Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Πήρα το θάρρος να γράψω για τη συγκεκριμένη, μικρή, φθηνή, αλλά θαυματουργή διόπτρα, την οποία απέκτησα πριν απο ένα μήνα περίπου και μπορώ να πω οτι με έχει εκπλήξει η ποιότητά της.

Πρίσματα ΒΑΚ7, πολλαπλές επιστρώσεις (Multi Coated), διάμετρο αντικειμενικού 50mm, μεγέθυνση σταθερή 22x, κόρη εξόδου 2.2mm, είναι αδιάβροχη, έχει όμως μικρό eye relief 7mm (λόγω προσοφθάλμιου-μεγέθυνσης).

Έχει όντως πολύ καλή εικόνα, τα είδωλα εμφανίζονται οξύτατα και εστιάζει γυρνώντας το προσοφθάλμιο. Είναι μικρή και ελαφριά (220g), την κρεμάω στο λαιμό με ένα λουράκι που βάζουν τα κλειδιά, είναι φοβερό gadget. Tην χρησιμοποίησα μέχρι στιγμής σε διάφορα μέρη, ακόμα και στο αττικό πάρκο, όπου την καμηλοπάρδαλη και τα λιοντάρια τα κοιτούσα κατάματα σε αποστάσεις 30-100m. Επίσης, τη χρησιμοποιώ και στην σκοποβολή με αεροβόλο.

Την έβαλα σε φωτογραφικό τρίποδα (έχει το κλασσικό σπείρωμα) και την έστρεψα στη σελήνη όπου το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό λόγω 22x μεγέθυνσης, χωρίς φυσικά να αγγίζει την ποιότητα τηλεσκοπίου ή καλύτερης διόπτρας, σε ανάλογη μεγέθυνση. Δεν προορίζεται εξάλλου για τέτοια χρήση.

Για την τιμή της πιστέυω πως αποδίδει και με το παραπάνω, ερχόμενη μάλιστα απο μια εταιρεία συνώνυμη της ποιότητας.

Το σίγουρο είναι πως δεν θα την φάει το ράφι και έχει ήδη κλείσει θέση στο εκδρομικό μου σακίδιο για τις εξορμήσεις-εκδρομές-παραλίες-βουνά.

Τέλος, να επισημάνω οτι δεν τοποθέτησα το θέμα στις "Δοκιμές", καθώς δεν είμαι έμπειρος χρήστης διοπτρών και κυαλιών για να πω οτι την δοκίμασα και την κρίνω, απλά έγραψα τις εντυπώσεις μου, αφού δεν βρήκα κάτι ανάλογο στο φόρουμ. 8)

Γιάννης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης