PapGeo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2005 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2005 Φίλοι μου, Είναι γνωστό σε όλους ότι τα dobsonian τηλεσκόπια μπορούν να δεχθούν αρκετές τροποποιήσεις, μετατροπές και συμπληρώσεις από τους χρήστες τους. Μια από αυτές είναι και η παρακάτω: Οι περισσότεροι από εμάς, όταν βγαίνουμε στην εξοχή για παρατήρηση, έχουμε ή θα θέλαμε να είχαμε ένα τραπεζάκι δίπλα από το τηλεσκόπιο, προκειμένου να εναποθέτουμε όλα αυτά τα μικροαντικείμενα που χρησιμοποιούμε για την παρατήρηση. Το τραπεζάκι αυτό όμως μαζί με όλα τα υπόλοιπα που κουβαλάμε κάθε φορά προσθέτει επιπλέον βάρος, όγκο και κόπο. Γιαυτό και αρκετές φορές (τουλάχιστον σε ότι αφορά εμένα) μένει πίσω στο σπίτι. Μετά από την παρουσίαση του τραπεζιού ανύψωσης dobsonian τηλεσκοπίου ( http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=11676&highlight=#11676 ), παρουσιάζω σήμερα ένα ράφι που βρήκα μέσω του διαφημιστικού εντύπου της αλυσίδας καταστημάτων Alex Pac (http://www.alexpak.gr ), το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί άμεσα μπροστά από οποιαδήποτε ανυψωμένη κλασσική βάση dobson. Πρόκειται για ένα αναδιπλούμενο τραπεζάκι αυτοκινήτου, χρήσιμο ενδεχομένως για τα ταξίδια μας με το αυτοκίνητο, αλλά και για τις παρατηρήσεις όσων διαθέτουν dobsonian τηλεσκόπια. Η φωτογραφία από το διαφημιστικό φυλλάδιο είναι εδώ (sorry για την ανάλυση – 1MPixel):
PapGeo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2005 Εδώ μαζί με το όλο σύστημα του τηλεσκοπίου μου:
PapGeo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2005 Οι καθαρές διαστάσεις του ραφιού είναι 23 x 35cm και το βάρος του 820gr. Για να μην τραυματίσω την βάση dobson επένδυσα τα τέσσερα σημεία επαφής με ειδικό αφρώδες σωληνωτό υλικό τύπου Armaflex, το οποίο δίδει επιπλέον σταθερότητα στο ράφι:
PapGeo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2005 Ο βασικός στόχος μου ήταν να τοποθετώ επάνω στο ράφι τους χάρτες μου, αλλά κάλλιστα μπορούν να τοποθετηθούν οποιαδήποτε μικροαντικείμενα, ή να χρησιμοποιηθεί για γράψιμο σημειώσεων, ή … οτιδήποτε περνάει από την φαντασία σας.
PapGeo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2005 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2005 Από σχετική τηλεφωνική έρευνα αγοράς που έκανα, διαπίστωσα ότι και η Autoplus διαθέτει ένα αντίστοιχο τραπεζάκι, μικρότερων διαστάσεων όμως, 25 x 10cm και σε τιμή 12.00 ευρώ. Φιλικά PapGeo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα