ΣτέφανοςΒορειοςCrB Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2013 Φίλοι του Astrovox καλησπέρα σας, είμαι πολύ χαρούμενος που γράφω στο φόρουμ σας για πρώτη φορά , μιας και ειμαι νέο μέλος! Λοιπόν, το πρόβλημά μου είναι οτι καθώς έβλεπα τους αστερισμούς στο εξοχικό μου στην Εύβοια , βλέπω στις 11 μμ την Σελήνη , αλλά δεν ήταν όπως συνήθως ( λευκή ) αλλά είχε ενα απίστευτο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα ! πραγματικα έμεινα άφωνος !!! Τώρα μήπως κάποιος φίλος μπορεί να μου πεί πότε και γιατί συμβαίνει αυτο το ασυνήθιστο φαινομενο ; Να πω επιπλέον οτι η Σελήνη ήταν ( μάλλον )20 ημερών και φωτιζόταν 67 % .Σας ευχαριστώ πολύ Κάπου, κάτι απίστευτο περιμένει να γίνει γνωστό !Carl Sagan
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2013 καλως ηρθεςη Σεληνη ηταν χαμηλα στον οριζοντα εκεινη την ωρα που την ειδες. Αυτο γινεται γιατι το φως της περναει απο περισσοτερα στρωματα της ατμοσφαιρας.το ιδιο θα δεις και με την ανατολη-δυση του ηλιου. καλες παρατηρησεις!
ΣτέφανοςΒορειοςCrB Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2013 Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας ! Κάπου, κάτι απίστευτο περιμένει να γίνει γνωστό !Carl Sagan
stblackbird Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2013 Η απαντηση ειναι πιο συνθετη απ'οτι φαινεται. Ο αριθμος των στρωματων που διανυει το φως ειναι ιδιος, απλα διανυει μεγαλυτερη αποσταση λογω κλισης. Οσο περισσοτερο ταξιδευει το φως στην ατμοσφαιρα τοσο πιο εντονο ειναι το φαινομενο της διαχυσης (κυριως νομιζω η rayleigh scattering). Τα μικρα μηκη κυματος (κυανο) ειναι πιο επιρρεπη, ενω τα μεγαλα (ερυθρο) λιγοτερο και αρα φτανουν πιο ευκολα στο ματι μας. Το ιδιο φαινομενο εξηγει τον μπλε χρωμα του ουρανου στην διαρκεια της ημερας.
ΣτέφανοςΒορειοςCrB Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2013 Πολύ ωραία σας ευχαριστώ! Επιδή εκείνο το βράδυ οταν είδα την Σελήνη σε μεγαλύτερο υψος ηταν λευκή , μπορω να υποθεσω οτι μίκρυνε η κλίση της ως προς εμας και αρα τα φωτονια διανυσαν παλι την ΄΄φυσιολογική ΄΄ τους αποσταση! Συνεπως οταν βλεπουμε την Σελήνη κοντα στον οριζοντα ειναι παντα πιο μακρια απο εμας ; Κάπου, κάτι απίστευτο περιμένει να γίνει γνωστό !Carl Sagan
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα