amgamer Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2005 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2005 ειμαι πολυ ευτυχισμενος!!!!αποψε ειδα m42 κ m41!!! τοσο καιρο μου τραβουσαν την προσοχη τα αστερια: alnitak,alnilam,mintaka(μου αρεσε ο σχηματισμος που ειχαν.) μεχρι που αποφασησα σημερα,αφου ειδα οτι ειχε πολυ καθαρο ουρανο κ γινοταν ενας χαμος απο αστερια σε κεινη τη περιοχη..να στρεψω το τηλεσκοπιο μου προς τα κει. προς μεγαλη μου εκπληξη ενω περιπλανιομουν στην γυρω περιοχη,ξαφνικα ειδα ενα αστερι πολυ λαμπερο κ αλλα 3 μικροτερα κ γυρω τους ενα γκριζο νεφελωμα.αμεσως καταλαβα οτι πετυχα καποιο messier κατα τυχη. αφου ανεβασα λιγο την μεγενθυνση παρατηρησα οτι το μεγαλο αστερι αποτελουνταν απο 4 μικροτερα(trapezium:1a,1b,1c,1d)ειχα δει το orion nebula m42! δν χορταινα να το κοιταω!!! σκεπαστηκα κ με μια κουβερτα για να μν δεχομαι απο πουθενα φως κ απλα απολαμβανα μεσα απο τον 32αρι πλοσλ απο την χαρα μου ειπα οτι θα ψαξω κ για αλλο..ετσι δοκιμασα την τυχη λιγο πιο κατω απο τον sirius που βρισκοταν το m41αφου εψαξα αρκετη ωρα τα καταφερα ξανα!!!!! αν κ πιο αμυδρο απο το m42 ειχα βρει κ το m41!!!!! μαλλον η τυχη ηταν μαζι μου σημερα... (παρατηρηση:στο m42 δοκιμασα το φιλτρακι light blue της celestron κ παρατηρησα οτι δινει περισσοτερη αντιθεση στο γυρω νεφελωμα ) BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2005 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2005 Καλή συνέχεια!Σιγά σιγά τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα και θα βρίσκεις και πιο αμυδρά Messier.
amgamer Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2005 Καλή συνέχεια!Σιγά σιγά τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα και θα βρίσκεις και πιο αμυδρά Messier. ευχαριστω Ηλια.. BRESSER-GALAXIA(114/900)K-6mm,K-25mm,barlow 2xcelestron kit : 5 plossl fully multicoated(32mm,15mm,9mm,6mm,4mm,barlow 2x) +7 planet filters.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα