Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας,

Έχω μερικές απορίες όσον αφορά την παρατήρηση της Αφροδίτης.

Πρώτον,υπάρχει κάποια περίοδος του χρόνου όπου η Αφροδίτη να απέχει τόσο πολύ από τον Ήλιο ώστε όταν έχει βραδιάσει να βρίσκεται ψηλά στον ορίζοντα;

Δεύτερον,σε κάποιες περιγραφές φωτογραφιών της Αφροδίτης στο Astrovox,επισημάνετε η απόσταση της Αφροδίτης την στιγμή της φωτογράφισης από τον Ήλιο,η οποία απόσταση είναι εξαιρετικά μικρή! Πώς γίνεται τότε να φαίνεται τόσο καλά στο φως της ημέρας;

Τρίτον,την παρακολουθούσα εχτές με το 5ιντσό μου με την μεγαλύτερη μεγένθυσή μου και μου φάνηκε εξαιρετικά μικρή...γιατί αυτό;

Και τέλος τι εξοπλιμός συνιστάτε για το καλύτερο αποτέλεσμα στην παρατήρησή της;

Ευχαριστώ.

:D

Δημοσιεύτηκε
υπάρχει κάποια περίοδος του χρόνου όπου η Αφροδίτη να απέχει τόσο πολύ από τον Ήλιο ώστε όταν έχει βραδιάσει να βρίσκεται ψηλά στον ορίζοντα;

Ναι, όταν βρίσκεται κοντά στην ανατολική αποχή. Δες το παρακάτω thread για περισσότερα και να ξέρεις πως όταν είναι σε αποχή το βάζουμε και στο ημερολόγιο.

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17312

Δεύτερον,σε κάποιες περιγραφές φωτογραφιών της Αφροδίτης στο Astrovox,επισημάνετε η απόσταση της Αφροδίτης την στιγμή της φωτογράφισης από τον Ήλιο,η οποία απόσταση είναι εξαιρετικά μικρή! Πώς γίνεται τότε να φαίνεται τόσο καλά στο φως της ημέρας;

Τρίτον,την παρακολουθούσα εχτές με το 5ιντσό μου με την μεγαλύτερη μεγένθυσή μου και μου φάνηκε εξαιρετικά μικρή...γιατί αυτό;

Η Αφροδίτη είναι πολύ λαμπρή και φαίνεται ακόμα και την ημέρα, αν ξέρεις που να κοιτάξεις. Η Αφροδίτη επειδή είναι πολύ κοντινή στη Γη έχει και μεγάλη διακύμανση στη φαινόμενη διάμετρό της ανάλογα με το αν είναι μακριά ή κοντά μας. Μιας και είναι εσωτερικός πλανήτης, όταν είναι πλήρως φωτισμένη είναι στην απέναντι πλευρά από τον ήλιο και άρα μακριά και μοιαζει μικρότερη σε μέγεθος. Όταν είναι λίγο φωτισμένη, σα μηνίσκος, τότε είναι μεγαλύτερη σε φαινόμενη διάμετρο καθώς είναι κοντά μας. Αυτή την περίοδο είναι σε μεσαία απόσταση και φαίνεται σχετικά μικρότερη.

Η παρατήρηση της Αφροδίτης κοντά στην αποχή και όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερο ύψος είναι καθοριστικοί παράγοντες, ανεξαρτήτως εξοπλισμού. Σχεδόν πάντα όταν την κοιτάς πολύ χαμηλά θα δεις... έναν χρωματιστό πλανήτη να χορεύει.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης