thodoris80 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2013 Γειά σας παιδιά.Με λένε θοδωρή και είμαι απο θεσσαλονίκη Άπο πέρσι αγόρασα ενα μικρό τηλεσκόπιο ( ενα saben 700/76) για να δω αν θα μου αρέσει το αντικείμενο και θα συνεχίσω στο μέλλον Τελικά με το παιδικό τηλεσκόπιο μου κατάφερα να δω τον δία(πέρσι ) και τον κρόνο φέτος και με μια ψηφιακή κάμερα που αγόρασα για το προσοφθάλμιο έβγαλα και της πρώτες φωτογραφίες της σελήνης.Αλλα οι ανάγκες μεγάλωσαν και ψάχνοντας για το τη τηλεσκόπιο θα πάρω ( κατέληξα στο dobsonian 8'') βρήκα και το φόρουμ σας Χάρηκα που σας βρήκα και θα τα λέμε συχνά To find the truth lookup in the sky
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2013 Καλως μας βρηκες. Και γω με 70-700 ξεκινησα και εχω τωρα ενα 10ιντσο σε dob και heq5. Παντα να κυνηγας σκοτεινους ουρανους, το ποιο σημαντικο ολων. Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2013 Καλωσήρθες Θοδωρή! Το τηλεσκόπιο που είχες είναι κλασική περίπτωση οργάνου που προορίζεται για δώρο σε παιδιά ή για ένα πολύ βασικό ξεκίνημα αλλά ακόμα και ένα τέτοιο ταπεινό όργανο σε χέρια κάποιου που διψάει για την εξερεύνηση του σύμπαντος μπορεί να δείξει αρκετά. Με το που θα μεταβείς σε ένα πιο προσεγμένο τηλεσκόπιο θα διαπιστώσεις αμέσως τη σημασία της μηχανικής σταθερότητας. Συχνά σκεφτόμαστε πρώτα τα οπτικά αλλά είμαι σίγουρος πως το τηλεσκοπιάκι που είχες θα περιοριζόταν από την αστάθειά του. Καλή συνέχεια και για ό,τι χρειαστείς εδώ θα είμαστε! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Explorer79 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2013 Καλως ηρθες Θοδωρη! Επιτελους και αλλοι Θεσσαλονικεις αρχισαν να κανουν την εμφανιση τους στο φορουμ! Για καλες παρατηρησεις, πηγαινε οσο πιο μακρια μπορεις απο την πολη. Στα 20 χλμ. ειναι ο Χορτιατης, που μπορεις να δεις λιγο περισσοτερα αντικειμενα. Πιο καλα ειναι στο Λιβαδι (πανω απο τα Βασιλικα), 40 χλμ. απο τη Θεσσαλονικη. Εκκρεμει μετρηση φωτεινοτητας ουρανου στον Βορα (Καιμακτσαλαν) στα 2000-2500 μετρα υψομετρο, που πιθανον να μας δωσει εναν απο τους πιο σκοτεινους ουρανους στη Μακεδονια... Υ.Γ. Εχω και εγω 2 τηλεσκοπια αλλα ο ουρανος δε μας επιτρεπει να δουμε και πολλα πραγματα εντος πολης.
thodoris80 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2013 Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα παιδιά.Σίγουρα πρέπει να πάω σε σκοτεινό ουρανό για να δω πολλά περισσότερα πράγματα .Αφου είδα οτι μου αρέσει το αντικείμενο σιγά σιγά θα οργανωθώ καλύτερα και θα απολαύσω περισσότερα πράγματα αλλα θα πρέπει να κάνω μια αναβάθμιση του τηλεσκοπίου μου για να δω μια καλύτερη εικόνα απο τα ουράνια σώματα.Βλέπω στο φόρουμ οτι έχετε πάρα πολλές λεπτομέρειες και αναλύσεις για τηλεσκόπια ,φακούς,βάσης και αλλα .Αρκετά χρήσιμες πληροφορίες που θα βοηθήσουν τον κάθε αρχάριο To find the truth lookup in the sky
thodoris80 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2013 Πήγα εχθές στον χορτιάτη για να πάρουμε μάτι τον ουρανό.Τελικά κατάλαβα οτι το τηλεσκόπιο μου ειναι για να παρατηρείς την σελήνη και κανένα κοντινό πλανήτη .Άσε που η κραδασμοί που έχει δεν βλέπεις τίποτα καθαρά.Ενα απαλό αεράκι είχε και το τηλεσκόπιο κουνιόταν (έφερνε κραδασμούς). Η ανάγκη για αγορά ποιο σοβαρού τηλεσκοπίου έγινε πλέον μεγάλη.Κάθε εμπόδιο σε καλό. To find the truth lookup in the sky
Explorer79 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2013 Πήγα εχθές στον χορτιάτη για να πάρουμε μάτι τον ουρανό.Τελικά κατάλαβα οτι το τηλεσκόπιο μου ειναι για να παρατηρείς την σελήνη και κανένα κοντινό πλανήτη .Άσε που η κραδασμοί που έχει δεν βλέπεις τίποτα καθαρά.Ενα απαλό αεράκι είχε και το τηλεσκόπιο κουνιόταν (έφερνε κραδασμούς). Η ανάγκη για αγορά ποιο σοβαρού τηλεσκοπίου έγινε πλέον μεγάλη.Κάθε εμπόδιο σε καλό. Τι μεγεθυνση εχει το παρον τηλεσκοπιο;
thodoris80 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2013 τα προσοφθάλμια που εχει ειναι h20mmh12,5mmh6mmsr4mm 1 barlow 2xΤώρα το πόσο ζουμ εχει μπορεί να μην το ξέρει ούτε και ο κατασκευαστής To find the truth lookup in the sky
hypercube Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2013 Τώρα το πόσο ζουμ εχει μπορεί να μην το ξέρει ούτε και ο κατασκευαστής Εστιακή τηλεσκοπίου / εστιακή προσοφθάλμιου = μεγέθυνσηΕφόσον εχει εστιακή 700mm έχουμε τις μεγεθύνσεις:h20mm - 35xh12,5mm - 56xh6mm - 117xsr4mm - 175xΜε τον barlow τοποθετημένο έχεις αυτές επί δύο. Πάρε το 8" dobson. Γιάννης
Explorer79 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2013 sr4mm - 175x + Barlow = 350 φορες! Ειναι πολυ μεγαλη μεγεθυνση για τη διαμετρο του...
thodoris80 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2013 Στο πλανητάριο που πήγα και ρώτησα κάποια πράγματα μου είπαν οτι και τα προσοφθάλμια απο το τηλεσκόπιο(saben) μου δεν ειναι απο κρύσταλλο αλλα πλαστικά .Ενα που άνοιξα και είδα ειδα οτι ειναι πλαστικό (τουλάχιστον δεν θύμιζε κάτι απο γυαλί).Έτσι τα νούμερα της μεγεθύνσεις και η ποιότητα της εικόνας δεν ειναι τα αναμενόμενα. To find the truth lookup in the sky
Explorer79 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2013 Στο πλανητάριο που πήγα και ρώτησα κάποια πράγματα μου είπαν οτι και τα προσοφθάλμια απο το τηλεσκόπιο(saben) μου δεν ειναι απο κρύσταλλο αλλα πλαστικά .Ενα που άνοιξα και είδα ειδα οτι ειναι πλαστικό (τουλάχιστον δεν θύμιζε κάτι απο γυαλί).Έτσι τα νούμερα της μεγεθύνσεις και η ποιότητα της εικόνας δεν ειναι τα αναμενόμενα. Πριν λιγες μερες πηγα στο καταστημα του πλανηταριου, στην Πυλαια για σερβις του Meade... Ελπιζω να προσεξες και εσυ το τεραστιο 16αρι Skywatcher με την ετικετα "800Χ ωφελιμη μεγεθυνση" Αμα περισσευαν και 2400 ευρω καλα θα ηταν!
thodoris80 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2013 Ναι δεν μπορείς να μην το δεις...Αλλα εδω δεν περισσεύουν 2,4 ευρώ για ενα πυτόγυρο οχι τα 2400.... To find the truth lookup in the sky
hypercube Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2013 Ναι δεν μπορείς να μην το δεις...Αλλα εδω δεν περισσεύουν 2,4 ευρώ για ενα πυτόγυρο οχι τα 2400.... Έλα μωρέ σιγά, κάνε οικονομία 1000 πιτόγυρα και το πήρες το εργαλείο.. Αλήθεια, 2.4e η πίτα στη Σαλόνικα; Μήπως είναι γίγας; Γιάννης
thodoris80 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2013 off topik mode onαναλόγως που θα πας να φας.Διαφέρει απο περιοχή σε περιοχή καθώς λίγο οι τιμές και πολύ η ποιότητα και το μέγεθοςoff topik mode off To find the truth lookup in the sky
Explorer79 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2013 Ναι δεν μπορείς να μην το δεις...Αλλα εδω δεν περισσεύουν 2,4 ευρώ για ενα πυτόγυρο οχι τα 2400.... Έλα μωρέ σιγά, κάνε οικονομία 1000 πιτόγυρα και το πήρες το εργαλείο.. Αλήθεια, 2.4e η πίτα στη Σαλόνικα; Μήπως είναι γίγας; 2,5 ευρω ειναι κατα μεσο ορο... Με 2,80 εχει τεραστια πιτογυρα ενω ενα σουβλατζιδικο κανει και γυρο γιγα με 4 ευρω που ομως ειναι αδυνατον να τον φαει ολοκληρο ενα ατομο. Ειναι για 2 ατομα!
thodoris80 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2013 Τελικά πριν από λίγο αγοράστηκε ένα dobsonian 8''.αν πάνε όλα καλά το βράδυ θα πάρω το πρώτο μάτι To find the truth lookup in the sky
Ektelonistrator Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2013 Μεγειές και καλές παρατηρησεις!Φυσικα και θα πανε ολα καλα, γιατι να μην πανε; Καθαρούς και σκοτεινούς ουρανούς σου εύχομαι!
Explorer79 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2013 Τελικά πριν από λίγο αγοράστηκε ένα dobsonian 8''.αν πάνε όλα καλά το βράδυ θα πάρω το πρώτο μάτι Καλες παρατηρησεις!
thodoris80 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2013 Λοιπόν έφυγε η παρθενιά.Να δω κάποιον στόχο της προκοπής δεν είδα (λόγο συννεφιάς) αλλαεστίασα την προσοχή μου στο να συγκρίνω το παλιό μου τηλεσκόπιο με αυτο στο θέμα σταθερότητας......Απλά καμιά σχέσει.Πλέον μπορώ να εστιάσω και να μην νιώθω οτι έχω πάρκησον το κεντράρισμα του ερευνητή ειναι εύκολη υπόθεση .Τον κεντράρεις εύκολα απο τα 2 βιδάκια και φέρνεις τον στόχο σου στο κέντρο εύκολα και δεν τον χάνεις απο το προσοφθάλμιο .Ολη η κατασκευή αν και απλή ειναι αρκετά στιβαρή Τη χρειάζεται θέλει ενα ξύλινο σκαλοπάτι για να το φέρεις σε ενα καλό ύψος για αν μην πάθει η μέση σου απο το πολύ σκύψε Αυτα για την ώρα.Δυστηχός αυτό το διάστημα δεν θα μπορέσω να πάω κάπου εκτός πόλης αλλα θα προσπαθήσω να δω απο το μπαλκόνι οτι μπορώ να δω(360 μοίρες θέα)Το μόνο κακό η φωτορύπανση Την επόμενη φορά To find the truth lookup in the sky
BacktotheFuture Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2013 Δε βρήκα το κατάλληλο τόπικ για να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου...και τη γράφω εδώ. Χτες το βράδυ χωρίς τηλεσκόπιο ή κυάλια...είδα τα σύνορα του γαλαξία μας στον ουρανό...στο φραγκοκάστελο νότια της κρήτης!!! Απίστευο θέαμα και δέος!! Σκοτεινός ουρανός,γεμάτος αστέρες και τα σύνορα του γαλαξία μας να διασχίζουν τη θέα!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα