Babis_the_Astronomer Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 Χθες όπως και εδώ και μερικές ημέρες κατά της 20:00-20:30 παρατηρώ την Αφροδητη(αποσπερίτης)Edw και μερικές μέρες παρατηρώ έναν αστέρα με μέγεθος περίπου -1 παρά παρά πολύ κοντά στον πλανήτη αυτον.Me γυμνό μάτι δεν διαχωρίζονται καθόλου.Με to τηλεσκόπιο με περίπου 63 μεγεντήσεις απέχει από τον πλανήτη από 0.5 έως 1 μοίρες.Μήπως είναι τίποτα νόβα?Τον εντοπίσα ξαφνικά ένα βράδυ. Who are we? We find that we live on an insignificant planet of a humdrum star lost in a galaxy tucked away in some forgotten corner of a universe in which there are far more galaxies than people.Carl Sagan
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 Δεξια και λιγο πανω το stellarium διχνει τον Zaniah. Αριστερα κατω στο κατοπτρικο τηλεσκοπιο, 1 μοιρα αποσταση περιπου, αλλα τον εχει 3.85 μεγεθος. Η αφροδιτη περναει απο τον παρθενο οποτε σε λιγες μερες δεν θα υπαρχει αυτο το αστερι διπλα της. Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
Μενέλαος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 Τόσο κοντά βέβαια στην Αφροδίτη όπως λες δεν υπάρχει αυτήν την εποχή τέτοιο "θηρίο"! Τώρα για νόβα δεν ξέρω βέβαια, έχε υπ'όψιν σου όμως μήπως είσαι κι εσύ σε κάποιον αεροδιάδρομο όπου τα αεροπλάνα σού έρχονται κατά μέτωπο, δίνοντάς σου έτσι την εντύπωση με τους προβολείς τους ότι είναι σταθερά αστέρια...
Babis_the_Astronomer Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 το κοντινότερο αεροδόμιο απέχει 100 χμ!δεν είναι αεροπλάνο με τίποτα.το παρατηρώ κάθε βράδι! O zaniah είναι πολύ μακριά από το αστέρι που αναφέρω εδώ. Who are we? We find that we live on an insignificant planet of a humdrum star lost in a galaxy tucked away in some forgotten corner of a universe in which there are far more galaxies than people.Carl Sagan
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 Ποσο καιρο, θα παρατηρησω σημερα! Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
aagios Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 θα ρίξω και εγω μια ματιά σήμερα.... Να δούμε σε τι αναφέρεσαι.... Με εκτίμησηΆρης
Greekdestiny Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 Το κοιταξα και εγω στο stellarium και τον μονο αστερι που ειδα ειναι αυτος ο zaniah...θα το κοιταξω και εγω σημεα..(αν καθαρισουν τα συννεφα στον οριζοντα) Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:https://www.instagram.com/specca_observatory Η Σελίδα μου στο Facebook.https://www.facebook.com/dailyastronomy1/ Specca Observatory,IoanninaΛέκκας Γεώργιος.
Μενέλαος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 Μπράβο ρε παιδιά, ρίχτε και για μένα μια ματιά που έχει το τηλεσκοπιάκι μου μια μαθήτρια και δεν μπορώ να κοιτάξω, και γράψτε εδώ τι είναι σας παρακαλώ, να μου φύγει κι εμένα η απορία!
demol Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 Δεν υπάρχει τίποτα σε τέτοιο μέγεθος (-1) στην 1 μοίρα απόσταση απο αυτήν ΚΑΙ για μερικές μέρες κιολας (συνεχεια δηλαδη) Αν ήταν κάποιος αστέρας θα είχαν αυτήν την φαινόμενη απόσταση για μια μέρα το πολύ πιστεύω... Εκτός αν βρήκε παρέα η αφροδιτούλα και δεν μας το λέει... "Ιf Ι was in ww2 they ''d call me spitfire..."
Babis_the_Astronomer Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 Την μισή μοίρα διαχωρισμό την ιδα στις 63 μεγενθισης.Gia το μέγεθος δεν είμαι σίγουρος. Who are we? We find that we live on an insignificant planet of a humdrum star lost in a galaxy tucked away in some forgotten corner of a universe in which there are far more galaxies than people.Carl Sagan
Babis_the_Astronomer Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21, 2013 Παραθέτω μια φωτογραφία στις 63 μεγενθήσεις. Who are we? We find that we live on an insignificant planet of a humdrum star lost in a galaxy tucked away in some forgotten corner of a universe in which there are far more galaxies than people.Carl Sagan
Μενέλαος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2013 Αυτό το αμυδρότατο πράγμα ό,τι κι αν είναι, οπωσδήποτε δεν είναι -1 μέγεθος φίλε μου! Μιας και δεν έχει καν τα χαρακτηριστικά αστέρα, μου φαίνεται μάλλον σαν οπτικό σφάλμα του τηλεσκοπίου, σαν εσωτερική αντανάκλαση ίσως, από το τεράστιο μέγεθος της Αφροδίτης...
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2013 Ηταν σαφεστατα ο Zaniah ειδικα αν η φωτο ειναι στις 20/08 ηταν σε αυτο το σημειο. -1 μεγεθος δεν ειναι ουτε ο Vegas που ειναι κτηνος. Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα