Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Είναι ερευνητής ή διοπτρικό τηλεσκόπιο ;

Όπως και να έχει στη φώτο που παραθέτεις είσαι ανεστίαστος.

Όταν εστιάσεις και εξακολουθείς να βλέπεις κόμη να ξέρεις δεν πειράζει στην οδήγηση.

Όμως αν θέλεις δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για να καταλάβουμε καλύτερα .

Δημοσιεύτηκε

Επιτηδες ανεβασα το frame out-of-focus για να φανει οτι ο δισκος δεν ειναι τελιως κυκλικος. Τα αστερια οταν ειναι focused εχουν κατι σαν diffraction spikes να βγαινουν απο το κεντρο τους. Ολα τα αστερια εχουν αυτα τα spikes με ακριβως το ιδιο σχημα και προσανατολισμο. Αυτα τα δυο στοιχεια με κανουν να πιστεψω οτι τα οπτικα του viewfinder (TS 50mm http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p4064_TS-50mm-straight-viewfinder-and-mini-guiding-telescope-with-bracket-and-1-25--focu.html) δεν ειναι collimated.

Εστειλα μαιλ στην TS και μου λενε αυτο ακριβως. Οτι δεν ειναι collimated και οτι αυτο ειναι "αποδεκτη αποδοση" του συγκεκριμενου viewfinder. Επισης μου προτινουν να μην το χρησιμοποιήσω για precision guiding ενω στη σελιδα τους προτινουν cameras για guiding (οπως τη QHY5II την οποια εχω) για αυτο το viewfinder.

Εχω απογοητευτει λιγο απο αυτο το γεγονος να πω την αληθεια.

Δημοσιεύτηκε

Κατ' αρχήν δεν ειναι στο κέντρο του πεδίου το άστρο για να βγάλει κανείς σίγουρα συμπεράσματα. Και να μην ειναι ευθυγραμμισμένο καλά το τηλεσκόπιο αν ειναι για οδήγηση δεν πειράζει. Τα μικρά φτηνά διοπτρικά δεν έχουν βίδες να ρυθμίζεις την ευθυγράμμισή τους και πρέπει να καταφύγεις σε "πατέντες" με "φλάντζες" κλπ για να την αλλάξεις. Προφανώς γράφαμε παράλληλα. Αν βλέπεις ακτίνες πιθανόν να ειναι ο φακός στρεσαρισμένος στη βάση του. Αν μπορείς να λύσεις το δαχτυλίδι συγκράτησης με το φακό φυσικά προς τα πάνω μην πέσει, κούνα ελαφρά το σωλήνα να "κάτσει" πιθανόν πιο σωστά ο φακός και σφίξε το δαχτυλιδι ελαφρά ισα να τον συγκρατεί χωρίς καμια πίεση.

Αν δεν πετύχεις με το πρώτο καλύτερη ευθυγράμμιση ξαναδοκίμασε το ίδιο. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα για κάτι τέτοιο άστο όπως είναι.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Εχω συνηθησει να βλεπω τελιως κυκλικους δισκους οταν ειμαι out-of-focus με το Orion ST80 που εχω. Θα το δοκιμασω να δο τι λεει.
Δημοσιεύτηκε
Κατ' αρχήν δεν ειναι στο κέντρο του πεδίου το άστρο για να βγάλει κανείς σίγουρα συμπεράσματα. Και να μην ειναι ευθυγραμμισμένο καλά το τηλεσκόπιο αν ειναι για οδήγηση δεν πειράζει. Τα μικρά φτηνά διοπτρικά δεν έχουν βίδες να ρυθμίζεις την ευθυγράμμισή τους και πρέπει να καταφύγεις σε "πατέντες" με "φλάντζες" κλπ για να την αλλάξεις. Προφανώς γράφαμε παράλληλα. Αν βλέπεις ακτίνες πιθανόν να ειναι ο φακός στρεσαρισμένος στη βάση του. Αν μπορείς να λύσεις το δαχτυλίδι συγκράτησης με το φακό φυσικά προς τα πάνω μην πέσει, κούνα ελαφρά το σωλήνα να "κάτσει" πιθανόν πιο σωστά ο φακός και σφίξε το δαχτυλιδι ελαφρά ισα να τον συγκρατεί χωρίς καμια πίεση.

Αν δεν πετύχεις με το πρώτο καλύτερη ευθυγράμμιση ξαναδοκίμασε το ίδιο. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα για κάτι τέτοιο άστο όπως είναι.

Θα το δοκιμασω αυτο.

Δημοσιεύτηκε

Έχεις μπροστά απο την οδηγητική κάμερα φίλτρο ir/uv (θα βοηθήσει να σφίξει τα άστρα).

Αν σε ενοχλέι τόσο αφεστίασε ελαφρά να φύγουν τα spikes έτσι και αλλιώς δεν παίζει ρόλο το σχήμα των άστρων και αν είναι εντελώς εστιασμένα στην οδήγηση οπότε μην σκας.

Δημοσιεύτηκε

Και λίγο εκτός κέντρου να πέφτει η Εστία δεν σε νοιάζει στο Οδηγητικό και δεν αξίζει ούτε καν να ασχοληθείς, συμφωνώ με τον Αγγελο βάλε στην κάμερα ένα ir-cut και αν είναι αφεστίασε πολύ λίγο.

Καλές φωτογραφίσεις

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης