pilot Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2013 Καλησπερα σε ολους, προσφατα απεκτησα ενα Skywatcher Maksutov 127/1500 και επειδη εως τωρα χρησιμοποιουσα μονο Νευτωνεια, θα ηθελα να μαθω ποιο κατα την γνωμη σας ειναι το ποιο απαραιτητο εξαρτημα που πρεπει να αγορασω για φωτογραφηση ;;;ανταπτορες, δαχτυλιδια κλπ..... Ειδα, δαχτυλιδι το οποιο επιτρεπει την χρηση εξαρτηματων Schmidt Cassegrain, απαραιτητο;Θελω να δοκιμασω φωτογραφηση με προβολη προσοφθαλμιου, απαραιτητο;Διαβασα οτι το τηλεσκοπιο ερχεται με ενσωματωμενο σπειρωμα για να δεχεται φωτογραφικες μηχανες, Θα παρει την Canon που εχω;ή θα χρειαστω και κατι αλλο; Αξιζει να παρω focal reducer για φωτογραφηση βαθυ ουρανου ή θα ειναι πεταμενα λεφτα; Συγνωμη για τις τοσες ερωτησεις...... Φιλικα, Νικος. Νικος Π.
scott Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2013 Χρειαζεσαι σιγουρα το δακτυλιδι μετατροπης,και οποσδηποτε focal reducer,αλλα να ξερεις ειναι αργο και παλη!Για deep sky ομως χρειαζεσαι πολλα ακομα...αυτο ειναι για αρχη μονο. Κων/νος Σιδηρόπουλος Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.
ecuador Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2013 -Αν έχει σπείρωμα για φωτογραφικές και εσύ έχεις Canon EOS θα χρειαστείς το T-ring για EOS (π.χ. http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=477)-Το τηλεσκόπιο αυτό, για μένα που η προηγούμενή μου εμπειρία ήταν με πιο γρήγορο Newtonian, ήταν αρκετά απογοητευτική όσον αφορά το Deep Space. Πολλά τα 1500mm και τελικά πολλύ μικρό το 1.25" barrel. Το αποτέλεσμα είναι ότι και ας προσαρμόζεται το SCT focal reducer με το κατάλληλο δακτυλίδι/adapter, δεν προσφέρει περισσότερο πεδίο λόγω του στενού πίσω ανοίγματος (δηλαδή θα δεις vignetting). Αν έχεις μικρό φωτογραφικό σένσορα και θες να χαμηλώσεις τη μεγένθυνση για φωτογραφία, τότε μπορείς να κάνεις αυτή τη δουλειά και με τα φτηνά 0.5x reducers που μπαίνουν στον προσοφθάλμιο (κοντά στο φωτογραφικό σένσορα στην περίπτωσή σου).-Η στήριξη στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να πάρει φωτογραφία για λίγα δευτερόλεπτα. Και αυτό αν κάνεις κάτι ώστε να σταθεροποιηθεί το πολύ "ελαφρύ" τρίποδο. Εγώ χρησιμοποιώ Celestron Vibration Pads (καλή δουλειά σε σκληρό όμως έδαφος) και μαζί ένα δίσκο 7kg (από βάρη) πάνω στη θέση αξεσουάρ.-Αν και απογοητεύτηκα σχετικά με το βαθύ ουρανό, τα καλά νέα είναι πως το τηλεσκόπιο είναι εξαιρετικό στο ηλιακό σύστημα! Εκεί, για φωτογράφηση δε θα χρειαστείς τίποτε άλλο από μια απλή webcam, σύλληψη ασυμπίεστου avi με Sharpcap ή VirtualDub και το βάζεις στο Registax και παίρνεις μια εξαιρετική φωτογραφία. Επισυνάπτω το αποτέλεσμα της πρώτης μου προσπάθειας με το Mak και μια φτηνή webcam, τραβηγμένη και από το κέντρο της Αθήνας... Με DSLR δε θα έχεις τόσο καλά αποτελέσματα σε πλανήτες, αλλά μπορείς τη σελήνη.-Ένα πολύ χρήσιμο αξεσουάρ είναι το ηλιακό φίλτρο, ώστε να έχεις κάτι να κάνεις και την ημέρα. Μπορείς να πάρεις ένα Baader solar film και να φτιάξεις μόνος σου τη στήριξη για πιο οικονομικά. Αλλά ο Ήλιος θέλει πάντα προσοχή! Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
ecuador Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2013 Α, όταν λέω η παραπάνω φωτό είναι με φτηνή webcam, είναι για την ακρίβεια σύνθεση από 2 φτηνές webcams: μία QuickCam 4000 10ετίας αλλά δυστυχώς το "κακό" μοντέλο με Sharp και αυτήν εδώ: http://dx.com/p/compact-usb-pc-webcam-300k-pixel-25948 που έχει λιγότερο από 5 Ευρώ μαζί με αποστολή από Κίνα! Περιμένω κάτι καλύτερο να μου έρθει για να δούμε τι πραγματικά μπορεί να κάνει το Mak... Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOShttp://astro.ecuadors.net Violence is the last refuge of the incompetent.
pilot Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2013 Σας ευχαριστω πολυ, γνωριζω οτι το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο δεν ειναι για deep sky και οτι θα χαρω την πλανητικη, απλα ειναι το μικροβιο της προσπαθειας... και εγω χρησιμοποιω Νευτωνεια κατα κυριο λογο, αυτο το πηρα για γρηγορες παρατηρησεις σε διακοπες ή στο σπιτι οταν δεν σε παιρνει ο χρονος να στηνεις μεγαλυτερα τηλεσκοπια....Τον λοιπο εξοπλισμο τον εχω απο τα νευτωνεια μου, μαλλον δεν θα αγορασω τιποτα παραπανω και θα χρησιμοποιησω πρωτα οτι εχω.... Φιλικα Νικος Νικος Π.
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21, 2013 Τον λοιπο εξοπλισμο τον εχω απο τα νευτωνεια μου, μαλλον δεν θα αγορασω τιποτα παραπανω και θα χρησιμοποιησω πρωτα οτι εχω.... Σοφή επιλογή παγίως, ειδικά στις εποχές που ζούμε. Νομίζω πως αποδεδειγμένα το τηλεσκόπιο έχει καλές δυνατότητες στην πλανητική, περιμένουμε εντυπώσεις στην πράξη! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα