Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Αυτό που χρειάζεσαι Δαναέ, να επαναλάβω, είναι πρωτίστως να δεις αν υπάρχει πρόβλημα με την ευθυγράμμιση στα κιάλια σου. Και μετά να διαπιστώσεις πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Μάλιστα απορώ γιατί δεν το έχεις ψάξει ακόμα. Τα υπόλοιπα για σταθερό προσαρμογέα, σταθερό τρίποδο και να ξεκινήσεις να παρατηρείς, είναι δευτερευούσης σημασίας προς το παρόν και άνευ ουσίας, όταν υπάρχει κάτι τόσο σοβαρό. Οι διπλές εικόνες που μου ανέφερες ότι βλέπεις μακριά, είναι το σημαντικότερο θέμα και δεν μπορείς να το αγνοήσεις ώστε να ξεκινήσεις να ακολουθείς συμβουλές και να ψάχνεις για Μ13 και άλλους στόχους.

Ο προσαρμογέας που συνοδεύει τα κιάλια αυτά ακολουθεί την φιλοσοφία κατασκευής τους, είναι πλαστικός φτηνός και μεταφέρει δονήσεις με το παραμικρό. Αυτό οφείλεται στο συνθετικό υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένος. Το να τον γεμίσει κάποιος με άλλο ένα συνθετικό υλικό όπως το εποξικό, δεν προσθέτει παρά ελάχιστη ακαμψία όπως προανέφερα. Η βάση του όμως που συνδέεται με το τρίποδο και ο κορμός, παραμένουν πλαστικά και συνεχίζουν να μεταφέρουν δονήσεις εύκολα. Και η όποια ακαμψία χάνεται, όταν τα κιάλια στραφούν σε γωνία άνω των 45 μοιρών προς τον ουρανό. Το βάρος μεταφέρεται εκτός του καθέτου άξονα και ο προσαρμογέας τρέμει σε κάθε άγγιγμα. Κυρίως με αυτά τα κιάλια που ζυγίζουν κοντά ενάμιση κιλό.

Με την συγκεκριμένη πατέντα στον προσαρμογέα έχω πειραματιστεί και έχω προσπαθήσει να την βελτιώσω. Σκοπός είναι να σου υποδείξω κάτι δοκιμασμένο όχι κάτι που είδα απλώς κάπου χωρίς να το έχω δοκιμάσει. Οπότε μπορώ να έχω άποψη και γνωρίζω ότι ΔΕΝ προσθέτει τόση ακαμψία που να αξίζει τον κόπο. Ακόμη και αν το προτείνουν σε άλλα 10 λινκ εμένα δεν μου λέει τίποτα, όπως και το να σου γράψω άλλα 20 λινκ με όσους το δοκίμασαν και το απέρριψαν. Ο λόγος είναι γιατί το έχω τεστάρει για πολλές ώρες και λέω με σιγουριά ότι δεν είναι σταθερός για σοβαρή παρατήρηση. Αυτό για κάποιον που θέλει μια καλή λύση και όχι προχειράντζες.

Η καλύτερη λύση όπως είχα αναφέρει είναι ένα στιβαρό μεταλλικό L όπως πχ αυτό στο λινκ αλλά και αυτό

Αυτού του τύπου είναι πράγματι πολύ στιβαροί. Επίσης μπορεί να το κατασκευάσει κάποιος από μέταλλο.

Τρίποδα έχω ένα Manfrotto 475B για 12 κιλά και ένα ξύλινο Oberwerk Jarrah Hardwood για 16 κιλά βάρος.

Αλλά ομολογώ ότι οι τιμές που βρήκα για τα κινέζικα και τα κιλά που σηκώνουν τα κάνουν πράγματι ασυναγώνιστα ιδίως για κάποιον που ξεκινά και θέλει ένα πολύ στιβαρό τρίποδο για κιάλια ή διοπτρικό και για 15 κιλά(!) σε χαμηλή τιμή ή έστω παραπλήσια με αυτή που αγόρασες το δικό σου, το οποίο πιστεύω ότι θα σε ταλαιπωρήσει. Του λόγους που χρειαζόμαστε να σηκώνει το τρίποδο αρκετά κιλά, -αλλά και προτάσεις- τους έχω αναφέρει εδώ http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=15735

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης