hypercube Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2013 Αποφάσισα να αναρτήσω τον δικό μου ταπεινό και οικονομικό τρόπο να εισαχθώ στα σκοτεινά μονοπάτια της αστροφωτογράφησης. Είναι ένα θέμα που ίσως να βοηθήσει αρχάριους σαν εμένα, να πειραματιστούν και να ψυχαγωγηθούν απλά με την κάμερα του κινητού τους. Παρακολουθώντας την σελήνη μέσα απο το 102mm maksutov, ένα απο τα πρώτα πράγματα που μου πέρασε απο το μυαλό ήταν να αποτυπώσω αυτό το υπέροχο θέαμα. Αν και η σοβαρή αστροφωτογράφηση είναι απαιτητική, απο οικονομικής πλευράς, δεν μπορούσα να μην προσπαθήσω με το κινητό έστω. Eίμαι κάτοχος ενός iphone 4s, το οποίο φημίζεται για τη καλή του κάμερα και με το οποίο προσπάθησα να κάνω afocal φωτογράφηση, δηλαδή φωτογράφηση μέσω του προσοφθάλμιου. Δεν άργησα να εντοπίσω την απόσταση που χρειαζόταν ανάμεσα σε κινητό και προσοφθάλμιο, για να εστιάσει σε ικανοποιητικό καρέ η κάμερα, όμως το πρόβλημα παρουσιάστηκε αμέσως και φυσικά, ήταν η αστάθεια του χεριού μου. Μετά απο διάφορες άχρηστες μικροπατέντες που σκαρφίστηκα, ανέλαβε δράση ο σωτήρας της εποχής μας. Το διαδίκτυο. (Μέσω διαδικτύου μέχρι και βόμβες βρίσκεις να κατασκευάσεις)Βρήκα λοιπόν κάποιους αντάπτορες για το συγκεκριμένο τηλέφωνο, απο διάφορες γνωστές εταιρείες, αλλά όχι κάτι άμεσα διαθέσιμο στη Ελλάδα. Με κόστος 50-60 ευρώ χωρίς μεταφορικά όμως, έπρεπε να δουλέψει το μυαλό... Και δούλεψε!! Κατασκευάστηκε λοιπόν, με πολύ απλό τρόπο, ένας αντάπτορας για την κατασκευή του οποίου θα αναρτήσω θέμα στην ενότητα Mastrovox. Ιδού το αποτέλεσμα, μετά απο μια απλή επεξεργασία με το registax (σελήνη μόνο), για να ανέβει λίγο η οξύτητα. Παρακάτω η κατασκευή της πατέντας. http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=207515#207515 Γιάννης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα