silverhawk Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2013 λογο της επικαιρης ελευσης του ISS σε πολυ κοντινες αποστασεις απο την χωρα μας αναρωτιεμαι ποιος ειναι ο καταλληλος τροπος για να τον αποθανατισουμε φωτογραφικα ccd και registax η dslr?? τηλεσκοπιο η tele φακος?Με ποιο τροπο θα τον φωτογραφιζατε? http://WWW.FeelTheCosmos.com
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2013 Εγώ έχω περιγράψει εδώ αναλυτικά τη μέθοδο που προτείνω εγώ ως πιο εύκολη και η οποία είναι με DSLR σε HD video και τηλεσκόπιο: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17024 Αν θες να καταγράψεις λεπτομέρειες του ISS τότε θες μεγάλη εστιακή, δηλαδή αναγκαστικά τηλεσκόπιο. Σκέψου πως οι φωτό που έβγαλα είναι με ενεργή εστιακή απόσταση πάνω γύρω στα 6-7 μέτρα. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2013 Οντως ο ποιο απλος τροπος ειναι αυτος που περιγραφει ο Ανδρεας. ειχα δοκιμασει παλιοτερα κι εγω μεσω του ερευνητη με το 6" και dslr χωρις καλο αποτελεσμα γιατι αυτος ο τροπος ειναι δυκολος για ισημερινη. Για οσους εχουν ισημερινη (οχι ακριβη τυπου paramount, asa και αλλες που εχουν οι ιδιες παρακολουθηση δορυφορου) υπαρχει τροπος που τον εχω στα σκαρια εδω και καιρο, αλλα δεν τον εχω δοκιμασει στην πραξη.Ειναι με το EQMODLX και το satellite tracker.Το satellite tracker ειναι ενα προγραμμα οπου δινοντας του στοιχεια για τον δορυφορο που σε ενδιαφερει, παιρνει τις συντεταγμενες και δινει εντολη να οδηγησει στηριξη LX-200 (και καποιες αλλες).Εδω χρειαζεται το eqmodlx οπου θα μετατρεψει, μεσω μιας virtual θυρας, το σημα και θα οδηγησει την ισημερινη μας μεσω του eqascom. (video tutorial εδω ) Ξαναλεω οτι δεν το εχω δοκιμασει για να ξερω αν οντως εχει επιτυχια. Αυτο που ειναι απαραιτητο για καποιον που θα προσπαθησει, ειναι να δωσει ακριβεις συντεταγμενες και υψομετρο στο προγραμμα και επισης κατεβασμα των τελευταιων αρχειων TLE απο το space-track.org οπου ειναι οι θεσεις των δορυφορων.
Andreas72 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2013 Οντως ο ποιο απλος τροπος ειναι αυτος που περιγραφει ο Ανδρεας. ειχα δοκιμασει παλιοτερα κι εγω μεσω του ερευνητη με το 6" και dslr χωρις καλο αποτελεσμα γιατι αυτος ο τροπος ειναι δυκολος για ισημερινη. Για οσους εχουν ισημερινη (οχι ακριβη τυπου paramount, asa και αλλες που εχουν οι ιδιες παρακολουθηση δορυφορου) υπαρχει τροπος που τον εχω στα σκαρια εδω και καιρο, αλλα δεν τον εχω δοκιμασει στην πραξη.Ειναι με το EQMODLX και το satellite tracker.Το satellite tracker ειναι ενα προγραμμα οπου δινοντας του στοιχεια για τον δορυφορο που σε ενδιαφερει, παιρνει τις συντεταγμενες και δινει εντολη να οδηγησει στηριξη LX-200 (και καποιες αλλες).Εδω χρειαζεται το eqmodlx οπου θα μετατρεψει, μεσω μιας virtual θυρας, το σημα και θα οδηγησει την ισημερινη μας μεσω του eqascom. (video tutorial εδω ) Ξαναλεω οτι δεν το εχω δοκιμασει για να ξερω αν οντως εχει επιτυχια. Αυτο που ειναι απαραιτητο για καποιον που θα προσπαθησει, ειναι να δωσει ακριβεις συντεταγμενες και υψομετρο στο προγραμμα και επισης κατεβασμα των τελευταιων αρχειων TLE απο το space-track.org οπου ειναι οι θεσεις των δορυφορων. Στέλιο το επιβεβαιώνω ότι δουλεύει.Στο EQMod Ascom simulator τουλάχιστον που το δοκίμασα λειτούργησε μια χαρά.Βέβαια χρειάζεται κάποια διαδικασία για να δουλέψει σωστά αλλά αν δώσεις βάση στο βίντεο δεν θα υπάρξει πρόβλημα. http://www.astropixel.gr
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8, 2013 Στέλιο το επιβεβαιώνω ότι δουλεύει.Στο EQMod Ascom simulator τουλάχιστον που το δοκίμασα λειτούργησε μια χαρά.Βέβαια χρειάζεται κάποια διαδικασία για να δουλέψει σωστά αλλά αν δώσεις βάση στο βίντεο δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Ωραιος Ανδρεα!! μενει να δουμε αν μπορουν οι στηριξεις μας να ακολουθησουν σωστα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα