δεν αποκλειει την υπαρξη μιας ανωτερης δυναμης ) KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2013 Το θέμα αυτόα)κακώς άνοιξεβ)κακώς δεν έχει κλειδωθεί ακόμα.Δεν έχει σχέση με την ερασιτεχνική αστρονομία και δεν μας ενδιαφέρει η σωτηρία της ψυχής του δημιουργού του βίντεο.Επίσης οι θρησκευτικές αναζητήσεις των μελών του φόρουμ δεν καταλαβαίνω τι θέση έχουν εδώ.ΥΓ το τι γίνεται στον Πανάγιο Τάφο όταν ανάβει το θείο φως (καθώς και πόσο δύσκολο είναι να κρύψεις ένα σπίρτο πάνω σου)???Στο εν λόγω επαναλαμβανόμενο "θαύμα" μάλλον βρίσκεται και η εξήγηση γιατι δεν εορτάζουμε το Πάσχα με το γρηγοριανό ημερολόγιο αλλά με το ιουλιανό προφανώς αδυνατούσε να αλλάξει ημερομηνία το "θαύμα" ακολουθώντας το νέο ημερολόγιο... (ναι ειμαι εκτός θέματος αλλά δεν μπορούσα να μην το σχολιάσω)Άντε να πέφτει το λουκέτο... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Roofastro Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2013 Το θέμα αυτόα)κακώς άνοιξεβ)κακώς δεν έχει κλειδωθεί ακόμα.Δεν έχει σχέση με την ερασιτεχνική αστρονομία και δεν μας ενδιαφέρει η σωτηρία της ψυχής του δημιουργού του βίντεο.Επίσης οι θρησκευτικές αναζητήσεις των μελών του φόρουμ δεν καταλαβαίνω τι θέση έχουν εδώ.ΥΓ το τι γίνεται στον Πανάγιο Τάφο όταν ανάβει το θείο φως (καθώς και πόσο δύσκολο είναι να κρύψεις ένα σπίρτο πάνω σου)???Στο εν λόγω επαναλαμβανόμενο "θαύμα" μάλλον βρίσκεται και η εξήγηση γιατι δεν εορτάζουμε το Πάσχα με το γρηγοριανό ημερολόγιο αλλά με το ιουλιανό προφανώς αδυνατούσε να αλλάξει ημερομηνία το "θαύμα" ακολουθώντας το νέο ημερολόγιο... (ναι ειμαι εκτός θέματος αλλά δεν μπορούσα να μην το σχολιάσω)Άντε να πέφτει το λουκέτο... θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου!! δεν εχει καν σχεση με την αστρονομια γενικοτερα ! πεσαμε ομως ολοι στην παγιδα να σχολιασουμε και να το διευρηνουμε δυστυχως :Ρ KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Στρατος τσιβιρλης Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2013 Το θέμα αυτόα)κακώς άνοιξεβ)κακώς δεν έχει κλειδωθεί ακόμα.Δεν έχει σχέση με την ερασιτεχνική αστρονομία και δεν μας ενδιαφέρει η σωτηρία της ψυχής του δημιουργού του βίντεο.Επίσης οι θρησκευτικές αναζητήσεις των μελών του φόρουμ δεν καταλαβαίνω τι θέση έχουν εδώ.ΥΓ το τι γίνεται στον Πανάγιο Τάφο όταν ανάβει το θείο φως (καθώς και πόσο δύσκολο είναι να κρύψεις ένα σπίρτο πάνω σου)???Στο εν λόγω επαναλαμβανόμενο "θαύμα" μάλλον βρίσκεται και η εξήγηση γιατι δεν εορτάζουμε το Πάσχα με το γρηγοριανό ημερολόγιο αλλά με το ιουλιανό προφανώς αδυνατούσε να αλλάξει ημερομηνία το "θαύμα" ακολουθώντας το νέο ημερολόγιο... (ναι ειμαι εκτός θέματος αλλά δεν μπορούσα να μην το σχολιάσω)Άντε να πέφτει το λουκέτο... giorgo gr με συγχωρείς αλλά δεν ήξερα ότι το astrovox είναι ''τσιφλίκι''σου,γιατί αν δεν είναι νομίζω πως περνάς τα όρια με εκφράσεις του τύπου α) Κακώς άνοιξε β)κακώς δεν έχει κλειδωθεί ακόμα,άντε να πέφτει το λουκέτο. Προσωπικά νιώθω πως με προσβάλλεις και υποτιμάς τη κρίση του κοινού με 1100 προβολές του θέματος. http://suprnovagr.blogspot.gr/
Skyline Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2013 Οπως και να 'χει το θεμα, δεν ειναι συμβατη η συνυπαρξη αστρονομιας και μυθολογικων οντοτητων. Απλα πραγματα. Επειδη δεν ξερουμε τι εγινε πριν απο το Big Bang δε σημαινει οτι θα πεσουμε τοσο χαμηλα ωστε να μιλαμε για προφητες και θεους - τιμωρους και λοιπες ιστοριες.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 giorgo gr με συγχωρείς αλλά δεν ήξερα ότι το astrovox είναι ''τσιφλίκι''σου,γιατί αν δεν είναι νομίζω πως περνάς τα όρια με εκφράσεις του τύπου α) Κακώς άνοιξε β)κακώς δεν έχει κλειδωθεί ακόμα,άντε να πέφτει το λουκέτο. Προσωπικά νιώθω πως με προσβάλλεις και υποτιμάς τη κρίση του κοινού με 1100 προβολές του θέματος. Ναι έκανα λάθος που ειπα να κλειδωθεί. Να σβηστεί πρέπει γιατί δεν έχει καμία σχέση με αστρονομία και θέματα που άπτονται θρησκευτικών πεποιθήσεων δεν αναρτώνται.Το φόρουμ ειναι για την αστρονομία και όχι για φιλοσοφικές αναζητήσεις. Υπάρχουν άλλα φόρουμ για να εκφράσεις τις φιλοσοφικές σου ανησυχίες. Δεν με ενδιαφέρει τι νομίζεις και ναι καλώ να κλειδωθεί.ΥΓ τα περί αναγνώσεων δεν μου λέει τίποτα. Λίγες ακόμα αντιδικίες και θα εκτοξευθεί σε αναγνωσιμότητα.Το ίδιο έχει γίνει με παρόμοια θέματα στο παρελθόν που στο τέλος φυσικά και κλειδώθηκαν. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Στρατος τσιβιρλης Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Εάν κρίνει ο διαχειριστής του Astrovox ότι πρέπει να το σβήσει καλώς θα πράξει να το σβήσει κανένα πρόβλημα. Ίσως να τράβηξε λίγο παραπάνω το θέμα,αλλά έτσι γίνεται με τη κουβέντα πολλές φορές ξεφεύγει.Κοίταξε να γίνεις πιο ευγενικός όμως mr φορτωμένε γιατί απ'ότι ξέρω τα παλιοσήρια στο στρατό και οι τακτικές του ολοκληρωτισμού τελείωσαν τη δεκαετία του '90 και μάλλον εσύ έμεινες για να μας τα θυμίζεις. http://suprnovagr.blogspot.gr/
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Οπως και να 'χει το θεμα, δεν ειναι συμβατη η συνυπαρξη αστρονομιας και μυθολογικων οντοτητων. Απλα πραγματα. Επειδη δεν ξερουμε τι εγινε πριν απο το Big Bang δε σημαινει οτι θα πεσουμε τοσο χαμηλα ωστε να μιλαμε για προφητες και θεους - τιμωρους και λοιπες ιστοριες. Ακομα δεν μπηκες στο φορουμ και και προκαλεις ασχημα!!!! Μπορω κι εγω να προσβαλω ευκολα ολους τους αθεους αθρησκους κλπ. αλλα δεν ειναι σωστο να το κανω και ουτε θα ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν. Γιαυτο λοιπουν ΜΑΖΕΨΟΥ
dp297 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Είναι ξεκάθαρο σε εμένα πάντως ότι η επιστήμη κ η φιλοσοφία-φιλοσοφική αναζήτηση (όχι θρησκευτική) αναπόφευκτα συμπορεύονται. Ειναι πρακτικά αδύνατο κάποιος να ασχολείται με αστρονομία κ να μην έχει αναρωτηθεί για όλα αυτα τα βασικά ερωτήματα....κ γιαυτο παρόλο που καταλαβαίνω τον φίλο Γιώργο-giorgosgr, το βρίσκω αδύνατο κάποιος να μην 'ερεθιστεί' από τέτοια ερωτήματα κ ακόμα πιο αδύνατο να περιορίσεις ένα φορουμ σε πρακτικα κ μονο αστρονομικά θέματα. Ειναι η ανθρώπινη φύση τετοια που αναζητα.... Σε όλες τις περιπτώσεις νομίζω ότι οποιεσδήποτε συζητησεις μπορουν να γινουν με ηρεμο κ πολιτισμένο τρόπο και καλό θα είναι...όποιες θελήσει να εμπλακεί σε αυτες να το κανει παρουσιάζοντας επιχειρήματα όπως εφαρμόζει σε όλες τις άλλες πτυχές της ζωής του χωρίς 'άγρια' γλώσσα. PixInsight 1.8 RC7 Δημήτρης Πλατής
rem54397 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Το συγκεκριμένο βίντεο έχει ξανά ανέβει......http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=14820&postdays=0&postorder=asc&start=0 We can judge our progress by the courage of our questions and the depth of our answers, our willingness to embrace what is true rather than what feels good.— Carl Sagan
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 απ'ότι ξέρω τα παλιοσήρια στο στρατό και οι τακτικές του ολοκληρωτισμού τελείωσαν τη δεκαετία του '90 και μάλλον εσύ έμεινες για να μας τα θυμίζεις. Και οι "φιλοσοφικές" αναζητήσεις τελείωσαν και καμιά σχέση δεν έχουν με την αστρονομία και μην ανοίγεις ασκούς του αιόλου για το θεό και αν υπάρχει κλπ κλπ δεν ειναι θέμα που θα συζητηθεί στο παρον φόρουμ και ούτε βλέπω να συζητείται σε κανένα από τα 2-3 φόρουμ αστρονομίας του εξωτερικού που παρατηρώ και ναι φροντίζω να στο θυμίζω ως "παλιοσείρι". Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Skyline Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Οπως και να 'χει το θεμα, δεν ειναι συμβατη η συνυπαρξη αστρονομιας και μυθολογικων οντοτητων. Απλα πραγματα. Επειδη δεν ξερουμε τι εγινε πριν απο το Big Bang δε σημαινει οτι θα πεσουμε τοσο χαμηλα ωστε να μιλαμε για προφητες και θεους - τιμωρους και λοιπες ιστοριες. Ακομα δεν μπηκες στο φορουμ και και προκαλεις ασχημα!!!! Μπορω κι εγω να προσβαλω ευκολα ολους τους αθεους αθρησκους κλπ. αλλα δεν ειναι σωστο να το κανω και ουτε θα ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν. Γιαυτο λοιπουν ΜΑΖΕΨΟΥ Δε μπηκα σε αντιπαραθεση με κανεναν προσωπικα, εσυ κανεις προσωπικη επιθεση εναντιον μου, οχι εγω. Επομενως εσυ πρεπει να μαζευτεις κι οχι εγω. Οι προσωπικες επιθεσεις δεν επιτρεπονται, οχι η εκφραση αποψεων ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΙΧΜΕΣ. Εκανες λοιπον μεγαλο φαουλ που πηρες ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ κατι που δεν θα επρεπε, διοτι δεν απευθυνθηκα ποτε σε εσενα.
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δεν υπάρχει αστρονομική παρέα που να μην έχει συζητήσει εξαντλητικά το συγκεκριμένο θέμα διά ζώσης. Η εμπειρία, όμως, έχει δείξει πως δύσκολα ένα τέτοιο θέμα καταλήγει σε γόνιμη συζήτηση σε ένα φόρουμ, για πολλούς λόγους που οι περισσότεροι από εσάς μπορείτε να φανταστείτε. Παρακαλώ να μην μπλέξουμε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και άπλωμα της συζήτησης, αν κάποιος έχει να πει μια σκέψη για το βίντεο ας το κάνει και αν κάποια στιγμή οι διαχειριστές κρίνουμε πως η συζήτηση δεν είναι πλέον γόνιμη ή δεν εξυπηρετεί κάτι ή είναι εκτός πλαισίου θα επέμβουμε. Από σχετικές υποδείξεις, πάντως, δε νομίζω πως έχουμε ανάγκη. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
hypercube Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 giorgosgr μου θυμίζεις κάτι αυστηρούς καθηγητές που δε σηκώναν πολλές κουβέντες πέρα απο το θέμα του μαθήματος και πολλούς χαβαλέδες Το παρόν θέμα είναι στις λοιπές συζητήσεις και πιστεύω πως θα μπορούσαν να αφιερωθούν 3-4 σελίδες για τις θρησκοφιλοσοφικές ανησυχίες μας. Το θέμα επίσης συνδέεται έμμεσα με την αστρονομία, μιας που είναι ένας κλάδος της φυσικής που μας έχει βοηθήσει να καταλάβουμε αρκετά για την ιστορία του σύμπαντος και αντιτίθεται σε αυτό που υποστηρίζει η εκάστοτε θρησκεία. Αυτό θίξαμε εδώ αρχικά, βέβαια, σε θέματα τέτοιου μεγέθους πάντα υπάρχει πιθανότητα να ξεφύγει λίγο η συζήτηση, αφού είμαι σίγουρος πως το 90% των ατόμων όλων των ηλικιών εδώ μέσα θα έγραφε ολόκληρη έκθεση για αυτό, όπως επίσης να δημιουργηθούν διαμάχες και να θιχτούν κάποιοι και εδώ δικαιώνεσαι, εφόσον θες να αποφύγουμε κάτι τέτοιο. Θα μπορούσες όμως, σαν παλαιότερος, απλά και πολύ πιο φιλικά για τους νέους χρήστες του φόρουμ να υποδείξεις οτι το θέμα ξεφεύγει της αστρονομίας και με πιο διπλωματικό τρόπο να μας προσγειώσεις κάπως. Οχι να του επιτεθείς λέγοντας για κλείσιμο και σφράγισμα. Δείξε το καλό παράδειγμα! Φιλικά, Γιάννης. Γιάννης
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δε μπηκα σε αντιπαραθεση με κανεναν προσωπικα, εσυ κανεις προσωπικη επιθεση εναντιον μου, οχι εγω. Επομενως εσυ πρεπει να μαζευτεις κι οχι εγω. Οι προσωπικες επιθεσεις δεν επιτρεπονται, οχι η εκφραση αποψεων ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΙΧΜΕΣ. Εκανες λοιπον μεγαλο φαουλ που πηρες ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ κατι που δεν θα επρεπε, διοτι δεν απευθυνθηκα ποτε σε εσενα. Οταν αναφερεσαι σε ενα μεγαλο μερος της κοινωνιας οτι "πεφτει χαμηλα", που ειναι το λιγοτερο προσβλητικο, τι πρεπει να βγει αντιπροσωπος για να μιλησει? πειτε αυτο που θελετε αλλα προσοχη στις εκφρασεις
rem54397 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Νομίζω πώς το συγκεκριμένο θέμα έχει πολύ ενδιαφέρον απο όλες τις πλευρές και ειδικά σε μία κοινότητα αστρόφιλων, αλλα δυστηχώς χάνουμε τήν ουσία. Όσες φορές κιάν έχω εισέλθει σε τέτοιες συζητήσεις (σε παρέα ή αλλού) κυριαρχεί το ποιός θα αποδείξει οτι ξέρει ποιό πολλά και πώς θα επιβάλλει τήν αποψή του στόν αλλο....Αν καταφέρουμε έστω για μία φορά να αφήσουμε στην άκρη τους εγωισμούς και σεβαστούμε, ή δέν προκαλέσουμε τους άλλους και τίς απόψεις τους (με ασχημο τρόπο) θα είμαστε πολύ κερδισμένοι. We can judge our progress by the courage of our questions and the depth of our answers, our willingness to embrace what is true rather than what feels good.— Carl Sagan
rem54397 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Για όποιον ενδιαφέρεται να εμβαθύνει ενα πολύ ωραίο Ντοκυμαντερ με πολύπλευρη αντιμετώπιση και σεβασμό στη θρησκέια.Επεισόδιο 10 τρίτος κύκλος της σειράς Through the wormhole - Did we invent god?.Παραθέτω το λίνκ, το επεισόδιο βρίσκεται στο τέλος της σελίδας.http://greek-documentaries.blogspot.gr/2012/12/through-wormhole-season-3_31.html We can judge our progress by the courage of our questions and the depth of our answers, our willingness to embrace what is true rather than what feels good.— Carl Sagan
Skyline Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δε μπηκα σε αντιπαραθεση με κανεναν προσωπικα, εσυ κανεις προσωπικη επιθεση εναντιον μου, οχι εγω. Επομενως εσυ πρεπει να μαζευτεις κι οχι εγω. Οι προσωπικες επιθεσεις δεν επιτρεπονται, οχι η εκφραση αποψεων ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΙΧΜΕΣ. Εκανες λοιπον μεγαλο φαουλ που πηρες ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ κατι που δεν θα επρεπε, διοτι δεν απευθυνθηκα ποτε σε εσενα. Οταν αναφερεσαι σε ενα μεγαλο μερος της κοινωνιας οτι "πεφτει χαμηλα", που ειναι το λιγοτερο προσβλητικο, τι πρεπει να βγει αντιπροσωπος για να μιλησει? πειτε αυτο που θελετε αλλα προσοχη στις εκφρασεις Το οτι "πεφτει χαμηλα" το επιπεδο της συζητησης ΚΑΙ ΟΧΙ Η ....ΚΟΙΝΩΝΙΑ, οπως το εθεσες εσυ, κανει τη διαφορα. Δε μιλησα για προσωπα αλλα για επιπεδο συζητησης. Εχει τρομακτικη διαφορα. Αλλο να μιλησεις για προσωπα ή κοινωνιες στο συνολο τους και αλλο για ενα πολυ συγκεκριμενο θεμα. Και για να το κανω ακομα πιο λιανα, εαν αποκαλεσεις καποιον ανοητο, τον χαρακτηριζεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ Ως ΠΡΟΣΩΠΟ, και συνιστα προσβολη. Εαν ομως πεις οτι ειπε κατι ανοητο, τοτε μιλας για ενα πολυ συγκεκριμενο θεμα και αν θιχτει θα θιχτει για ενα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟ και οχι συνολικα. Ειναι το ιδιο πραγμα να πεις οτι εισαι σε χαμηλο επιπεδο με το να πεις οτι σε μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ το επιπεδο επεσε χαμηλα (οχι εσυ συνολικα ομως) Πρεπει να ξεχωριζουμε επιθεσεις σε ΙΔΕΕΣ, απο επιθεσεις σε προσωπα. Εσυ το βλεπεις οπαδικα το θεμα. Επειδη διαφωνουμε, σημαινει οτι επιτιθεμαι σε ΕΣΕΝΑ και οχι σε μια ιδεα. Αυτο που ειπες δεν εχει κανενα νοημα. Δηλαδη οποιος επιτειθεται στον καπιταλισμο, τον κομμουνισμο ή τον Ολυμπιακο, επιτιθεται σε προσωπα, οχι σε ιδεες; Οι ιδεες δεν ειναι κτηματα για να θιγομαστε επειδη ταυτιζομαστε με καποιες. Αλοιμονο αν εσυ προσβαλεις τον αγνωστικισμο και προσβληθω κι εγω μαζι. Αν προσβαλεις εμενα προσωπικα ως Γιωργο, εκει αλλαζει εντελως το θεμα. Αν προσβαλεις ομως μια ιδεα, τοτε απλα διαφωνουμε. Υπαρχει μια λεπτη διαχωριστικη γραμμη μεταξυ ιδεολογικης και προσωπικης επιθεσεις και θα πρεπει να την βλεπουμε παντοτε....
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 [ Δε μιλησα για προσωπα αλλα για επιπεδο συζητησης. Εχει τρομακτικη διαφορα. Τωρα εισαι σωστος!Τεσπα οπως και να'χει δεν θα ψαξουμε αν δεν εγινε σωστη διατυπωση ή αν το πηρα στραβα, λυπαμαι αν ημουν λιγο αποτομος.Α και καλως ηρθες
Roofastro Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Η όλη συζήτηση άρχισε να μου θυμίζει το ελληνικό κοινοβούλιο σε κάποια στιγμή Skyline καλώς όρισες και από μένα KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Skyline Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2013 [ Δε μιλησα για προσωπα αλλα για επιπεδο συζητησης. Εχει τρομακτικη διαφορα. Τωρα εισαι σωστος!Τεσπα οπως και να'χει δεν θα ψαξουμε αν δεν εγινε σωστη διατυπωση ή αν το πηρα στραβα, λυπαμαι αν ημουν λιγο αποτομος.Α και καλως ηρθες Καλως σας βρηκα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα