Jump to content

Νεο τηλεσκοπιο νεο χομπι


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα. Ειμαι νεος. Η μαλλον 2 ημερων. Βρισκομαι για διακοπες στην περιοχη του ολυμπου, κ εχει αρχισει να με συναρπαζει το ολο θεμα της παρατηρησης. Αγορασα ενα βιβλιο που προτειναν αρκετοι φιλοι εδω για να μπω λιγο στο κλιμα. Το θεμα ειναι πτι εγω ειμαι κυριως πρακτικος τυπος. Της εφαρμογης. Ψαχνω να αγορασω το πρωτο μου τηλεσκοπιο. Διαβασα τα θεματα στο site(ευτυχως υπαρχει κ αυτο), αλλα το θεμα μου ειναι οτι θελω να παρατηρω οσο πιο βαθεια γινεται κ θελω κ να ξερω τι χρειαζεια απο εξαρτηματα επιπλεον. Θελω να ευχρηστο στη μεταφορα κ οχι τεραστιο. Εξαλλου δεν ειμαι κ γνωστης με τρελες απαιτησεις. Η θεαση θα γινεται απο λιτοχωρο πιεριας ή βεροια Κοιτουσα το dobsonian 8. Μου φανηκε λιγο τεραστιο. Μπορει κ να κανω λαθος. Ο προυπολογισμος μαζι με εξαρτηματα ειναι 500 με 600 ευρω. Αλλα εχω χαθει στα reviews
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γεια χαρά!

 

Επειδή νομίζω ότι λίγο πολύ η περίπτωση σου μοιάζει με τη δική μου, το μόνο που έχω να σου πω, είναι ότι έχεις ψιλοχαμηλό μπάτζετ, εφ'όσον δεν θελεις dob λόγω μεγέθους (όπως κι εγώ).

 

Ακριβώς το ίδιο μπάτζετ δήλωσα πριν 3-4 εβδομάδες και ήδη έχω ξοδέψει 920, από αυτά τα 440 στο τηλεσκόπειο από Γερμανία, χωρίς μεταφορικά.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η Βεροια δεν ειναι πολυ καλο σημειο για παρατηρηση. Εαν μπορεις να πηγαινεις μια στο τοσο στο Βερμιο ψηλα (Σελι & 3-5 Πηγαδια) θα ειναι πολυ καλυτερα. Λιτοχωρο... χμμμ. Η Κατερινη (και μαζι η φωτορυπανση της) ειναι πολυ κοντα. :roll:

 

Εγω θα ελεγα το εξης. Κανε μια εξορμηση να δεις τον πραγματικα σκοτεινο ουρανο (21+ SQM) και μετα αποφασισε τι πραγματικα θελεις να δεις, και τι τηλεσκοπιο σου χρειαζεται.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γειά σου φίλε μου , εγω μένω Κατερίνη και εχω σπίτι και πανω στο λιτόχωρο όπου εκεί έχω το dob 8 μου , αν θέλεις άυριο θα είμαι το απόγευμα κατα το λιτόχωρο, αν σε βολέψει πάρε με τηλ να σου δείξω το τηλεσκόπιο.

Νίκος : 6973000677

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης